Форма за прашане на email

C++ JAVA
vladislav
Турист
Турист
Posts: 504
Joined: Mon Aug 14, 2006 10:26 am
Answers: 22
Location: Пазарджик
Contact:

Форма за прашане на email

Post by vladislav » Mon Jul 16, 2007 2:47 pm

Как се прави точно? Нали направил сам си формата на html и после в скрипта там променливи тва онва.. Знам че трябва хоста да има SMPT или поне тези букви :D (на плате хост) трудно ли се настройва това нещо че досега икога не сам си купувал но сигурно ще ми се наложи за парви път) И после с функцията mail() ли се прави изобщо формата е
от 4 полета едно за името другото за emaila на подателя и самото съобщение и това трябва да се изпрати на email-a на зададен в старницата
а има и за "относно"

Аз имам една книга сега ще я прегледам де ам..

User avatar
animatora
Потребител
Потребител
Posts: 1071
Joined: Wed Apr 04, 2007 2:53 pm
Answers: 123
Location: Пловдив

Post by animatora » Mon Jul 16, 2007 2:53 pm

Code: Select all

<?php
	$ime = $_POST&#91;'ime'&#93; ;
	$email = $_POST&#91;'email'&#93; ;
	$komentar = $_POST&#91;'komentar'&#93; ;
	$do = "animatora1912@gmail.com" ;
	$tema = $_POST&#91;'tema'&#93; ;
	$syobsht = $komentar ;
	mail &#40; $do, $tema, $syobsht &#41; ;
	?>
	<html>
	<head>
	<title>SMS</title>
	</head>
	Благодарим за коментара!
	Получено е съобшение от&#58;<?php echo&#40;$ime&#41;; ?><br>
	Oтговор до&#58;<?php echo&#40;$email&#41;;
 ?> 
	</body>
	</html>



****************************************************************
                           ФОРМА

<html>
<hrad>
<title>SMS</title>
</head>
<body>
<form action="vrazka.php" method="post">
Име&#58;<input type="text" name="ime" size="20"><br>
E-mail&#58;<input type="text" name="email"  size="40"><br>
Тема&#58;<input type="text" name="tema"  size="40"><br
Коментар&#58;<br>
<textarea name="komentar" cols="40" rows="4">
</textarea><br>
<input type="submit" value="Прати">
</form>
</body>
</html>

User avatar
unknown
Потребител
Потребител
Posts: 705
Joined: Fri Jan 19, 2007 10:41 am
Answers: 53
Location: Хасково

Post by unknown » Mon Jul 16, 2007 4:39 pm

При мен нещо не се получава

User avatar
cToKaTa
Турист
Турист
Posts: 257
Joined: Mon May 21, 2007 11:23 am
Location: Sliven
Contact:

Post by cToKaTa » Mon Jul 16, 2007 4:43 pm

Май трябва да имаш СМТП сървър ?
Търсят се модератори -Виж
Посетете сайта ми - http://OurGroup.data.bg

User avatar
unknown
Потребител
Потребител
Posts: 705
Joined: Fri Jan 19, 2007 10:41 am
Answers: 53
Location: Хасково

Post by unknown » Mon Jul 16, 2007 4:46 pm

xamp не поддържа ли ?

User avatar
animatora
Потребител
Потребител
Posts: 1071
Joined: Wed Apr 04, 2007 2:53 pm
Answers: 123
Location: Пловдив

Post by animatora » Mon Jul 16, 2007 4:59 pm

unknown wrote:xamp не поддържа ли ?

до колкото знам не easyphp подържа

User avatar
unknown
Потребител
Потребител
Posts: 705
Joined: Fri Jan 19, 2007 10:41 am
Answers: 53
Location: Хасково

Post by unknown » Mon Jul 16, 2007 6:22 pm

Каква е тая грешка Image

User avatar
unknown
Потребител
Потребител
Posts: 705
Joined: Fri Jan 19, 2007 10:41 am
Answers: 53
Location: Хасково

Post by unknown » Mon Jul 16, 2007 6:41 pm

Оправих са :)

User avatar
unknown
Потребител
Потребител
Posts: 705
Joined: Fri Jan 19, 2007 10:41 am
Answers: 53
Location: Хасково

Post by unknown » Mon Jul 16, 2007 6:54 pm

Нещо немога да вляза в phpmyadmin-a

User avatar
animatora
Потребител
Потребител
Posts: 1071
Joined: Wed Apr 04, 2007 2:53 pm
Answers: 123
Location: Пловдив

Post by animatora » Mon Jul 16, 2007 7:15 pm

трябва да го преместиш в папката www

Post Reply