Вирус в компа ми

Всичко за извъндизайнерският профил на Вашият компютър
Post Reply
User avatar
BahFullFen
Турист
Турист
Posts: 494
Joined: Fri May 19, 2006 4:00 pm
Location: Горна Оряховица

Вирус в компа ми

Post by BahFullFen » Mon Jul 03, 2006 6:09 pm

От два дена имам някаккъв вирус който ми пълни C-то.Прохванах го с Mirc-ата,когато си бях изклучил антивирусната.Вмомента когато си пусна компа и ми излиза някаква Mirc-а,но не точно защото пише отгоре и на лентата с инструменти by hob bot или нещо от рода и само мога да го изключа,а в диспечара на задачите ми изписва процеса като so6no или нещо от рода и ти два процеса.Разбрах кое ми пълни C-то в папката на Windows-а в папката Temp там всичките файлове са станали много по големи от 50мб до 1гб единия,опитах се да ги изтрия,но някой нещат да се трият,а докато излиза тази "Mirc-а" те се възтановяват и стават все по големи.Стават огромни докато е пуснат компа иначе не е активен вирусът.Да знаете как де се отърва от това чудо?

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Mon Jul 03, 2006 7:31 pm

Виж кои файлове ти правят проблем и пусни win-а през safe mode и ги изтрий ... Ако не стане така (трябва да стане) пробвай през Comand promt да ги изтриеш.

А за тая антивирусна, ако ползваш касперски ... тя е по-голям вирус от вирусите ...

Тоя скрипт ще трябва да го изтриеш естествено. Препоръчвам не с delete, а от add-remove programs, че да зачисти и регистрите ;)

User avatar
BahFullFen
Турист
Турист
Posts: 494
Joined: Fri May 19, 2006 4:00 pm
Location: Горна Оряховица

Post by BahFullFen » Tue Jul 04, 2006 11:25 am

our wrote:Виж кои файлове ти правят проблем и пусни win-а през safe mode и ги изтрий ... Ако не стане така (трябва да стане) пробвай през Comand promt да ги изтриеш.

А за тая антивирусна, ако ползваш касперски ... тя е по-голям вирус от вирусите ...

Тоя скрипт ще трябва да го изтриеш естествено. Препоръчвам не с delete, а от add-remove programs, че да зачисти и регистрите ;)
Първо,проблема е на съседа,а не мой,а той е с много прецакан комп,затова като се опитам да вляза под safe mode нещо се прецаква и се ресва компа,после да ва една грешка,която трудно я оправих и то без да искам.
Второ,изтрих всички мирки от компа му по този начин дето каза ти,но пак си излиза,ужас :shock: ,май ще ходи за преинсталиране :?
Ако имаш идей казвай или ти ако си в Горна Оряховица по добре ела до нас да го видиш.

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Tue Jul 04, 2006 1:23 pm

Ами да, в момента съм в Горна, но нямам особено много време.
Я опиши по-подробно проблема ако можеш.

И аз мисля, че ще е нужно преинсталиране, но дай да видим може да мине и без...

User avatar
BahFullFen
Турист
Турист
Posts: 494
Joined: Fri May 19, 2006 4:00 pm
Location: Горна Оряховица

Post by BahFullFen » Tue Jul 04, 2006 3:44 pm

our wrote:Ами да, в момента съм в Горна, но нямам особено много време.
Я опиши по-подробно проблема ако можеш.

И аз мисля, че ще е нужно преинсталиране, но дай да видим може да мине и без...
Ами аз горе всичко съм казал,което аз знам.

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Tue Jul 04, 2006 8:08 pm

Описал си доста неща, кажи точно симтомите на проблема, а не от къде се зараждат...

User avatar
BahFullFen
Турист
Турист
Posts: 494
Joined: Fri May 19, 2006 4:00 pm
Location: Горна Оряховица

Post by BahFullFen » Wed Jul 05, 2006 8:20 am

Синтомите са:
-В папка G:\WINDOWS\Temp всичките документи стават огромни в предвид ако си видиш твоите са някъде 10мб,а при него растът докато се напълни C-то и почва да лагясва компа,да му прави чалъми,да забива почва да се включва един помошник окйто му казва че C-то му е пълно и да си го почисти и то компа почти вече за нищо нестава :?

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Wed Jul 05, 2006 11:34 am

И какво стана след като опита да ги изтриеш през Comand Promt-а ?

Post Reply