Как да превърна паролата от md5 в нормална

C++ JAVA
Post Reply
lqbo123
Турист
Турист
Reactions: 0
Posts: 265
Joined: Mon Nov 30, 2009 6:19 pm

Как да превърна паролата от md5 в нормална

Post by lqbo123 »

Здравйете значи правя форумна система и искам да знам след като искам паролата и я задам като value на един от input-ите как се превръща в нормалната със същата големина защото така потребителя може да се стресне?
SveXteZ
Гуру
Гуру
Reactions: 0
Posts: 2426
Joined: Thu Jul 24, 2008 12:42 pm
Answers: 68

Post by SveXteZ »

не може да разкодираш мд5
THC
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 188
Joined: Mon Apr 05, 2010 4:00 pm
Answers: 9
Contact:

Post by THC »

md5 няма разкодиране.
Това е хеширащ алгоритъм, което означава че няма обратно на неговот действие.
Има различни пособи за разбиването му:
- dictionary attack
- brute force attack
- rainbow tables (който за момента е най-надежден)

Но са твърде тромави и ресурсозаемащи, че да бъдат приложени към интернет страница.
lqbo123
Турист
Турист
Reactions: 0
Posts: 265
Joined: Mon Nov 30, 2009 6:19 pm

Post by lqbo123 »

е тогава как да върна на потребителите истиснаката парола която е да речем 4 символа , а не 32 ?????
User avatar
shterev
Шаман
Шаман
Reactions: 0
Posts: 3792
Joined: Sun Nov 04, 2007 10:12 am
Answers: 382

Post by shterev »

Защо ти е да им връщаш паролата?
lqbo123
Турист
Турист
Reactions: 0
Posts: 265
Joined: Mon Nov 30, 2009 6:19 pm

Post by lqbo123 »

ами защото има и панел за "Профил" от където може да си промениш профила включително и паролата ??? ама немога да им връщам 32 символна парола като те са задали примерно 6-4 цифрен/буквена парола ?
User avatar
shterev
Шаман
Шаман
Reactions: 0
Posts: 3792
Joined: Sun Nov 04, 2007 10:12 am
Answers: 382

Post by shterev »

ами ще има въможност само за промяна, без да се вижда старата парола.Не може да върнеш паролата генерирана с md5
lqbo123
Турист
Турист
Reactions: 0
Posts: 265
Joined: Mon Nov 30, 2009 6:19 pm

Post by lqbo123 »

мерси много +1
Post Reply