Upload скрипт на картинки!

C++ JAVA
User avatar
LiSicHkA
Турист
Турист
Posts: 312
Joined: Thu Oct 22, 2009 6:50 pm
Contact:

Post by LiSicHkA » Fri Apr 09, 2010 4:43 pm

@kulov пробвах със твоя скрипт и ми изкарва че формата не е позволен (а всъщност си качвам jpg..). Ето самия код, очертал съм в червено кода на ъп скрипта, някой да ми го оправи, да си записва в бд без грешки :) благодаря!

Code: Select all

<?php
&#125;else&#123;
$zaglavie=$_POST&#91;'zaglavie'&#93;;
$kategoriq=$_POST&#91;'cat'&#93;; 
$kartinka=$_POST&#91;'pic'&#93;;
$porcii=$_POST&#91;'porcii'&#93;;
$vreme=$_POST&#91;'vreme'&#93;;
$kalorii=$_POST&#91;'kalorii'&#93;;
$produkti=$_POST&#91;'produkti'&#93;;
$prigotwqne=$_POST&#91;'prigotwqne'&#93;;
$belejki=$_POST&#91;'belejki'&#93;;
$posted=time&#40;&#41;;
$status="dobre";

if&#40;$vreme!=NULL AND !is_numeric&#40;$vreme&#41;&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Времето за приготвяне на рецептата трябва да съдържа само цифри!</div><br />";
$status="zle";
&#125;
if&#40;$porcii!=NULL AND !is_numeric&#40;$porcii&#41;&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Порциите трябва да бъдат само числа!</div><br />";
$status="zle";
&#125;
if&#40;strlen&#40;$zaglavie&#41;<15&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Заглавието на рецептата трябва да е минимум 15 символа!</div><br />";
$status="zle";
&#125;
if&#40;$kategoriq=='Изберете категория'&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Моля изберете категория на рецептата!</div><br />";
$status="zle";
&#125;
if&#40;$belejki!=NULL AND strlen&#40;$belejki&#41;<5&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Бележките не трябва да са по-малки от 4 символа!</div><br />";
$status="zle";
&#125;
if&#40;$kalorii!=NULL AND !is_numeric&#40;$kalorii&#41;&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Калориите трябва да съдържат само цифри и да бъдат за една порция!</div>";
$status="zle";
&#125;
if&#40;$produkti==NULL&#41;&#123;
echo'<div class="unsuccess">Моля попълнете полето "Продукти"!</div><br />';
$status="zle";
&#125;

&#91;color=red&#93;# Името на сайта, или линка &#58;&#41;
define&#40;LOCATION,"http&#58;//localhost/bg-kulinar/"&#41;;

# Папката в която да отиват снимките.
$folder = "pictures/";

# Размери когато качената снимка, е по-голяма в дължина/широчина
 # от показаните по долу.
 
$width_img_default   = "600";
$height_img_default  = "450";


# В какъв формат да се качват изображенията.
$open_type_upload = ".jpg";

# Различните типове на файловете, които са ни нужни
$file_name       =        $_FILES&#91;'file_name'&#93;&#91;'name'&#93;;
$file_tmp        =       $_FILES&#91;'file_name'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;;
$file_size       =       $_FILES&#91;'file_name'&#93;&#91;'tmp_size'&#93;;
$file_type       =       $_FILES&#91;'file_name'&#93;&#91;'type'&#93;;


# Избиране на происволно име на файла.
$rand_file_name = rand&#40;1000000000, 9999999999999&#41;;

# Новото име на файла
$newfile_name = $rand_file_name.$file_name;


# Позволени типове файлове, които могат да се качват само.
$open_types = array&#40;
                     "image/jpg",
                     "image/jpeg",
                     "image/png",
                     "image/gif"
               &#41;;

               
# Aко формата, който качване не е позволен да
 # върне грешка в която да гласи, че има грешка
  # разбирасе ако и единствени възникне
   
if&#40;!in_array&#40;$file_type, $open_types&#41;&#41; &#123;
echo "<div class='unsuccess'>Този формат файл не е позволен!</div>";
$status="zle";
&#125;
else &#123;

   

if &#40;file_exists&#40;$folder.$rand_file_name.$open_type_upload&#41;&#41; &#123;
echo "<div class='unsuccess'>Този файл вече съществува. Моля опитайте отново!</div>";
$status="zle";
&#125;
else &#123;
   
// Самото качване на снимката
  $upload = move_uploaded_file&#40;$file_tmp, $folder.$rand_file_name.$open_type_upload&#41;;
$snimkata = "LOCATION.$folder.$rand_file_name.$open_type_upload";
 
&#91;/color&#93;

if&#40;$_SESSION&#91;'user'&#93;&#41;&#123;
if&#40;$status="dobre"&#41;&#123;
$sql="INSERT INTO recipes &#40;zaglavie, prigotwqne, produkti, kalorii, porcii, vreme, kartinka, avtor, kategoriq, belejki&#41; VALUES &#40;'$zaglavie', '$prigotwqne', '$produkti', '$kalorii', '$porcii', '$vreme', '$snimkata', '$_SESSION&#91;user&#93;', '$kategoriq', '$belejki'&#41;";
$zaqwka=mysql_query&#40;$sql&#41;;
echo '<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="1; URL=index.php?p=thankyou">';
&#125;elseif&#40;$status="zle"&#41;&#123;
echo '<div class="unsuccess">Има грешка при добавяне на рецептата!</div>';&#125;&#125;else&#123;
echo"<div class='unsuccess'> Трябва да влезете в профила си за да добавяте рецепти! </div>";
&#125;
&#125;
&#125;
&#125;
?>

User avatar
LiSicHkA
Турист
Турист
Posts: 312
Joined: Thu Oct 22, 2009 6:50 pm
Contact:

Post by LiSicHkA » Sat Apr 10, 2010 5:27 am

Някой...?

baso
Потребител
Потребител
Posts: 789
Joined: Thu Apr 01, 2010 5:54 pm
Answers: 72
Location: Пазарджик
Contact:

Post by baso » Sat Apr 10, 2010 5:30 am

Code: Select all

<?php
&#125;else&#123;
$zaglavie=$_POST&#91;'zaglavie'&#93;;
$kategoriq=$_POST&#91;'cat'&#93;;
$kartinka=$_POST&#91;'pic'&#93;;
$porcii=$_POST&#91;'porcii'&#93;;
$vreme=$_POST&#91;'vreme'&#93;;
$kalorii=$_POST&#91;'kalorii'&#93;;
$produkti=$_POST&#91;'produkti'&#93;;
$prigotwqne=$_POST&#91;'prigotwqne'&#93;;
$belejki=$_POST&#91;'belejki'&#93;;
$posted=time&#40;&#41;;
$status="dobre";

if&#40;$vreme!=NULL AND !is_numeric&#40;$vreme&#41;&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Времето за приготвяне на рецептата трябва да съдържа само цифри!</div><br />";
$status="zle";
&#125;
if&#40;$porcii!=NULL AND !is_numeric&#40;$porcii&#41;&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Порциите трябва да бъдат само числа!</div><br />";
$status="zle";
&#125;
if&#40;strlen&#40;$zaglavie&#41;<15&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Заглавието на рецептата трябва да е минимум 15 символа!</div><br />";
$status="zle";
&#125;
if&#40;$kategoriq=='Изберете категория'&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Моля изберете категория на рецептата!</div><br />";
$status="zle";
&#125;
if&#40;$belejki!=NULL AND strlen&#40;$belejki&#41;<5&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Бележките не трябва да са по-малки от 4 символа!</div><br />";
$status="zle";
&#125;
if&#40;$kalorii!=NULL AND !is_numeric&#40;$kalorii&#41;&#41;&#123;
echo"<div class='unsuccess'>Калориите трябва да съдържат само цифри и да бъдат за една порция!</div>";
$status="zle";
&#125;
if&#40;$produkti==NULL&#41;&#123;
echo'<div class="unsuccess">Моля попълнете полето "Продукти"!</div><br />';
$status="zle";
&#125;

&#91;color=red&#93;# Името на сайта, или линка &#58;&#41;
define&#40;LOCATION,"http&#58;//localhost/bg-kulinar/"&#41;;

# Папката в която да отиват снимките.
$folder = "pictures/";

# Размери когато качената снимка, е по-голяма в дължина/широчина
 # от показаните по долу.
 
$width_img_default   = "600";
$height_img_default  = "450";


# В какъв формат да се качват изображенията.
$open_type_upload = ".jpg";

# Различните типове на файловете, които са ни нужни
$file_name       =        $_FILES&#91;'file_name'&#93;&#91;'name'&#93;;
$file_tmp        =       $_FILES&#91;'file_name'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;;
$file_size       =       $_FILES&#91;'file_name'&#93;&#91;'tmp_size'&#93;;
$file_type       =       $_FILES&#91;'file_name'&#93;&#91;'type'&#93;;


# Избиране на происволно име на файла.
$rand_file_name = rand&#40;1000000000, 9999999999999&#41;;

# Новото име на файла
$newfile_name = $rand_file_name.$file_name;


# Позволени типове файлове, които могат да се качват само.
$open_types = array&#40;
                     "image/jpg",
                     "image/jpeg",
                     "image/png",
                     "image/gif"
               &#41;;

               
# Aко формата, който качване не е позволен да
 # върне грешка в която да гласи, че има грешка
  # разбирасе ако и единствени възникне
   
if&#40;!in_array&#40;$file_type, $open_types&#41;&#41; &#123;
echo "<div class='unsuccess'>Този формат файл не е позволен!</div>";
$status="zle";
&#125;
else &#123;

   

if &#40;file_exists&#40;$folder.$rand_file_name.$open_type_upload&#41;&#41; &#123;
echo "<div class='unsuccess'>Този файл вече съществува. Моля опитайте отново!</div>";
$status="zle";
&#125;
else &#123;
   
// Самото качване на снимката
  $upload = move_uploaded_file&#40;$file_tmp, $folder.$rand_file_name.$open_type_upload&#41;;
$snimkata = "LOCATION.$folder.$rand_file_name.$open_type_upload";
 
if&#40;$_SESSION&#91;'user'&#93;&#41;&#123;
if&#40;$status="dobre"&#41;&#123;
$sql="INSERT INTO `recipes` &#40;`zaglavie`, `prigotwqne`, `produkti`, `kalorii`, `porcii`, `vreme`, `kartinka`, `avtor`, `kategoriq`, `belejki`&#41; VALUES &#40;'$zaglavie', '$prigotwqne', '$produkti', '$kalorii', '$porcii', '$vreme', '$snimkata', '$_SESSION&#91;user&#93;', '$kategoriq', '$belejki'&#41;";
echo mysql_error&#40;&#41;;
$zaqwka=mysql_query&#40;$sql&#41;;
echo '<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="1; URL=index.php?p=thankyou">';
&#125;elseif&#40;$status="zle"&#41;&#123;
echo '<div class="unsuccess">Има грешка при добавяне на рецептата!</div>';&#125;&#125;else&#123;
echo"<div class='unsuccess'> Трябва да влезете в профила си за да добавяте рецепти! </div>";
&#125;
&#125;
&#125;
&#125;
?>
Виж дали ще ти изкара някаква грешка?

User avatar
LiSicHkA
Турист
Турист
Posts: 312
Joined: Thu Oct 22, 2009 6:50 pm
Contact:

Post by LiSicHkA » Sat Apr 10, 2010 6:02 am

Мерси +1 :?:

TOPO

Mp3 upload form

Post by TOPO » Sat Apr 17, 2010 10:24 am

Здравейте скрипта е много добър за качване на снимки,но ако може някой да го преработи за качване на Mp3 файлове.

След успешното качване да ми връща echo: линк към пълния път до файла

Пример:

http://mytest.site90.com/upload/mp3/Inna-hot.mp3

Благодаря ви !
Last edited by TOPO on Sun Apr 18, 2010 6:50 pm, edited 1 time in total.

sooNatter
Нов
Нов
Posts: 25
Joined: Wed Dec 09, 2009 8:30 pm

Post by sooNatter » Sun Apr 18, 2010 12:11 pm

baso wrote:Добър ден,

ще дам един скрипт, който писах за един потребител :)

add.php

Code: Select all

 <center>
<form method="POST" action="" enctype="multipart/form-data">
<input type="file" name="plugin" /> <br />
<input type="submit" name="submit" value="Добави" /> <br />
<?php
include "conf.php";
if&#40;$_POST&#91;'submit'&#93;&#41; &#123;
$tmp_name = $_FILES&#91;'plugin'&#93;&#91;'tmp_name'&#93;;
$filename = $_FILES&#91;'plugin'&#93;&#91;'name'&#93;;
$format = end&#40;explode&#40;".", $filename&#41;&#41;;
if&#40;$format != "jpg, gif, png"&#41; &#123;
echo "Формата, който сте избрали е непозволен!";
&#125;
else &#123;
$link = 'images/'.$filename.'';
move_uploaded_file&#40;$tmp_name, $link&#41;;
$sql = 'INSERT INTO `pictures` &#40;`link`&#41; VALUES &#40;"'.addslashes&#40;$link&#41;.'"&#41;';
$rs = mysql_query&#40;$sql&#41; or die &#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;

echo 'Картинката беше качено успешно!';

&#125;
&#125;

?>



conf.php

Code: Select all

<?php
$host = "Хост";
$user = "Потребител";
$pass = "Парола ";
$db = "База от дани";
mysql_connect&#40;"$host","$user","$pass"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
mysql_select_db&#40;"$db"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
?>


view.php

Code: Select all

<?php
include "conf.php";
echo "<table><tr>";
$a = mysql_query&#40;"SELECT * FROM `pictures`  ORDER by id DESC"&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;
while &#40;$r = mysql_fetch_array&#40;$a&#41;&#41;
&#123;
$url = $r&#91;'link'&#93;;
echo '<td><img src="$url" ></td>';
$i++;
if &#40;$i == 5&#41; &#123;$i = 0; echo "</tr><tr>"; &#125; else &#123; &#125;
&#125;
echo "</tr></table>";
?>


ето и сяла надявам се да ти помогне :)

Code: Select all

 CREATE TABLE `pictures` &#40;
`id` int&#40;11&#41; NOT NULL auto_increment,
`link` varchar&#40;255&#41; collate latin1_general_ci NOT NULL,
PRIMARY KEY  &#40;`id`&#41;
&#41; ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 COLLATE=latin1_general_ci AUTO_INCREMENT=5 ;
със съдействието на @ proba

Само да ти кажа че трябва да създадеш една папка images :)
не бачка :idea:

Post Reply