Търся скрипт за page views

C++ JAVA
User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 171
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Търся скрипт за page views

Post by Vladislaw »

Здравейте,
търся някакъв скрипт, който да отчита колко пъти е преглеждана дадена статия.
Всяка статия си има собствен ID. Системата работи с база данни.
User avatar
Ticketa
Потребител
Потребител
Reactions: 3
Posts: 627
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Търся скрипт за page views

Post by Ticketa »

Vladislaw wrote: Mon Apr 13, 2020 6:30 pm Здравейте,
търся някакъв скрипт, който да отчита колко пъти е преглеждана дадена статия.
Всяка статия си има собствен ID. Системата работи с база данни.
Правиш ъпдейт заявка с +1 при отваряне на статията

Заявка:
UPDATE articles
SET count = count + 1
WHERE id = ?

Добавяш и колоната count към таблицата със статии. Горната заявка за ъпдейт е добавяш в страницата при преглед на статията.
Показваш показванията като вземаш данните от count

Колоната препоръчително е да е int
User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 171
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Re: Търся скрипт за page views

Post by Vladislaw »

Дава ми грешка, като ъпдейтна в базата данни на последния ред WHERE id = ?
User avatar
anonimen
Web-tourist
Web-tourist
Reactions: 1
Posts: 1612
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 167
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Re: Търся скрипт за page views

Post by anonimen »

Vladislaw wrote: Tue Apr 14, 2020 6:41 pm Дава ми грешка, като ъпдейтна в базата данни на последния ред WHERE id = ?
Замести ли въпросителната с конкретното `id`, което искаш да обновиш?

https://websitebeaver.com/prepared-stat ... -injection

Ако не ти се занимава с всичко това (а то най-вероятно ще ти се наложи в някой момент), то в случая можеш да изсипеш целочислената променлива директно на мястото на `?`, като разбира се предварително задължително я обърнеш в int:

Code: Select all

"....
WHERE id = " . (int) $my_id;
Така е безопасно, защото си сигурен, че подаваш само цифри, но с оглед на consistency може би е добра идея винаги да ползваш някаква форма на prepared statements, за които пратих линк по-горе.
User avatar
Ticketa
Потребител
Потребител
Reactions: 3
Posts: 627
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Търся скрипт за page views

Post by Ticketa »

Каква грешка ти дава?

Символа ? го замени с променливата, която взима ид-то.

Сложи и (int)$promenliva

Основе на php/mysql
https://web-tourist.net/mysql-php-%D0%B ... %B2%D0%B8/

PHP mySQL prepared statement (?)
https://www.w3schools.com/php/php_mysql ... ements.asp
User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Reactions: 0
Posts: 3390
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 128

Re: Търся скрипт за page views

Post by dakata__92 »

Символа ? (въпросителна) не се заменя с променлива, ако използваш prepared statements. В твоя случай послушай колегите, които са ти дали примери над мен, но не е лошо и да прочетеш за тях.
uphero
Потребител
Потребител
Reactions: 0
Posts: 799
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 35
Location: Казанлък
Contact:

Re: Търся скрипт за page views

Post by uphero »

User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 171
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Re: Търся скрипт за page views

Post by Vladislaw »

Code: Select all

WHERE id = " . (int) $my_id;
Ending quote " was expected.

Code: Select all

(int)$promenliva
Unexpected character $
User avatar
Ticketa
Потребител
Потребител
Reactions: 3
Posts: 627
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 24
Location: in /root
Contact:

Re: Търся скрипт за page views

Post by Ticketa »

Публикувай целия код , който ползваш.

Грешката си е превеждам, че очаква да затвориш кавичките.
User avatar
anonimen
Web-tourist
Web-tourist
Reactions: 1
Posts: 1612
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 167
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Re: Търся скрипт за page views

Post by anonimen »

Vladislaw wrote: Wed Apr 15, 2020 5:25 pm

Code: Select all

WHERE id = " . (int) $my_id;
Ending quote " was expected.

Code: Select all

(int)$promenliva
Unexpected character $
Тази кавичка е затварящата за низа на заявката. Ако за отваряща си ползвал апостроф, трябва да затвориш също с апостроф.

Кой да е цветен редактор би трябвало да ти индикира къде свършва низът и къде продължава php кодът.
Post Reply