Проблем с добавянето на md5 парола в базата данни

C++ JAVA
Post Reply
lqbo123
Турист
Турист
Posts: 265
Joined: Mon Nov 30, 2009 6:19 pm

Проблем с добавянето на md5 парола в базата данни

Post by lqbo123 » Wed Jun 23, 2010 3:14 pm

Здравейте значи имам форма за регистрация но някой като се регистрира в сайта ми съм го направил да изпраща паролата като мд5 обаче в базата данни излизат три числа (само това) , а ако се опитам да добавя потребител от phpmyadmin-а ми показва това за паролата :

Image

User avatar
Angry
Потребител
Потребител
Posts: 606
Joined: Mon Apr 26, 2010 8:47 am
Answers: 38

Post by Angry » Wed Jun 23, 2010 3:24 pm

Как превръщаш паролата в md5 така ли
<?php
$pass = "123123";
$hash = md5($pass);
echo $hash
?>

User avatar
kulov
Потребител
Потребител
Posts: 1156
Joined: Sat Apr 03, 2010 1:08 pm
Answers: 133

Post by kulov » Wed Jun 23, 2010 3:26 pm

Полето `password` е с тип INT, направи го Varchar с дължина 255 :)

lqbo123
Турист
Турист
Posts: 265
Joined: Mon Nov 30, 2009 6:19 pm

Post by lqbo123 » Wed Jun 23, 2010 3:39 pm

Както винаги @kulov спаси положението +1

User avatar
gLaVoReZa
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1704
Joined: Wed May 10, 2006 3:37 pm
Answers: 72
Location: гр. София

Post by gLaVoReZa » Wed Jun 23, 2010 3:45 pm

Полето трябва да е char(32).

User avatar
bancov96
Потребител
Потребител
Posts: 725
Joined: Mon Jun 07, 2010 4:54 pm
Answers: 23

Post by bancov96 » Wed Jun 23, 2010 3:51 pm

MD5 хешовете са от 32 символа. Какъв е смисъла да има дължина 255?

User avatar
kulov
Потребител
Потребител
Posts: 1156
Joined: Sat Apr 03, 2010 1:08 pm
Answers: 133

Post by kulov » Wed Jun 23, 2010 3:53 pm

Забележете, че той не вкарва паролата кодирана :) В случая може да е и повече от 32 символа .. например моята парола е по дълга от 36 символа някъде .. А и предполагам, че моята определено не е най-дългата :D Той кодира паролата, чак като се логва ..

User avatar
bancov96
Потребител
Потребител
Posts: 725
Joined: Mon Jun 07, 2010 4:54 pm
Answers: 23

Post by bancov96 » Wed Jun 23, 2010 3:55 pm

Да хешираш паролата, пък да не я ползваш е меко казано непрактично.

Post Reply