Page 1 of 1

Бан на потребители.

Posted: Wed Jul 08, 2009 10:00 am
by sentenello
Здравейте.
Разгледах всички уроци за системи за банове, но не можах да се оправя и реших да ви попитам чрез една темичка.

Ако в таблицата където ми са юзърите направя поле ип и поле бан като съответно ип-то си записва ИП-то на потребителя при регистрация, а полето БАН по подразбиране е нула и после си направя едно файлче от което да променям стойността на полето БАН на 1. Как мога да направя така че във всеки файл който има сайта да проверява дали този юзер е баннат и ако е да изписва.

Мисля, че когато натисне Вход трябва да проверява дали този username има в полето бан 1 или 0 и т.н.
Моля да ме насочите.

Posted: Wed Jul 08, 2009 10:02 am
by Bummer
просто в config.php слагаш кода за проверка дали е баннат

Code: Select all

<?php
$user = "root";
$host = "localhost";
$password = "password";
$ip = getenv&#40;"REMOTE_ADDR"&#41;;
//тук проверяваш, дали е баннат
?>

Posted: Wed Jul 08, 2009 1:32 pm
by sentenello
какво е getenv?
и слагам if ban=1 headr(location....индекс

така ли става ?

Posted: Wed Jul 08, 2009 4:17 pm
by rosko
sentenello wrote:какво е getenv?
и слагам if ban=1 headr(location....индекс

така ли става ?

ДА, в прав път си...
Така става!

Posted: Wed Jul 08, 2009 5:35 pm
by porkie
това драцнах на бързо ако искаш може и с база от да го направиш ако се затродняваш ще ти помогна. Касмет
<?php
$ip = getenv("REMOTE_ADDR");
$bann="127.0.0.1";
$bann="127.0.0.1";
$bann="127.0.0.1";
if($ip==$bann){
echo"Банат си!";
}else{
echo"Здравеи!";
}
?>

Posted: Wed Jul 08, 2009 6:22 pm
by sentenello
Bummer ме насочи а от там нататък аз се оправих. Благодаря.

Вие дадохте една точка за support на Bummer .
Натиснете тук за да се върнете в темата.