Дата и час на потребителската машина с PHP?

C++ JAVA
sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Дата и час на потребителската машина с PHP?

Post by sizif » Sat Jun 13, 2009 9:00 am

Здравейте!

Мога ли да взема датата и часа на потребителската машина? Интересува ме решение с PHP.

Благодаря предварително!
Корабът потъва нормално, вода има за всички!

KlaXeN
Потребител
Потребител
Posts: 1254
Joined: Mon Jan 14, 2008 12:29 pm
Answers: 33
Contact:

Post by KlaXeN » Sat Jun 13, 2009 9:29 am

Code: Select all

<?php
$nextWeek = time&#40;&#41; + &#40;7 * 24 * 60 * 60&#41;;
                   // 7 days; 24 hours; 60 mins; 60secs
echo 'Now&#58;       '. date&#40;'Y-m-d'&#41; ."\n";
echo 'Next Week&#58; '. date&#40;'Y-m-d', $nextWeek&#41; ."\n";
// or using strtotime&#40;&#41;&#58;
echo 'Next Week&#58; '. date&#40;'Y-m-d', strtotime&#40;'+1 week'&#41;&#41; ."\n";
?>

sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Post by sizif » Sat Jun 13, 2009 9:48 am

KlaXeN,

благодаря, че се отзоваваш с отговор, но моля те, прочети внимателно въпроса ми.

Това, което си ми пуснал като код няма отношение към питането ми.
Корабът потъва нормално, вода има за всички!

User avatar
bafitu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Mon Dec 12, 2005 9:12 am
Answers: 102
Location: Somewhere around nothing..

Post by bafitu » Sat Jun 13, 2009 10:55 am

едва ли има някакво ултимативно решение на този въпрос..
варианта е или да ползваш javascript и след това да се обръщаш към пхп-то с пратените данни
..илии да ползваш хедър-а който браузъра праща и от там да си изкараш по накакъв начин часа според него:
HTTP_ACCEPT_LANGUAGE
НО си има недостатък...примерно аз си ползвам мозилата на английски и дефактно мен ще ме разпознае с en време.
IE ми приема bg на този хедър и с него ще стане.

sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Post by sizif » Sat Jun 13, 2009 11:15 am

Мислех за варианта с javascript, но това означава, че ще имам 1 празно зареждане, в което трябва да вкарам javascript-а, той да се изпълни и вероятно да върне данните чрез пренасочване (напр. с window.location), в което фигурира ГЕТ-стойността.

Не е много удобно :(

Хедъра на заявката е идея. В него не присъства ли по някакъв начин датата / часа според клиентската машина? Дори да не е като стойност, ако прекарам хедъра през регулярни изрази, не мога ли да я извлека? Всъщност, как мога да взема пълния хедър на заявката?
Корабът потъва нормално, вода има за всички!

User avatar
bafitu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Mon Dec 12, 2005 9:12 am
Answers: 102
Location: Somewhere around nothing..

Post by bafitu » Sat Jun 13, 2009 11:22 am

ами за джавата варианта е да ползваш ajax поне да не се забележи рефрешване.
За хедъра...не
примерно в момента от мозилата ми стойноста му е :
en-gb,en;q=0.5
а от IE е : bg
друг хедър не знам да съществува , а и би се показал :)
echo $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];

sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Post by sizif » Sat Jun 13, 2009 11:26 am

Не, не, bafitu, питах дали не мога да взема пълния хедър на заявката, която изпраща браузъра? Т.е. не чрез проверка в глобалните регистри на сървъра, а целия хедър под формата на низ (или още по-добре масив)?
Корабът потъва нормално, вода има за всички!

User avatar
bafitu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Mon Dec 12, 2005 9:12 am
Answers: 102
Location: Somewhere around nothing..

Post by bafitu » Sat Jun 13, 2009 11:34 am

чакай ,че не мога да схвана ..каква заявка ? какъв цял хедър ?

print_r($_SERVER); първите дето почват с HTTP_* са нещата които се пращат от браузъра..нищо друго.
Нещо не мога да ти проследя мисълта :roll:

raiden
Гуру
Гуру
Posts: 2182
Joined: Fri Dec 08, 2006 8:13 am
Answers: 190
Location: Варна

Post by raiden » Sat Jun 13, 2009 11:34 am

http://web-tourist.net/forum/viewtopic. ... 753#329753
При теб ще стане нещо такова:

Code: Select all

<script language="javascript">
<!--
wCookie&#40;&#41;;

function wCookie&#40;&#41;
&#123;
 var today = new Date&#40;&#41;;
 var h = today.getHours&#40;&#41;;
 var m = today.getMinutes&#40;&#41;;
 var s = today.getSeconds&#40;&#41;;
 var the_date = new Date&#40;"December 31, 2023"&#41;;
 var the_cookie_date = the_date.toGMTString&#40;&#41;;
 var the_cookie = "time="+ h +"&#58;"+ m + "&#58;" + s;
 var the_cookie = the_cookie + ";expires=" + the_cookie_date;
 document.cookie=the_cookie
&#125;
//-->
</script>
<?php
echo $_COOKIE&#91;"time"&#93;;
?>
Може да разгледаш и това, бях го правил пак за някой от туриста:
http://1509747481/OLD/gmt.rar

И все пак решение без js не съм успял да измисля аз поне...

sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Post by sizif » Sat Jun 13, 2009 11:54 am

raiden,

ако не намеря решение с РНР, ще помисля за javascript и куки, както си предложил и ако го използвам, ще ти дам точката.

Все още обаче търся решение с РНР.

***

Какво връща $_SERVER['REQUEST_TIME' ] -> кога браузъра изпраща заявката в UNIX-формат?
Корабът потъва нормално, вода има за всички!

Post Reply