Изтриване от БД

C++ JAVA
User avatar
sentenello
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1752
Joined: Tue Sep 02, 2008 2:27 pm
Answers: 18
Contact:

Post by sentenello » Fri Dec 11, 2009 12:24 pm

Напиши след тази заявка

Code: Select all

echo $avtor;
И кажи дали ти вади Юзера на който триеш новината.

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Fri Dec 11, 2009 1:52 pm

не не го вади

User avatar
sentenello
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1752
Joined: Tue Sep 02, 2008 2:27 pm
Answers: 18
Contact:

Post by sentenello » Fri Dec 11, 2009 1:59 pm

Ем как ще ъпдейтнеш полето като $аvtor няма стойност. пробвай с $_GET[user]

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Fri Dec 11, 2009 2:07 pm

пробвах кви ли не начини с гет да извежда името да изведя автора не става и не става

User avatar
sentenello
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1752
Joined: Tue Sep 02, 2008 2:27 pm
Answers: 18
Contact:

Post by sentenello » Fri Dec 11, 2009 3:33 pm

Нещо малко е, но не ми се занимава да ти гледам целия код и да експериментирам. Сори :roll:

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Fri Dec 11, 2009 3:34 pm

то па нали е голям кода 10 реда :shock:

User avatar
sentenello
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1752
Joined: Tue Sep 02, 2008 2:27 pm
Answers: 18
Contact:

Post by sentenello » Fri Dec 11, 2009 3:45 pm

Добре дай целия код и аз ще ти казвам какво да пишеш, за да тестваш.
Дай си структурите на двете таблици и остави другото на мене :)

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Fri Dec 11, 2009 3:48 pm

Code: Select all

<?
session_start&#40;&#41;;
include "config.php";
$username = $_SESSION&#91;'username'&#93;;
?>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251" />
<?
$id = $_GET&#91;'id'&#93;;
$points = 5;
if &#40;$id&#41; &#123;
$points = 5;
$sql = "DELETE FROM novina WHERE id='$id'";
$result = mysql_query&#40;"SELECT * FROM novina ORDER BY id DESC"&#41; or die &#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
$avtor = $_GET&#91;'avtor'&#93;;
$sql2 = "UPDATE users SET points = points + 5 WHERE username = '$avtor'";
mysql_query&#40;$sql&#41; or die &#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
mysql_query&#40;$sql2&#41; or die &#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
echo "Новината е изтрита. <a href='index.php'>начало</a>";
&#125;
else &#123;
echo "Избери новина за триене.";
&#125;
?>

Code: Select all

CREATE TABLE `novina` &#40;
  `id` int&#40;255&#41; NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `title` varchar&#40;255&#41; COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `kategoria` int&#40;12&#41; NOT NULL,
  `opisanie` text COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `text` text COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `avtor` varchar&#40;255&#41; COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `approved` tinyint&#40;12&#41; NOT NULL,
  `url` text COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `dtime` datetime NOT NULL,
  `msg` text COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  PRIMARY KEY &#40;`id`&#41;
&#41; ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=89 ;

Code: Select all

CREATE TABLE `users` &#40;
  `id` int&#40;12&#41; NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `username` varchar&#40;255&#41; CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `password` varchar&#40;255&#41; CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `email` varchar&#40;255&#41; CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `skype` varchar&#40;255&#41; NOT NULL,
  `avatar` varchar&#40;255&#41; NOT NULL DEFAULT 'images/no_avatar.gif',
  `level` varchar&#40;3&#41; NOT NULL DEFAULT '1',
  `podpis` text NOT NULL,
  `timestamp` text NOT NULL,
  `points` text NOT NULL,
  PRIMARY KEY &#40;`id`&#41;
&#41; ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=18 ;

User avatar
sentenello
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1752
Joined: Tue Sep 02, 2008 2:27 pm
Answers: 18
Contact:

Post by sentenello » Fri Dec 11, 2009 4:53 pm

първото нещо което ми направи впечатление е, че полето points е тип TEXT... все пак вътре се съдържат числа. Направи го на INT или BIGINT.

Опитай така ако не стане ще се опитам и нещо друго със самите заявки.

П.С. Ако може да ми дадеш и снимка там където триеш новините.

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Fri Dec 11, 2009 4:56 pm

направих го int и не става аре нем се занимаваш сега с мене и без points ще мина :D

Post Reply