проблем при import в phpMyAdmin

C++ JAVA
Post Reply
Guliat
Нов
Нов
Posts: 54
Joined: Fri Apr 28, 2006 10:44 pm

проблем при import в phpMyAdmin

Post by Guliat » Wed Mar 19, 2008 11:17 pm

Експортвам си базата от хостинга и като я импортвам на моето РС ми излизат БГ буквите с въпросителни, бърках в енкодинга при импортването ама пак не става ... помогнете ако някой знае как :)

User avatar
iwanov
Шаман
Шаман
Posts: 3045
Joined: Wed Nov 01, 2006 9:18 pm
Answers: 192
Location: Варна

Post by iwanov » Thu Mar 20, 2008 12:28 am

Колацията на BD-то трябва да е cp1251-bulgarian-ci (мисля че така беше).
В страницата сложил ли си мета тага:

Code: Select all

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
Също пробвай и след селектиране на базата в кода добави това след заяката:

Code: Select all

mysql_query&#40;'SET NAMES cp1251'&#41;;
Амм това е...

User avatar
jooorooo
Шаман
Шаман
Posts: 4334
Joined: Sat May 06, 2006 10:28 pm
Answers: 576
Location: I-net
Contact:

Post by jooorooo » Thu Mar 20, 2008 7:39 am

Ако я експортираш като файл, енкодинга на фаила е utf-8 и от това идва проблема, дори чарсета да е cp1251

Guliat
Нов
Нов
Posts: 54
Joined: Fri Apr 28, 2006 10:44 pm

Post by Guliat » Thu Mar 20, 2008 10:04 pm

еми аз експортвам цялата база като SQL със разширение .ZIP и после импортвам пак .ZIP обаче излизат въпросителни вместо букви, мета таговете са си наред всичките.Енкодинга на базата си е win-1251 всичко е ОК ама май не е ...
някой ако се сети за идея да каже че ми трябва ... доста информация има и не мога да я преписвам :(

Забравих да кажа, че като си отвора архива вътре е текстов файл и като го овторя си е на БГ, тоест явно се експортва на БГ обаче при импорта нещо се бъгва

User avatar
lortnoc
Турист
Турист
Posts: 545
Joined: Mon Jul 09, 2007 4:57 am
Answers: 125
Location: Пловдив

Post by lortnoc » Thu Mar 20, 2008 10:09 pm

пробвай през конзолата, или без зип, ами копи пейст и execute в другата.

User avatar
iwanov
Шаман
Шаман
Posts: 3045
Joined: Wed Nov 01, 2006 9:18 pm
Answers: 192
Location: Варна

Post by iwanov » Thu Mar 20, 2008 10:15 pm

Ето как го правя аз попринцип и нямам проблеми:
Избирам базата данни после цъкам на Export и после в лявата колона да си е на SQL и отдоло кадето пише Compression го цъкам на none и след това Go. Poсле ти се появява едма текстареа с цялата БД. Ctrl + A да я фанем цялата после си отварям notepad и поствам съдържанието в notepada и го запаметявам като name.sql и после си импортвам този фаил и нямам никакви проблеми.

Guliat
Нов
Нов
Posts: 54
Joined: Fri Apr 28, 2006 10:44 pm

Post by Guliat » Thu Mar 20, 2008 10:19 pm

хм...
сега ще пробвам, надявам се да спечелиш точка :)

Guliat
Нов
Нов
Posts: 54
Joined: Fri Apr 28, 2006 10:44 pm

Post by Guliat » Thu Mar 20, 2008 10:39 pm

не стана точно както трябва ама има напредък, поне в базата вече е на БГ :) ама в сайта още е ???

User avatar
iwanov
Шаман
Шаман
Posts: 3045
Joined: Wed Nov 01, 2006 9:18 pm
Answers: 192
Location: Варна

Post by iwanov » Thu Mar 20, 2008 11:01 pm

iwanov wrote: Също пробвай и след селектиране на базата в кода добави това след заяката:

Code: Select all

mysql_query&#40;'SET NAMES cp1251'&#41;;
Амм това е...

Guliat
Нов
Нов
Posts: 54
Joined: Fri Apr 28, 2006 10:44 pm

Post by Guliat » Fri Mar 21, 2008 10:15 pm

мерси оправих го :)

Post Reply