Laravel 8: schedule:list празно описание

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3386
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 128

Laravel 8: schedule:list празно описание

Post by dakata__92 » Mon May 31, 2021 6:57 am

Колеги, когато подам в Kernel - schedule - $schedule->command('test')->everyMinute()->withoutOverlapping()->runInBackground(); всичко си върви нормално. Подавам на ядрото класът с командата и нейното управление, заедно с въведен description в нея. Когато извикам php artisan до командата ми излиза описанието, обаче ако извикам php schedule:list там описанието липсва. Въпроса ми е защо не се взима вече дефинираният description от командата, а се налага да правя второ описание и в ядрото? $schedule->command('test')->everyMinute()->withoutOverlapping()->runInBackground()->description('Vtori description');

User avatar
Revelation
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 955
Joined: Sun Mar 24, 2013 1:23 pm
Answers: 68

Re: Laravel 8: schedule:list празно описание

Post by Revelation » Mon May 31, 2021 9:08 am

schedule:list е предназначен да ти покаже списък на задачите, които са пуснати да вървят и времето на следващото изпълнение.

description() метода, който извикваш в случая не е на командата, а на събитието. Като извикаш command(), това създава нов Event и в случая можеш да зададеш описание на самото събитие.

https://github.com/laravel/framework/bl ... t.php#L862


Командата не е задължително да се пуска през task scheduler, за това си има свое описание. Това описание, което описваш като второ описание е всъщност да опишеш какво точно прави този Event, защото самия Event може и да прави повече от това, което командата прави и съответно може да искаш да опишеш точно какво всъщност се изпълнява.

Post Reply