Геолокация на IP

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3319
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 126

Геолокация на IP

Post by dakata__92 » Fri Apr 22, 2016 5:24 pm

Как да разбера държавата от която е даденото ip ? Неискам да използвам API-та да ми връщат информацията и да им правя трафик. Търся но все намирам някакви API та които ми връщат JSON с информацията а аз искам сам да си напиша обработката на инфото. Някъде има ли готови кодове и прочие или да ми обясните какво точно трябва да направя?

User avatar
lam3r4370
Шаман
Шаман
Posts: 3424
Joined: Wed Aug 20, 2008 4:12 pm
Answers: 131

Post by lam3r4370 » Fri Apr 22, 2016 6:27 pm

Трябва да си направиш една огромна БД със информация за това в коя държава какви ip ranges има и така

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3319
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 126

Post by dakata__92 » Fri Apr 22, 2016 8:27 pm

lam3r4370 wrote:Трябва да си направиш една огромна БД със информация за това в коя държава какви ip ranges има и така
Е добре де тогава за един посетител каква информация мога да извадя освен стандартните 3 неща:
$_SERVER['REMOTE_ADDR']
$_SERVER['HTTP_REFERER']
$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']

Щеше ми се по-подробна информация да вадя за посетител.

User avatar
marian
Турист
Турист
Posts: 568
Joined: Fri Mar 14, 2008 1:13 pm
Answers: 151
Location: България

Post by marian » Fri Apr 22, 2016 9:16 pm

Ако не искаш да ползваш API-та, тогава виж GeoIP. Можеш да безплатно извлечеш държавата и града, в която се намира дадено IP, а за другите неща мисля, че се плаща...
The GeoIP extension allows you to find the location of an IP address. City, State, Country, Longitude, Latitude, and other information as all, such as ISP and connection type can be obtained with the help of GeoIP.

uphero
Потребител
Потребител
Posts: 769
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 32
Location: Казанлък
Contact:

Post by uphero » Sat Apr 23, 2016 5:24 am

Поредния глупав въпрос, колкото и да не ти се иска за тази цел се ползва външна услуга - GA,Statcounter...

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3319
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 126

Post by dakata__92 » Sat Apr 23, 2016 7:43 am

uphero wrote:Поредния глупав въпрос, колкото и да не ти се иска за тази цел се ползва външна услуга - GA,Statcounter...
Не въпросът не е глупав, не ми се иска и няма да ползвам. Няма да правя излишен трафик към сайтове, само за едната услуга, която има варянти да се ползва са dat файлове и прочие и на нашите хостинги. Е няма да е толкова точна, но какво пък не правя излишен външен трафик.

Post Reply