Дата и час на потребителската машина с PHP?

C++ JAVA
User avatar
bafitu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Mon Dec 12, 2005 9:12 am
Answers: 102
Location: Somewhere around nothing..

Post by bafitu » Sat Jun 13, 2009 11:58 am

The timestamp of the start of the request
т.е. да .
п.п. за кукито да не забравиш да го проверяваш :)

raiden
Гуру
Гуру
Posts: 2182
Joined: Fri Dec 08, 2006 8:13 am
Answers: 190
Location: Варна

Post by raiden » Sat Jun 13, 2009 12:05 pm

Може и да пропуснеш кукито и да разгледаш 2рия начин с аякс

sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Post by sizif » Sat Jun 13, 2009 12:10 pm

Цитат:
The timestamp of the start of the request
т.е. да .
Тъкмо се канех да го пробвам на хоста, че локалния ми сървър е стара версия, но щом върща в UNIX, не върши работа.

print_r($_SERVER); първите дето почват с HTTP_* са нещата които се пращат от браузъра..нищо друго.
Нещо не мога да ти проследя мисълта
Идеята ми е дали не мога с РНР да взема оригиналната зявка, която браузъра изпраща на сървъра и да видя дали там не присъства информация за датата.
Корабът потъва нормално, вода има за всички!

raiden
Гуру
Гуру
Posts: 2182
Joined: Fri Dec 08, 2006 8:13 am
Answers: 190
Location: Варна

Post by raiden » Sat Jun 13, 2009 12:23 pm

Ако успееш да получиш времето в UNIX формат какво ти пречи да го върнеш като нормална дата/час?

sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Post by sizif » Sat Jun 13, 2009 12:39 pm

Ако успееш да получиш времето в UNIX формат какво ти пречи да го върнеш като нормална дата/час?
Интересува ме в какъв часови пояс се намира потребителя, за да зная как да принтирам датите в съдържанието на сайта, така че да отговарят на неговото часово време.

Резултатът в UNIX формат е еднакъв, независимо дали машината е базирана в БГ или на о-вите Фиджи :(

ПП: мануала на рнр не ми зарежда?!
Корабът потъва нормално, вода има за всички!

raiden
Гуру
Гуру
Posts: 2182
Joined: Fri Dec 08, 2006 8:13 am
Answers: 190
Location: Варна

Post by raiden » Sat Jun 13, 2009 1:05 pm

Еми щом искаш часовия пояс погледни линка който дадох в някой от предишните ми постове: http://1509747481/OLD/gmt.rar Прави точно това което искаш, след като веднъж вземеш часовия пояс можеш да го запаметиш в куки и да не ползваш проверката повече

sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Post by sizif » Sat Jun 13, 2009 1:15 pm

raiden,

кукито е лесно. Проблемът е първото зареждане. Свалих скриптовете, но пак става дума за Js.
Корабът потъва нормално, вода има за всички!

raiden
Гуру
Гуру
Posts: 2182
Joined: Fri Dec 08, 2006 8:13 am
Answers: 190
Location: Варна

Post by raiden » Sat Jun 13, 2009 1:31 pm

Направено е с аякс, така че при първото зареждане изпраща информацията до външен файл, който може да върне резултат, който резултат пък можеш да изведеш в първата заредена страница без рефреши.
Я обясни какво точно целиш да направиш и ще можем да сме ти по-полезни

sizif
Потребител
Потребител
Posts: 1197
Joined: Fri Sep 22, 2006 8:13 pm
Answers: 72

Post by sizif » Sun Jun 14, 2009 8:27 am

Всички дати в БД ще са в UNIX-формат. Искам да ги принтирам според часовия пояс на потребителя. Изпълнението е елементарно с date(); но как да разбера какво е часовото му време?

Единият вариант е според географския признак на ИП-то, но това значи да се вържа към външен сървър (БД за ИП-та) и да разчитам, че няма да забива много. За мен е неудовлетворително решение, защото от опит знам, че подобни сървъри често забиват. Да сваля готова БД означава да я актуализирам непрекъснато. Още по-сложно.

Другият варинат е да се взема датата и часа от потребителската машина. Това е идеалният вариант, ако може да стане само с PHP. Не ми се ползва AJAX и изобщо Js защото това би означавало да обвържа принтирането на резултата с несигурната презумпция, че браузърът на потребтеля изпълнява Js. Хайде, това се проверява лесно - get_browser(); а ботовете лесно се идентифицират. Но дотук съм направил няколко проверки преди още да съм стигнал до същината.

Продължавам с разсъжденията... За да взема датата, трябва да принтирам Js-та и да върна резултата на сървъра, който ще е достъпен едва при следващото презареждане. Ако е AJAX ще усложня скрипта заради принтирането на нещо толкова дребно като датите. За капак ще съм направил няколко заявки към сървъра или ще трябва да върна масив. А какво правя с ботовете на гугъл - специално за тях трябва да подготвя други темплейти или да правя друга обработка в скрипта само заради датите.

Най-чисто е с PHP и не ми се струва логично този въпрос да е пропуснат.

Не издребнявам. Наистина ми трябва добра система, ако искам да се набутам там където съм решил. Средностатистическият потребител цени улесненията.

raiden
Гуру
Гуру
Posts: 2182
Joined: Fri Dec 08, 2006 8:13 am
Answers: 190
Location: Варна

Post by raiden » Sun Jun 14, 2009 10:12 am

http://89.252.235.25/dati/dati.rar

Опитай, не знам дали ще сработи...

Post Reply