Проблем с регистрационна форма

C++ JAVA
pacata92
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 4
Joined: Wed Oct 12, 2016 5:12 pm

Проблем с регистрационна форма

Post by pacata92 »

Здравейте ,
Моля за помощ ,защото нещо немога да се оправя
така първо проблемът е ,че при регистрация не се пращат данните до sql базата данни и всъщност не знам защо .Интерестното е че ,когато попълниш данните и се натисне бутона сайтът препраща към dashboard. Mожеш да ползваш функциите и всичко останало ,но не си записан в базата данни и следователно не можеш да влезнеш отново с тези данни.
Благодаря Предварително за помоща
П.С линк към кода давам към pastebin
http://pastebin.com/r7At10cS
User avatar
ronaldinho_880
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 108
Joined: Fri Oct 26, 2012 5:47 pm

Post by ronaldinho_880 »

Свързал ли си се изобщо с базата данни ?
pacata92
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 4
Joined: Wed Oct 12, 2016 5:12 pm

Post by pacata92 »

да разбира се свързан съм с базата данни
pix3l
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 163
Joined: Sat Oct 08, 2016 2:31 pm

Post by pix3l »

Вкарай заявките в if-ове, да видиш дали работят. mysqli_query() трябва да ти върне true, ако всичко е ок.
pacata92
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 4
Joined: Wed Oct 12, 2016 5:12 pm

Post by pacata92 »

ами проверих и са верни свързват се към базата
pix3l
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 163
Joined: Sat Oct 08, 2016 2:31 pm

Post by pix3l »

Провери "INSERT" заявките, ако връщат true, няма как данните да не са записани.
User avatar
Revelation
Web-tourist
Web-tourist
Reactions: 1
Posts: 958
Joined: Sun Mar 24, 2013 1:23 pm
Answers: 68

Post by Revelation »

Просто се научете да си вадите грешките по правилния начин. Какви са тези ифове и глупости.

[php]
mysqli_query(...) or die(mysqli_error($con));
[/php]

като $con трябва да ти е променливата съдържаща връзката с базата данни, т.е.

[php]
$con = mysqli_connect(...);
[/php]

Като направиш това, кажи дали ти вади грешка на екрана.
Fakeheal
Гуру
Гуру
Reactions: 0
Posts: 2721
Joined: Sat Apr 17, 2010 6:37 am
Answers: 351
Location: /r/eyebleach
Contact:

Post by Fakeheal »

Revelation wrote:Просто се научете да си вадите грешките по правилния начин. Какви са тези ифове и глупости.

[php]
mysqli_query(...) or die(mysqli_error($con));
[/php]
Какво им е на ифовете?
pix3l
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 163
Joined: Sat Oct 08, 2016 2:31 pm

Post by pix3l »

Ти напиши die() в production, пък да видим дали тим лидера няма да те изгони... :D
User avatar
Revelation
Web-tourist
Web-tourist
Reactions: 1
Posts: 958
Joined: Sun Mar 24, 2013 1:23 pm
Answers: 68

Post by Revelation »

pix3l wrote:Ти напиши die() в production, пък да видим дали тим лидера няма да те изгони... :D
Ти като правиш нещо, директно в production ли го пускаш? Много жалко. Когато нещо се разработва, абсолютно всички грешки трябва да са включени и да са на лице, за да може програмиста да установи от къде точно идва проблема. И хайде кажи ми, при иф-а, като му изведе false какво правим ? Почваме да се чудим къде точно е проблема в заявката ли?

А когато се пуска в production просто се прави един logger и си логваш грешките.

Проблема на ифовете е, че няма да ти върне точно грешката, освен ако все пак не я изведеш. Но да правиш иф и да следиш само за true и false е пълна глупост.
Post Reply