Тестовe (quiz)

C++ JAVA
our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Тестовe (quiz)

Post by our » Sat Sep 30, 2006 10:32 pm

Какъв е принципът ? С js ми е ясно, трябва ми да си напиша в PHP, но не мога да измисля на какъв принцип се прави. Any Ideas ? :)

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Sat Sep 30, 2006 10:44 pm

Не съм се замислял.
Какъв е теста?
С радио бутони ли?
Трябва или да се записват резултатите или само ти дава резултат и край?
Трябва ли да си логнат?

За какво точно става въпрос?

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Sat Sep 30, 2006 10:47 pm

Ами общ принцип.
Да речем ако си логнат се записват, ако не не се...
Но засега да кажем, че не се записват.
Да - с радио бутони.
Резултат и край :)

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Sun Oct 01, 2006 12:20 am

Всъщност то ако не се записват ... то май не може да е php ... :roll: или .. ?

User avatar
NetCutter
Потребител
Потребител
Posts: 1242
Joined: Mon Jan 09, 2006 9:54 am
Location: In Your Hard Drive!!!
Contact:

Post by NetCutter » Sun Oct 01, 2006 8:51 am

Ако не се записват с база данни, може да ги премяташ с $_POST от страница на страница, с надеждата ония който решава теста да не затвори браузъра :)

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Sun Oct 01, 2006 10:01 am

Ема как с $_POST 0.o

User avatar
Soul_Stealler
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3559
Joined: Tue Dec 20, 2005 3:52 pm
Answers: 112
Location: София
Contact:

Post by Soul_Stealler » Sun Oct 01, 2006 10:06 am

Our, защо не със сесии :) . Като започваш теста сесийната променлива е 0. Ако отговориш правилно на някой въпрос тя се увеличава с 1. И после накрая я изписваш в резултат :roll:

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Sun Oct 01, 2006 11:44 am

Дай повече инфо за тоя начин.

От цялото PHP не чаткам само cookies и сесии ... :(

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Sun Oct 01, 2006 10:55 pm

Явно ще се оправям сам :)

User avatar
morkov4o
Потребител
Потребител
Posts: 990
Joined: Tue Sep 12, 2006 6:52 am
Answers: 27
Contact:

Post by morkov4o » Mon Oct 02, 2006 4:55 am

попринцип и аз исках да си направя тестове на флаш ... такива от рода на 20 въпроса 25 мин ако ме разбираш :)

Post Reply