Как да изкарва хтмл-а като текст само..

C++ JAVA
User avatar
Sunrize
Потребител
Потребител
Posts: 1039
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:08 pm
Answers: 24
Location: localhost

Как да изкарва хтмл-а като текст само..

Post by Sunrize » Tue Jul 07, 2009 2:44 pm

Имам проблем .. при добавяне на урок под формата на текст html таговете не се показват .. въпроса ми е как да го направя да се извеждат и html таговете без да се изпълняват като код .. проблема е че чрез nl2br отделям отделните редове .. следователно ако го направя да ми извежда html таговете ще ми извежда по един <br /> в края на всеки ред .. как да го направя ( идеи ?! ) ))) ???

User avatar
DrViS
Потребител
Потребител
Posts: 980
Joined: Wed Jul 25, 2007 6:01 pm
Answers: 71

Post by DrViS » Tue Jul 07, 2009 2:45 pm


User avatar
lam3r4370
Шаман
Шаман
Posts: 3424
Joined: Wed Aug 20, 2008 4:12 pm
Answers: 131

Post by lam3r4370 » Tue Jul 07, 2009 2:46 pm

Доколкото съм те разбрал със addslashes го вкарваш БД ,а с stripslashes го изкарваш

User avatar
Sunrize
Потребител
Потребител
Posts: 1039
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:08 pm
Answers: 24
Location: localhost

Post by Sunrize » Tue Jul 07, 2009 2:48 pm

Ако използвам htmlspecialchars ще ми изкарва 1 <br /> в края на всеки ред ..

едит :: добре .. нека го кажем по друг начин: как да направя да отива на друг ред при въвеждане на кода, без да използвам nl2br ??

relax15pyt
Потребител
Потребител
Posts: 982
Joined: Wed Jun 24, 2009 7:06 pm
Answers: 58

Post by relax15pyt » Tue Jul 07, 2009 2:50 pm

Еми след htmlspecialchars() правиш това

Code: Select all

$text = htmlspecialchars&#40;$_POST&#91;'text'&#93;&#41;;
$text = str_replace&#40;"<br />", "", $text&#41;;

User avatar
Sunrize
Потребител
Потребител
Posts: 1039
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:08 pm
Answers: 24
Location: localhost

Post by Sunrize » Tue Jul 07, 2009 2:56 pm

Е добре .. а тъй като трябва да има <br /> на някое местенце кво правим ?!?!

Bummer
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1744
Joined: Tue May 22, 2007 9:08 am
Answers: 53
Contact:

Post by Bummer » Tue Jul 07, 2009 4:09 pm

<?php
echop strip_tags("$text","<br>");
така ще махне всичко от $text освен <br>

justspy
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Tue Dec 30, 2008 6:14 pm
Answers: 132

Post by justspy » Tue Jul 07, 2009 4:14 pm

тук спроед мен по удачният начин е така

Code: Select all

<?php
echo strip_tags&#40;"$text","\n"&#41;; 
?>
\n - Знак за нов ред

User avatar
Sunrize
Потребител
Потребител
Posts: 1039
Joined: Tue Jun 10, 2008 6:08 pm
Answers: 24
Location: localhost

Post by Sunrize » Tue Jul 07, 2009 6:35 pm

туй с \n не трябва ли да стане при добавянето на текста

justspy
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Tue Dec 30, 2008 6:14 pm
Answers: 132

Post by justspy » Tue Jul 07, 2009 6:49 pm

ами не .. аз много пъти съм го използвал при извеждане .. имало е случай когато при извеждане <br /> не ми е вършело работа и съм използвал \n но несам аз човека който може да ти обясни кое е по добре да ползваш и кога .. :)

Post Reply