Как да си преинсталирам компютъра?

Всичко за извъндизайнерският профил на Вашият компютър
User avatar
BahFullFen
Турист
Турист
Posts: 494
Joined: Fri May 19, 2006 4:00 pm
Location: Горна Оряховица

Как да си преинсталирам компютъра?

Post by BahFullFen » Mon May 29, 2006 8:36 am

При мене нещата са малко по сложни.Имам C:\WINNT и G:\WINDOWS като и двете са Windows HP.
Нещата станаха така когато компа изгоря (замести гръмоотвода :cry: ) и чекмеджетата и харда му останаха непокътнати.Отиде за ремонт и там не са ми махали нощо от харда,но туриха и същата операционна система но с драйвери на новата ми видео карта и др допълнителни неща.И сега двата Windows-a са взаимно зависими и да дефрагментирам единия няма да тръгне компа,а немога и двата да ги изтрия на веднъж.
Някой знае ли как ще стане преинсталирането?

User avatar
NetCutter
Потребител
Потребител
Posts: 1242
Joined: Mon Jan 09, 2006 9:54 am
Location: In Your Hard Drive!!!
Contact:

Post by NetCutter » Mon May 29, 2006 11:37 am

Качваш на диск,най-важното :arrow: Форматираш целия хард :arrow: Слагаш си нов Уин :wink:
Ама първо си намери драйверите :wink:
--------------------------------------
Това е причината поради която използвам Линукс :wink:
Винаги може да коригираш всичко :wink:

User avatar
BahFullFen
Турист
Турист
Posts: 494
Joined: Fri May 19, 2006 4:00 pm
Location: Горна Оряховица

Post by BahFullFen » Mon May 29, 2006 11:39 am

Проблема е че хардовете са ми два и на секи един има записан Windows.

User avatar
LiRiX
Шаман
Шаман
Posts: 4330
Joined: Fri Mar 31, 2006 8:52 am
Answers: 165
Location: Търговище

Post by LiRiX » Mon May 29, 2006 1:07 pm

Не, че се правя на умник ама...
Що не си качип всичко важно от G: в C: и да форматираш G: после дирекно си качваш сичко от G: в С: и форматираш С: ? :wink:

User avatar
BahFullFen
Турист
Турист
Posts: 494
Joined: Fri May 19, 2006 4:00 pm
Location: Горна Оряховица

Post by BahFullFen » Mon May 29, 2006 1:54 pm

Ако изобще може да стане това детого каза немога го изпълня,защото C-то ми е 6 гигабайта и немогат да се поберат всичките неща в него.Същото се отнася и за G.

User avatar
LiRiX
Шаман
Шаман
Posts: 4330
Joined: Fri Mar 31, 2006 8:52 am
Answers: 165
Location: Търговище

Post by LiRiX » Mon May 29, 2006 5:59 pm

CD-rw нямаш ли? ако немаш земи един хард от някой твой авер(приятел) запиши си нийното и после пак ше му го дадеш :)
Редовна практика при мене е да вземам запивачки от приятели, понеже мойта кофа даже запивачка няма... :?

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Mon May 29, 2006 9:27 pm

Имаш RW. Смъкваш всичко на диск. Бухаш един hiren ... форматваш всички хардове (или поне тея с windows-ите. Препоръчвам всички) и качваш новият win за предпочитане в най-малкият дял и връщаш информацията.

ПС: Windows XP , а не HP, освен ако не е неква верия на хюлет пакард ;)

User avatar
BahFullFen
Турист
Турист
Posts: 494
Joined: Fri May 19, 2006 4:00 pm
Location: Горна Оряховица

Post by BahFullFen » Tue May 30, 2006 6:56 am

Така ще направя,но искам и да си раделя харда по друг начин,че сега C-то ми много чести изписва,че е препълнено даже и да незаписвам в него.
А и като стана за препълнено C,антивирусната ми заема 2 гигабайта това хоч не ми се стува нормално,но сега ми се е отворила възможноста да питам,защо е толкова голяма :?

User avatar
NetCutter
Потребител
Потребител
Posts: 1242
Joined: Mon Jan 09, 2006 9:54 am
Location: In Your Hard Drive!!!
Contact:

Post by NetCutter » Tue May 30, 2006 9:15 am

Само един начин има: Формат и на двата дяла после ги сливаш в един и готово :wink:

User avatar
DracuLa
Нов
Нов
Posts: 88
Joined: Sun May 14, 2006 4:33 pm

Post by DracuLa » Wed May 31, 2006 1:16 pm


Post Reply