Page 1 of 1

Помощ с хардуер на Тошиба

Posted: Fri Apr 22, 2016 10:09 am
by dakata__92
Колеги, дадоха ми едно устройство на Тошиба, но незнам какво е. Не открих нищо в нета за него и как да го подкарам и за какво се ползва. Ще кача малко снимки да ме осветлите. :?:

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=571C9B00
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=571C9A2B
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=571C41E4

Posted: Fri Apr 22, 2016 10:35 am
by Fakeheal

Posted: Fri Apr 22, 2016 10:42 am
by dakata__92
Fakeheal wrote:Нещо като това е:
http://www.ebay.com/itm/TOSHIBA-model-P ... 2c98e432db
Като него е ама какво точно прави. Тук няма лан порт предполагам е нещо свързано с допълнителен монитор или добавяне на допълнителна клавиатура, мишка и аз незнам....

Posted: Fri Apr 22, 2016 10:45 am
by Fakeheal
dakata__92 wrote:
Fakeheal wrote:Нещо като това е:
http://www.ebay.com/itm/TOSHIBA-model-P ... 2c98e432db
Като него е ама какво точно прави. Тук няма лан порт предполагам е нещо свързано с допълнителен монитор или добавяне на допълнителна клавиатура, мишка и аз незнам....
Те се водят input output adapters. Това значи, че в зависимост от това, което имаш нужда си взимаш extender, който изглежда по подобен начин и ти предоставя портове, които нямаш достатъчно или нямаш като цяло на конфигурацията ти.

Posted: Fri Apr 22, 2016 11:30 am
by dakata__92
Fakeheal wrote:
dakata__92 wrote:
Fakeheal wrote:Нещо като това е:
http://www.ebay.com/itm/TOSHIBA-model-P ... 2c98e432db
Като него е ама какво точно прави. Тук няма лан порт предполагам е нещо свързано с допълнителен монитор или добавяне на допълнителна клавиатура, мишка и аз незнам....
Те се водят input output adapters. Това значи, че в зависимост от това, което имаш нужда си взимаш extender, който изглежда по подобен начин и ти предоставя портове, които нямаш достатъчно или нямаш като цяло на конфигурацията ти.
То хубаво ама на съвременна машина не виждам начин как мога да подкарам този адаптер. Никъде нямам такъв плосък слот.

Posted: Fri Apr 22, 2016 11:54 am
by Fakeheal
dakata__92 wrote:
Fakeheal wrote:
dakata__92 wrote:
Fakeheal wrote:Нещо като това е:
http://www.ebay.com/itm/TOSHIBA-model-P ... 2c98e432db
Като него е ама какво точно прави. Тук няма лан порт предполагам е нещо свързано с допълнителен монитор или добавяне на допълнителна клавиатура, мишка и аз незнам....
Те се водят input output adapters. Това значи, че в зависимост от това, което имаш нужда си взимаш extender, който изглежда по подобен начин и ти предоставя портове, които нямаш достатъчно или нямаш като цяло на конфигурацията ти.
То хубаво ама на съвременна машина не виждам начин как мога да подкарам този адаптер. Никъде нямам такъв плосък слот.
То не ти и трябва, те главно се използват за старите модели докинг станции, които нямаха такива портове.

Това нещо вече е безполезно, имайки предвид, че вече имаш по 4-8 USB порта на една машина. И останалите неща са в доволна бройка.

Posted: Fri Apr 22, 2016 12:07 pm
by dakata__92
Fakeheal wrote:
dakata__92 wrote:
Fakeheal wrote:
dakata__92 wrote:
Fakeheal wrote:Нещо като това е:
http://www.ebay.com/itm/TOSHIBA-model-P ... 2c98e432db
Като него е ама какво точно прави. Тук няма лан порт предполагам е нещо свързано с допълнителен монитор или добавяне на допълнителна клавиатура, мишка и аз незнам....
Те се водят input output adapters. Това значи, че в зависимост от това, което имаш нужда си взимаш extender, който изглежда по подобен начин и ти предоставя портове, които нямаш достатъчно или нямаш като цяло на конфигурацията ти.
То хубаво ама на съвременна машина не виждам начин как мога да подкарам този адаптер. Никъде нямам такъв плосък слот.
То не ти и трябва, те главно се използват за старите модели докинг станции, които нямаха такива портове.

Това нещо вече е безполезно, имайки предвид, че вече имаш по 4-8 USB порта на една машина. И останалите неща са в доволна бройка.
Ясно де просто се чудя как да го подкарам, за някой проект с хардуер да го включа. Виждам, че има порт за клавиатура или мишка да се добави и евентуално както гледкам за принтерен порт и нещо от сорта. Въпроса ми е как мога да го конектна към някой по-младичък комп за тестове на хардуерчета. Преди време си скалъпих това от старо ATX pdn,dkldke:

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=571C99A8
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=571C5FC7
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=571C9145

С него си тествам различни компютърни компоненти и части по колата като крушки прочие даже и телефона мога да си зареждам на 5-те волта.