Падащо меню със <select> - при селектиране, да се създава нов <select>

C++ JAVA
Forum rules
Моля, маркирайте отговора на потребитeля, който най-много ви е помогнал за решаването на проблема/въпроса Ви!
Повече за системата за оценяване може да прочетете тук: viewtopic.php?f=28&t=130265
Post Reply
User avatar

Topic author
DeathGuard_
Пристрастен
Пристрастен
Reactions: 0
Posts: 1978
Joined: Sat Sep 27, 2008 9:17 pm
Support: 207
13
Location: Наоколо...
Contact:

Падащо меню със <select> - при селектиране, да се създава нов <select>

Post by DeathGuard_ »

Здравейте на всички,
трябва ми следното нещо - имам база данни с манипулации (ветеринарен сайт) (например преглед, инжекция, операция и т.н.). Всички артикули ги изкарвам от базата данни така:

Code: Select all

<select name="manipulations">
<option value="Не са извършвани">Не са извършвани</option>
<?php
$choosemanip=mysql_query("SELECT * FROM manipulations ORDER BY id ASC");
	  while($rowchoosemanip=mysql_fetch_array($choosemanip)){
	  $namechoosemanip=$rowchoosemanip['name'];
	  $pricechoosemanip=$rowchoosemanip['price'];
echo "
<option value='$namechoosemanip'>$namechoosemanip - $pricechoosemanip лв.</option>
";
}
?></select>
Целта ми е да направя така, че когато се избере каквато и да е манипулация, веднага да изкарва отдолу копие на същата <select> опция, за да може да се избере втора манипулация, ако се избере втора да изкарва 3-то копие, за да се маркира 3-та и така. Целта е да могат да се селектират няколко манипулации (все едно маркираш отделни продукти в супермаркет и когато си маркирал един ти дава нова опция, за да избереш втори), които накрая със заявката заедно да се изпращат в базата данни (и съответно да излизат отстрани и х-бутончета за махане на някоя манипулация, ако си объркал).
Ще съм много благодарен за помощ, сигурно се прави много просто, но не съм кодирал от години и доста съм забравил нещата (PS ветеринарен лекар съм, ако на някой му трябва помощ в тази насока :D).
by deam0n » Thu Jan 06, 2022 9:03 am
Защо не го модифицираш да използва нещо от сорта на Select2?

https://select2.org/

Там много лесно можеш да го направиш да има мултиселект без да добавяш динамично нови елементи в DOM-a.
Go to full post
User avatar

deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Reactions: 12
Posts: 3074
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Support: 205
16
Location: Шопландия
Contact:

Re: Падащо меню със <select> - при селектиране, да се създава нов <select>

Post by deam0n »

Защо не го модифицираш да използва нещо от сорта на Select2?

https://select2.org/

Там много лесно можеш да го направиш да има мултиселект без да добавяш динамично нови елементи в DOM-a.
User avatar

dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Reactions: 3
Posts: 3420
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Support: 128
10

Re: Падащо меню със <select> - при селектиране, да се създава нов <select>

Post by dakata__92 »

deam0n wrote: Thu Jan 06, 2022 9:03 am Защо не го модифицираш да използва нещо от сорта на Select2?

https://select2.org/

Там много лесно можеш да го направиш да има мултиселект без да добавяш динамично нови елементи в DOM-a.
Подкрепям това мнение. Ще си улесниш живота със Select2.
User avatar

Topic author
DeathGuard_
Пристрастен
Пристрастен
Reactions: 0
Posts: 1978
Joined: Sat Sep 27, 2008 9:17 pm
Support: 207
13
Location: Наоколо...
Contact:

Re: Падащо меню със <select> - при селектиране, да се създава нов <select>

Post by DeathGuard_ »

Много благодаря, не знаех за този вариант!
Post Reply