unexpected t_variable грешка ?

C++ JAVA
Post Reply
didko0o
Турист
Турист
Posts: 456
Joined: Sun Apr 22, 2007 7:20 pm

unexpected t_variable грешка ?

Post by didko0o » Tue Jan 27, 2009 8:24 am

<?PHP

function mobio_checkcode($servID, $code, $debug=0) {

$res_lines = file("http://www.mobio.bg/code/checkcode.php? ... code=$code");

$ret = 0;
if($res_lines) {

if(strstr("PAYBG=OK", $res_lines[0])) {
$ret = 1;
}else{
if($debug)
echo $line."\n";
}
}else{
if($debug)
echo "Unable to connect to mobio.bg server.\n";
$ret = 0;
}

return $ret;
}


$servID = 29;
$site = $_REQUEST["site"];
$code = $_REQUEST["code"];
$ok = $_REQUEST["ok"];

if($ok) {
if(mobio_checkcode($servID, $code, 0) == 1) {
mysql_connect("localhost","user","pass");
@mysql_select_db("DB") or die( "Не мога да избера DB")
//Свързваме се с ДБ
$sql = "INSERT INTO `sites` VALUES('', '$site');";
if(mysql_query($sql) != "")
{
echo "Сайта е добавен успешно.<br />";
}
echo "Може да проверите на главната страница.";
}else{
echo "Грешен или изтекъл SMS код за достъп";
}
}else{
?>
За да получите код за достъп изпратете SMS с текст
<form method="post" name="smscode">
Име: <input type="text" size="20" name="site" value="http://" /><br/>
SMS код: <input type="text" size="20" name="code"/><br/>
<input type="submit" name="ok" value=" Проверка "/>
</form>
<?PHP } ?>


$sql = "INSERT INTO `sites` VALUES('', '$site');"; на този ред е грешката unexpected t_variable
как да я оправя

User avatar
lam3r4370
Шаман
Шаман
Posts: 3424
Joined: Wed Aug 20, 2008 4:12 pm
Answers: 131

Post by lam3r4370 » Tue Jan 27, 2009 8:27 am

$sql = "INSERT INTO `sites` VALUES('', '$site');";
Махни това в червено и ще се оправи!

didko0o
Турист
Турист
Posts: 456
Joined: Sun Apr 22, 2007 7:20 pm

Post by didko0o » Tue Jan 27, 2009 8:29 am

мне пак си е същото

User avatar
lam3r4370
Шаман
Шаман
Posts: 3424
Joined: Wed Aug 20, 2008 4:12 pm
Answers: 131

Post by lam3r4370 » Tue Jan 27, 2009 8:32 am

Ами тук няма ;

Code: Select all

@mysql_select_db&#40;"DB"&#41; or die&#40; "Не мога да избера DB"&#41; 
Направи го :

Code: Select all

@mysql_select_db&#40;"DB"&#41; or die&#40; "Не мога да избера DB"&#41; ;

didko0o
Турист
Турист
Posts: 456
Joined: Sun Apr 22, 2007 7:20 pm

Post by didko0o » Tue Jan 27, 2009 8:34 am

+1
ако имам проблем с това което се опитвам да направя ще пиша пак :) но дано да нямам

от тука беше грешката само това ми трябваше
@mysql_select_db("DB") or die( "Не мога да избера DB")
Last edited by didko0o on Tue Jan 27, 2009 8:58 am, edited 1 time in total.

User avatar
Forsi_Design
Нов
Нов
Posts: 186
Joined: Wed Nov 07, 2007 10:15 pm
Answers: 14
Contact:

Post by Forsi_Design » Tue Jan 27, 2009 8:34 am

$sql = "INSERT INTO sites(site) VALUES('$site')";
Виж за insert - http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/insert.html
Не си сложил имена на колонките ,така няма да ти вкара нищо в DB-то. На мястото на site сложи името на колоната ,в която искаш да вкараш $site.

Post Reply