идея за статистика на обекти в Array.

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
vasilev
Потребител
Потребител
Posts: 663
Joined: Sat Feb 07, 2009 12:41 pm
Answers: 25
Location: Everywhere
Contact:

идея за статистика на обекти в Array.

Post by vasilev » Mon Feb 22, 2021 11:56 am

здравейте,
имам следните данни:

Code: Select all

{"queue": [
  {
    "name": "TEST",
    "status": {
      "currentDepth": 1 
    }
  },
  {
    "name": "TEST2",
    "status": {
      "currentDepth": 2
    }
  },....
ще ги взимам на всяка минута и идеята ми е по някакъв начин да отбелязвам нещо от сорта:

stat: Depth:1,Time:2021-02-22 11:22:33; Depth:2, Time ...

или може дори без текста Depth, Time.
мога да записвам за всеки name от този array - едно поле в базата или да го ъпдейтвам ако има такова, но ако са 1000 примерно и не съм сигурен че този подход е оптимален.
Затова и пиша ако някой има друга идея за по-бързо и добро решение.

благодаря !

User avatar
anonimen
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 1607
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 165
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Re: идея за статистика на обекти в Array.

Post by anonimen » Tue Feb 23, 2021 7:23 pm

Може ли да обясниш пак какво искаш да направиш, че аз нещо нищо не разбрах :D

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3359
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 128

Re: идея за статистика на обекти в Array.

Post by dakata__92 » Wed Feb 24, 2021 3:42 pm

Пускаш крон задача да върти на всяка минутка. Правиш кеш на масива примерно за 5 минутки. Първичния масив го обработваш на порции по 100 примерно и изграждаш заявка и на стотната итерация я изпълняваш, като тъпчеш в базата данните. Вторичния кеширан масив проверява дали между сега извъртяния масив имаш разлика с кеширания за дадения ключ. Ако имаш разлика ъпдейтваш в базата, ако нямаш ключ добавяш в базата, ако ключа е еднакъв пропускаш итерация. Тоест хабиш време в обработка на масива, като помпаш в база само при липса или ъпдейтваш с нова стойност. Намаляваш броя заявки към базата от крона, като избягваш селект от базата или ако правиш такъв периодично ще е веднъж на 30 минутки примерно или не знам, зависи от логиката.

Post Reply