Грешка в код

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
Dizasterr
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1919
Joined: Thu Nov 05, 2009 9:49 pm
Answers: 52
Contact:

Грешка в код

Post by Dizasterr » Fri Dec 11, 2009 9:37 pm

Здравейте! Написах си този код:

Code: Select all

	
	<?php

require_once&#40;"../connection.php"&#41;;
mysql_query&#40;"SET NAMES cp1251"&#41;;


$result = mysql_query&#40;"SELECT * FROM `bicycles`"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;

while&#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; &#123;
echo "<b> Колело&#58;</b> ";
echo $row&#91;'bicycle'&#93;;
echo "<b> Цена&#58;</b> $";
echo $row&#91;'price'&#93;;
echo "<br/>";


if &#40;isset&#40;$_GET&#91;'buy'&#93;&#41; && is_numeric&#40;$_GET&#91;'buy'&#93;&#41; && $_GET&#91;'buy'&#93; > 0&#41;
&#123;
$bicycle = $row&#91;'bicycle'&#93;;
$buy = $_GET&#91;'buy'&#93;;
mysql_query&#40;"UPDATE `potrebiteli` SET `bicycle`='".$row&#91;'bicycle'&#93;."' WHERE `potrebitel`='".$_SESSION&#91;'login'&#93;."'"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;

&#125;
$query = mysql_query&#40;"SELECT * FROM `potrebiteli` ORDER BY `id` DESC"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
echo "<table border=\"0\">\n";

echo "&#91;<a href=\"?buy=".$row&#91;'bicycle'&#93;."\">Купи</a>&#93;\n";
echo "<br/>";

echo "</table>";
&#125;


?>
Но не работи. Не упдейтва базата данни. Кода ми трябва спешно. Благодаря предварително. За този, който помогне +1.

justspy
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Tue Dec 30, 2008 6:14 pm
Answers: 132

Post by justspy » Fri Dec 11, 2009 9:42 pm

Code: Select all

   <?php

require_once&#40;"../connection.php"&#41;;
mysql_query&#40;"SET NAMES cp1251"&#41;;


$result = mysql_query&#40;"SELECT * FROM `bicycles`"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;

while&#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41; &#123;
echo "<b> Колело&#58;</b> ";
echo $row&#91;'bicycle'&#93;;
echo "<b> Цена&#58;</b> $";
echo $row&#91;'price'&#93;;
echo "<br/>";


if &#40;isset&#40;$_GET&#91;'buy'&#93;&#41; && is_numeric&#40;$_GET&#91;'buy'&#93;&#41; && $_GET&#91;'buy'&#93; > 0&#41;
&#123;
$bicycle = $row&#91;'bicycle'&#93;;
$buy = $_GET&#91;'buy'&#93;;
$session=$_SESSION&#91;'login'&#93;;

mysql_query&#40;"UPDATE `potrebiteli` SET `bicycle`='$bicycle' WHERE `potrebitel`='$session'"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;

&#125;
$query = mysql_query&#40;"SELECT * FROM `potrebiteli` ORDER BY `id` DESC"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
echo "<table border=\"0\">\n";

echo "&#91;<a href=\"?buy=".$row&#91;'bicycle'&#93;."\">Купи</a>&#93;\n";
echo "<br/>";

echo "</table>";
&#125;


?>

Така ?

User avatar
Dizasterr
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1919
Joined: Thu Nov 05, 2009 9:49 pm
Answers: 52
Contact:

Post by Dizasterr » Fri Dec 11, 2009 9:44 pm

Не става. Не ми дава грешка, но и не записва. Може ли защото полето е празно ?

jefriii
Гуру
Гуру
Posts: 2181
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:30 pm
Answers: 25

Post by jefriii » Fri Dec 11, 2009 9:44 pm

Dizasterr wrote:Не става. Не ми дава грешка, но и не записва. Може ли защото полето е празно ?
да

User avatar
Dizasterr
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1919
Joined: Thu Nov 05, 2009 9:49 pm
Answers: 52
Contact:

Post by Dizasterr » Fri Dec 11, 2009 9:46 pm

И да не е празно пак не става.

justspy
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1509
Joined: Tue Dec 30, 2008 6:14 pm
Answers: 132

Post by justspy » Fri Dec 11, 2009 9:46 pm

братле всичко от условието въведено по горе трябва да е изпълнено, за да се осъществи заявката.. явно не всичко е изпълнено от там идва и грешката :)

User avatar
Dizasterr
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1919
Joined: Thu Nov 05, 2009 9:49 pm
Answers: 52
Contact:

Post by Dizasterr » Sat Dec 12, 2009 9:46 am

Мерси много. Вече се записват, но което и да натисна ми записва едно и също.

Post Reply