Google забраняват размяната на линкове
Forum rules
Моля, маркирайте отговора на потребитeля, който най-много ви е помогнал за решаването на проблема/въпроса Ви!
Повече за системата за оценяване може да прочетете тук: viewtopic.php?f=28&t=130265
Моля, маркирайте отговора на потребитeля, който най-много ви е помогнал за решаването на проблема/въпроса Ви!
Повече за системата за оценяване може да прочетете тук: viewtopic.php?f=28&t=130265
Google забраняват размяната на линкове
Link schemes
Линк Схеми
Класирането на вашия сайт в получените резултати при работа с търсачката Google частично се базира на анализа на онези сайтове, които се свързват с вас. Количеството, качеството и значението на връзките допринасят за вашата оценка. Сайтовете, които се свързват с вас, може да осигурят контекст относно съдържанието/предмета на вашия сайт и да покажат неговото качество и популярност. Обаче, някои титуляри на сайтове се ангажират със схеми при обмена на линкове и изграждат партниращи/насрещни страници изключително заради многопосочните/кръстосаните връзки, като игнорират качеството на връзките, източниците, както и дългосрочното влияние, което това би оказало върху техните сайтове. Това е в нарушение на основните принципи на Google webmaster и може да повлияе отрицателно върху класирането на вашия сайт в резултатите от дадено търсене. Примерни схеми на свързване може да включват:
• Връзки, предназначени за манипулиране на PageRank;
• Връзки към разпространители на спам или лоши среди в мрежата;
• Обмен на връзки и схеми на реципрочни връзки ("Свържете се с мен и аз ще се свържа с вас");
• Покупка или продажба на връзки.
Най-добрият начин да се накарат други сайтове да създадат уместни връзки към вашия сайт е създаването на уникално, подходящо съдържание, което може бързо да получи популярност в Интернет-обществото. Колкото по-полезно съдържание имате вие, толкова по-големи са шансовете някой друг да установи, че това съдържание е ценно за неговите читатели и да се свърже към него. Преди да вземете каквото и да било самостоятелно решение, вие би трябвало да си зададете въпроса: Това от полза ли ще е за посетителите на моята страница?
Не е само броят на връзките, които вие установявате, че сочат към вашия сайт, има значение, но също така и качеството и уместността на тези връзки. Създаването на добро съдържание се изплаща: Връзките са обикновено редакционни гласове, дадени по избор, а гъмжащото blogger общество може да бъде отлично място за генериране на интерес. И още нещо, предоставете вашия сайт на уместни директории, като например Open Directory Project (Проект Отворена Директория) и Yahoo!, както и на други експертни страници с промишлена насоченост.
След като веднъж вие сте направили своите промени и сте уверени, че вашият сайт повече не нарушава нашите ръководни принципи, предоставяте вашия сайт за преразглеждане.
Ако вие желаете да обсъдите това с Google, или имате идеи как ние можем по-добре да общуваме с вас относно това, моля изпратете ги в нашия webmaster дискусионен форум.
Превода е направен от фирма adapt
специално за WT .
Линк Схеми
Класирането на вашия сайт в получените резултати при работа с търсачката Google частично се базира на анализа на онези сайтове, които се свързват с вас. Количеството, качеството и значението на връзките допринасят за вашата оценка. Сайтовете, които се свързват с вас, може да осигурят контекст относно съдържанието/предмета на вашия сайт и да покажат неговото качество и популярност. Обаче, някои титуляри на сайтове се ангажират със схеми при обмена на линкове и изграждат партниращи/насрещни страници изключително заради многопосочните/кръстосаните връзки, като игнорират качеството на връзките, източниците, както и дългосрочното влияние, което това би оказало върху техните сайтове. Това е в нарушение на основните принципи на Google webmaster и може да повлияе отрицателно върху класирането на вашия сайт в резултатите от дадено търсене. Примерни схеми на свързване може да включват:
• Връзки, предназначени за манипулиране на PageRank;
• Връзки към разпространители на спам или лоши среди в мрежата;
• Обмен на връзки и схеми на реципрочни връзки ("Свържете се с мен и аз ще се свържа с вас");
• Покупка или продажба на връзки.
Най-добрият начин да се накарат други сайтове да създадат уместни връзки към вашия сайт е създаването на уникално, подходящо съдържание, което може бързо да получи популярност в Интернет-обществото. Колкото по-полезно съдържание имате вие, толкова по-големи са шансовете някой друг да установи, че това съдържание е ценно за неговите читатели и да се свърже към него. Преди да вземете каквото и да било самостоятелно решение, вие би трябвало да си зададете въпроса: Това от полза ли ще е за посетителите на моята страница?
Не е само броят на връзките, които вие установявате, че сочат към вашия сайт, има значение, но също така и качеството и уместността на тези връзки. Създаването на добро съдържание се изплаща: Връзките са обикновено редакционни гласове, дадени по избор, а гъмжащото blogger общество може да бъде отлично място за генериране на интерес. И още нещо, предоставете вашия сайт на уместни директории, като например Open Directory Project (Проект Отворена Директория) и Yahoo!, както и на други експертни страници с промишлена насоченост.
След като веднъж вие сте направили своите промени и сте уверени, че вашият сайт повече не нарушава нашите ръководни принципи, предоставяте вашия сайт за преразглеждане.
Ако вие желаете да обсъдите това с Google, или имате идеи как ние можем по-добре да общуваме с вас относно това, моля изпратете ги в нашия webmaster дискусионен форум.
Превода е направен от фирма adapt
специално за WT .
Last edited by Admin on Tue Oct 02, 2007 9:05 pm, edited 1 time in total.
admin
какво ще рече това ? Нещо не ми стана ясно ...
И сега това кво ще каже?
Да казваме ли на хората на които сме дали
банери да ги махат или грешно съм разбрал?
Да казваме ли на хората на които сме дали
банери да ги махат или грешно съм разбрал?
Грях е да не гласуваш за Web-Тourist в BGTOP
Грях е да не сложиш това в подписа си!
'секиму прайм сечено!
Грях е да не сложиш това в подписа си!
'секиму прайм сечено!
Не. Няма да ги махате. Просто от тази дата се забранява вече размяната на линкове. Но пак може да се разменят напримерно твоят сайт и друг да си бъдат взаимно полезни като например си разменят някоя статия/новина. В началото или края на статията може да поставиш Източник: сайтами.com и т.н. Има различни начини, да прелъжете Гоогле.
- SandPrince
- Web-tourist
ъъъъ и как ще става популяризирането на сайтовете щом няма да можем да си разменяме банери???
половината от популяризирането на един сайт се базира на разменени линкове и банери.
какво ли ще стане ако си менкам банерчета - ще ми спрат сайта ли?
или гугъл няма да ми го индексира?
много уважавам чичко Гугъл ама това някак си ми се струва....меко казано глупаво.

половината от популяризирането на един сайт се базира на разменени линкове и банери.
какво ли ще стане ако си менкам банерчета - ще ми спрат сайта ли?

или гугъл няма да ми го индексира?
много уважавам чичко Гугъл ама това някак си ми се струва....меко казано глупаво.
Google се стреми да показва най-добрите резултати от дадено търсене и размяната на линкове явно и пречи. Мисля че решението на проблема е да се правят линкове, които не са директни. Google няма да ги отчита, но и няма да наказва за тях, пък все пак ще допринасят за посещенията на сайта, към който водят.
Едва ли Гугъл ще раздели линковете на стари и нови от накаква дата.
Линкът вместо към сайта, за който се отнася води към PHP скрипт в сайта, в който е поставен.И тоя скрипт препраща. На това му викат редирект и доста го критикуват именно защото Гугъл не отчитал такива линкове. В тоя форум е писано и за линкове nofollow, мисля че това също е решение на проблема, може би по-добро.
Ето за редирект:
http://php.about.com/od/learnphp/ht/phpredirection.htm
Едва ли Гугъл ще раздели линковете на стари и нови от накаква дата.
Линкът вместо към сайта, за който се отнася води към PHP скрипт в сайта, в който е поставен.И тоя скрипт препраща. На това му викат редирект и доста го критикуват именно защото Гугъл не отчитал такива линкове. В тоя форум е писано и за линкове nofollow, мисля че това също е решение на проблема, може би по-добро.
Ето за редирект:
http://php.about.com/od/learnphp/ht/phpredirection.htm
SandPrince wrote:ъъъъ и как ще става популяризирането на сайтовете щом няма да можем да си разменяме банери???![]()
С креативност.
п.с: защо сет толкова шокирани. От една година реципрочните линкове не носят почти никаква тежест. Добрите СЕО-та масово не ги ползваха изобщо и досега. Това си е много остаряла техника.
Svetoslav wrote:SandPrince wrote:ъъъъ и как ще става популяризирането на сайтовете щом няма да можем да си разменяме банери???![]()
С креативност.
п.с: защо сет толкова шокирани. От една година реципрочните линкове не носят почти никаква тежест. Добрите СЕО-та масово не ги ползваха изобщо и досега. Това си е много остаряла техника.
Жестоко се лъжеш приятелю! Размяната на линкове винаги е ималатежест! Всъшност тя е в озновата. Ако не беше важна, защо мислиш че ще я забраняват - напротив Гоогле нямаше да й обърне внимание! Както и да е! Мисля че постъпката на гоогле е много правялна! Всички имаме сайтове (форуми), някой популярни други не чак толкова. Размяната на линкове бе лесен начин да се изкачиш в класацията на Гоогле. Сега обаче Гоогле обръща внимание на качеството! Наистина по този начин ще се подобри качеството на предоставяната информация, но с едно не съм съгласен! Може би в останалата част от света всички са коректни и винаги оставят линка на източника, но в БГ не е така и масово се краде информация. Ако аз напиша една добра статия в моя сайт и 10 сайта проявят интерес и я публикуват и те, един от тези десет ще спомене автора. Останалите ще си присвоят авторските права... Ето с това не съм съгласен в България нама как да си потърсиш авторските права (особено пък за една статия). ТОгава как гоогле ще ме защитят? И как да се издигна в ерархията, може би и аз трябва да крада информация?