Как...

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
EmPowerYou
Турист
Турист
Posts: 478
Joined: Mon Oct 23, 2006 7:19 am
Answers: 13

Как...

Post by EmPowerYou » Mon Oct 23, 2006 6:10 pm

Здравейте! Тъй като това ми е първата тема и ако не е в правилният раздел моля да ме извините :P С Photoshop-а си правя дизайн на сайт-а ми, save-ам го ( Save For a Web ) и знаете че файловете се запазват като картинки и 1 .html файл. Отварям .html файлът в dreamweaver-а и си го едит-вам както си искам, правя си css файл и всичко както си е. Запазвам файловете в .php тъй като искам да сложа и някои други екстри... И въпроса ми беше, как мога чрез CSS ли, PHP ли, незнам... картинките да ги "скрия", т.е. като натисна View Source всички картинки, таблици и др. да са "скрити" в някакъв div таг... Може и да не съм се изразил правилно, аз самият немога да се разбера като прочета текста, но се надявам поне 1 да може да ми помогне :)
Благодаря!

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Mon Oct 23, 2006 6:28 pm

Наистина не се разбира много но ако съм разбрал правилно -
искаш да скриеш картинките и/или кода на страницата.
Да забраниш по някакъв начин свалянето и разглеждането им.

Ако правилно съм те разбрал ще ти кажа някой факти.

Може да затрудниш доста един потребител който иска да ти открадне картинката или сорса.

Може да му збараниш десния бутон.
Може да сложиш някакво меню да излиза когато се опитва да даде view
source.
Може да му излиза някакво съобщение ако даде десен бутон на мишката.


За да ме разбереш правилно ще ти кажа защо НЕ можеш да спасиш картинката или кода.

Когато някой напише адреса на сайта ти в браузъра си (примерно internet explorer) и натисне ентер твоя сайт ще му върне код (HTML) код.
Този HTML код си го писал ти и той дава указания на браузера какво да покаже на потребителя.

Тоест :
Още преди да е видял твоята страница потребиотеля вече е изтеглил
чрез браузъра си целия код и всичките картинки.
Щом вижда сайта ти значи вече всичко е на неговия компютър.

Това означава само едно. Той има пълен контрол какво да разглежда и какво да си краде от него.

Ако става въпрос за някой расъл без комютър може да му скъсаш
нервите и пак да не може да ти изтегли картинките.
С някой javascript измишльотина ще го побъркаш.
Но за хора които има обща представа това ще е детска игра да ти ги вземат.
Просто ще си изключат javascript-a i si gotow.

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Mon Oct 23, 2006 6:33 pm

Код за забрана на десния бутон.

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=757

User avatar
EmPowerYou
Турист
Турист
Posts: 478
Joined: Mon Oct 23, 2006 7:19 am
Answers: 13

Post by EmPowerYou » Mon Oct 23, 2006 8:17 pm

Наистина не съм обяснил правилно, но все пак мерси за отделеното време :)
Исках да попитам, как да "скрия", не да забраня някой да ми вземе няква картинка от сайт-а защото винаги има начини... ами като натисне на View Source и например сайта който съм рязъл на photoshop-а всичко е направено от картинки и таблици. После аз си правя CSS style с който си нагласям картинките как искам да "стоят". Ето в ТОЗИ сайт може да видите как човека е направил така че таблиците и картинките му са "скрити" (това не е точната дума, но за друга не се сещам...) в някакви div-ове или в php и аз незнам, затова погледнете source-а, би трябвало да съм обяснил по-добре тоя път :D Отново благодаря :)

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Mon Oct 23, 2006 8:48 pm

Ама и аз нищо не рабзрах.
Ползва <div> човека.
това е вместо таблица.
HTML таг е това:
http://www.htmlcodetutorial.com/_DIV.html

Post Reply