Проблем със звука на ХР

Всичко за извъндизайнерският профил на Вашият компютър
mo7ika
Турист
Турист
Posts: 256
Joined: Sun Nov 14, 2010 1:47 pm
Location: Балчик

Проблем със звука на ХР

Post by mo7ika » Mon Jun 17, 2013 7:55 pm

Здравейте, това което ми се случва е много странно. Имам проблем със звука на ХР-то. Инсталирах си го (свежа инсталация) и по подразбиране имах звук, но микрофона не работеше. С помощта на програма за драйвери сложих реалтек аудио драйвер 3.55 и микрофона проработи но всякакво друго аудио отвъд скайп не работи... Въртя и суча от 3 часа - ефект няма. Когато махна реалтек драйвера - аудиото се връща, а микрофона спира да работи. Долна патова ситуация - ако някой има желание да се отзова ако му е по-удобно може да го направи на скайп a.3fonov Благодаря за вниманието.

User avatar
DarkAngelOfhope
Потребител
Потребител
Posts: 739
Joined: Fri Jul 06, 2007 9:50 am
Answers: 37
Contact:

Post by DarkAngelOfhope » Mon Jun 17, 2013 8:04 pm

Това компютър ли е или лаптоп ? Защо не свалиш звуковия driver (ако трябва и други) от сайта на производителя ?

mo7ika
Турист
Турист
Posts: 256
Joined: Sun Nov 14, 2010 1:47 pm
Location: Балчик

Post by mo7ika » Mon Jun 17, 2013 8:11 pm

Компютър е. Както споменах сканиращата програма казва че няма нужда от допълнителни драйвери. Преди това бях сложил 1-2 но дори и след премахването им никакъв ефект...

User avatar
DarkAngelOfhope
Потребител
Потребител
Posts: 739
Joined: Fri Jul 06, 2007 9:50 am
Answers: 37
Contact:

Post by DarkAngelOfhope » Mon Jun 17, 2013 8:26 pm

Виж каква е дънната платка, влез на сайта на проиводителя и свали driver-ите :) остави я тая програма :)

ако незнаеш какво е дъното провери с Aida64 примерно (бившия everest) :)

mo7ika
Турист
Турист
Posts: 256
Joined: Sun Nov 14, 2010 1:47 pm
Location: Балчик

Post by mo7ika » Mon Jun 17, 2013 8:30 pm

Играх си да махам драйвери и махнах всичко което няма да предизвика системен срив(махам драйверите с програма). и след като сложих пак този реалтек отновно не стана ...

User avatar
DarkAngelOfhope
Потребител
Потребител
Posts: 739
Joined: Fri Jul 06, 2007 9:50 am
Answers: 37
Contact:

Post by DarkAngelOfhope » Mon Jun 17, 2013 8:44 pm

Ама тоя realtek който слагаш с програма ли го сваляш или го дръпна от сайта на производителя ?

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Tue Jun 18, 2013 5:06 am

Съмнява ме, че нямаш драйвери на чипсета .. или поне не са версия, която трябва да са.

mo7ika
Турист
Турист
Posts: 256
Joined: Sun Nov 14, 2010 1:47 pm
Location: Балчик

Post by mo7ika » Tue Jun 18, 2013 5:35 am

Драйверите и на чипсета и на звука са слагани от програмата и са последна версия.

Knoppix_
Турист
Турист
Posts: 322
Joined: Mon Aug 24, 2009 11:55 am

Post by Knoppix_ » Tue Jun 18, 2013 6:10 am

Каква ти е видео картата ? Ако е HD виж да не се препокриват някакви драйвъри дай си модела на дънната платка

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Tue Jun 18, 2013 6:22 am

Майни таз програма. Изтегли си ги от сайта на хардуера.
На мен например Win 7-цата вчера ми изтегли драйвер, който е от Август месец 2012-та година, а в официалната страница на видеото ми има драйвер, който е Март 2013 ...

Post Reply