Изтриване от БД

C++ JAVA
jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Изтриване от БД

Post by jefriii » Thu Dec 10, 2009 12:13 pm

каква заявка да направя като искам следното:

да изтрия примерно 5 точки от users като username да е = на avtor на някоя новина. аз имам за изтриване на новината но при добавянето на новината автора печели 5 точки а ако изтрия новината не се трият точките за тва искам мерси предварително !

User avatar
sentenello
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1752
Joined: Tue Sep 02, 2008 2:27 pm
Answers: 18
Contact:

Post by sentenello » Thu Dec 10, 2009 12:27 pm

В заявката с която триеш новината добавяш и да направи `Points` = `points` - 5 where username = avtor

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Thu Dec 10, 2009 12:43 pm

искам нова заявка то новината я трие от една таблица а това points ще го трие от таблица users

User avatar
Nikol4u
Турист
Турист
Posts: 248
Joined: Thu Apr 12, 2007 5:56 am
Location: Бургас
Contact:

Post by Nikol4u » Thu Dec 10, 2009 1:10 pm

jefriii wrote:искам нова заявка то новината я трие от една таблица а това points ще го трие от таблица users

Code: Select all

$sql_1 = mysql_query("SELECT * FROM novini WHERE novina = 'novinata'");
$row = mysql_fetch_array($sql_1, MYSQL_ASSOC);

$sql_2 = mysql_query("UPDATE users SET points=points-5 WHERE user_id = '".$row["ot_tablicata_na_novinite_id-to_na_user"]."'");
Нещо такова?

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Thu Dec 10, 2009 1:37 pm

Nikol4u wrote:
jefriii wrote:искам нова заявка то новината я трие от една таблица а това points ще го трие от таблица users

Code: Select all

$sql_1 = mysql_query("SELECT * FROM novini WHERE novina = 'novinata'");
$row = mysql_fetch_array($sql_1, MYSQL_ASSOC);

$sql_2 = mysql_query("UPDATE users SET points=points-5 WHERE user_id = '".$row["ot_tablicata_na_novinite_id-to_na_user"]."'");
Нещо такова?
да но искам тази втората заявка ако потребителя е автор на новината която се трие да зима на него .т. да зима на автора на новината

User avatar
sentenello
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1752
Joined: Tue Sep 02, 2008 2:27 pm
Answers: 18
Contact:

Post by sentenello » Thu Dec 10, 2009 3:03 pm

Помисли малко...

След заявката която трие слагаш да направи още 1 заявка за ъпдейт на другата БД.

Code: Select all

mysql_query"DELETE...//zaqvka za triene
$query2 = mysql_query("Update tablica SET points = points - 5 where avtora = $avtora_na_iztritata_tema");
Не е толкова сложно.

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Thu Dec 10, 2009 4:19 pm

Query was empty

:shock:

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Thu Dec 10, 2009 5:03 pm

оправих дане дава грешката но не зима но юзър ако направя да зима но този с който съм влязъл вмомента работи но но автора на темата не иска

User avatar
sentenello
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1752
Joined: Tue Sep 02, 2008 2:27 pm
Answers: 18
Contact:

Post by sentenello » Thu Dec 10, 2009 5:21 pm

Дай кода който си написал след като ти казах как да го направиш.

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Thu Dec 10, 2009 9:47 pm

Code: Select all

$query2 = mysql_query("UPDATE users SET points = points - 5 WHERE username = $avtor"); 

Post Reply