DC++ инсталация/настроики/работа

Всичко за извъндизайнерският профил на Вашият компютър
User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

DC++ инсталация/настроики/работа

Post by mute » Thu Jul 07, 2005 4:46 pm

Как се инсталира , настроива и работи с DC++

ИНСТАЛИРАНЕ:
стартирате файла с име DCPlusPlus.exe, след което ще ви се появи следния прозорец
Image
след което словете отметката (1) както е направено на картинката и натиснете бутона NEXT {2) ще се появи следния прозорец
Image
тук на "3" избирает каква част от програмата да инсталирате препорачвам палната т.е. нищо не променяите, натиснете бутона NEXT (4) и преминете кам следващия прозорец
Image
на "5" изберете мястото (папката) в която ще бъде инсталирана програмата и отново бутона NEXT (6)след около няколко секунду ще ви се появи следния прозорец
Image
натиснете CLOSE (7) и инсталацията завърши

НАСТРОИКИ:
първо да отбележа че няма да се впускам обяснение на всички настроики а само как да направите програмата да работи.
Сега стартираите иконата която ще ви се е появила на вашия десктоп( ако няма такава влезте в папката на програмата и я стартираите от там) и се появява прозорец:
Image
на "1" напишете вашия псевдоним (име)
на "2" вашия имаил
на "3" описание( по принцип няма никакво значение)
след което изберете вашата скорос до интернет "4" и натиснете SHARING "5"
показва се :
Image
на UPLOAD SLOTS "6" изберете число , това е колко човека ще могат да download-ват ( изтеглят ) от вашите фаилове едновременно.Според сървера(hub) в които ще броя на slot-овете е различен, т.е. всеки сървер си има изисквания от брои на слотове които ти трябва да отпуснеш( аз ви саветвам да посочите 2 )
след което натиснете ADD FOLDER "7" тук изберете папка от която другите потребители ще могат да изтеглят фаилове(все пак неможе само да теглиш трябва и ти да споделиш фаилове).И тук отново според сървара тази информация трябва да е определен размер(препорачвам минимум 2GB)
избирате "8" и натискате ОК "9"
трябва да ви се получи това:
Image
натиснете ОК "10"

ДОБАВЯНЕ НА ХЪБ(HUB, сървер)

изберете FAVORITE HUBS,жълтата звездичка която е показана на картинката
Image

след което натиснете бутона NEW показан тук
Image
и попълнете следните полета:
1Име на хъб-а
2адрес на хъб-а
3описание на хъб-а
4вашия псевдоним за този хъб
5вашата парола
6вашето описание
на картинката е показано за хъб-а на data.bg
Image
сега сървара е добавен трябва да се свържим
Image
сложете отметката "1" и натиснете CONNECT "2"
трябва да ви се появи следния прозорец
Image
това от дясно са всички хора сварзани кам хъб-а на data.bg отдолу има чат и едно от наи-важните неща а именно търсачката която е горе под формата на лупа маркирана на картинката по горе, натиснете я.
КАК ДА ТЪРСИМ:
Image
на "1" напишете името на фаила(папката) които желаете да намерите. "2"е филтар там можете фолтрирате да намери само музика , филми и т.н.т.
след което натиснете SEARCH "3" или просто enter от клавиатурата. Ще ви се появи списак с всички намерени фаилове с името(както в случая е показано с aneliq) изберете фаила от списака кликнете с дясното копче на мишката и изберете DOWNLOAD както е показано на "4" .
След тази операция долу ще трябва да ви се появи следното нещо:случаи "1"
Image
когато ти теглиш в списакат ти се пребава името на фаила, потребителя от които го теглиш, скороста, и друга информация това е "1" тогава ЗЕЛЕНО
а когато теглят фаил от теб е червено "2"

Това е възможно по наи простия начен по които можах да го обясня и съм дал само основните неща така че някои ако иска повече информация за настоики моля да попита.

!!!извинявам се ако съм обаркал нещо!!!

ЧЕСТО СРЕЩАНИ ПРОБЛЕМИ:
-Защо немога да тегля от другите потребители?
-Причините поради които не може да се тегли от един потребител, без да показва че няма слот, са или във Firewall настройте на един от двамата или трябва да се промени MODE Ви. С други думи трябва да настроите да сте Passive това става от File/settings/connectin settings/passive
Image

-Какво означава ""No Slots Available"?

"No Slots Available" означава "Няма свободно място".В момента има други които дърпат от user-a и няма свободни места за сваляне.

-Какво означава “Connection Time Out”
Ако получите това съобщение на статуса причината може да е в настройките на вашата връзка, претоварване на hub-a по даден порт или Firewall. Какво можете да направите:Изклучете Firewall-а си, макар че този вариант е много опасен, въпреки това помага..
Сметене порта по който се свързвате с hub-а.
Last edited by mute on Thu Jul 07, 2005 5:16 pm, edited 1 time in total.

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

хъбове

Post by mute » Thu Jul 07, 2005 4:57 pm

ето и някои големи хубове:
----------------------------------
име: data.bg адрес: dc.data.bg изисквания: 1 slot
----------------------------------
име: Fen-bg.com адрес:dc.find-bg.com изисквания: 2 slot 2GB
----------------------------------
име: Bourgaz.biz адрес: dc.bourgas.biz изисквания: няма
----------------------------------
име: Bol.bg адрес: dc.bol.bg изисквания: 3 slot 1GB

тези са които аз ползвам има и много други.

Player_pz
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1985
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 12
Location: Пазарджик

Post by Player_pz » Sat Oct 22, 2005 1:08 pm

Тази програма я има един приятел и му я инсталираха когато си качаваше нета - към сити лан , аз съм към телекабел и незнам дали ще работи ...как мислите ..?

User avatar
staf
Шаман
Шаман
Posts: 4254
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 9

Post by staf » Sat Oct 22, 2005 1:30 pm

Ще работи

Player_pz
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1985
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 12
Location: Пазарджик

Post by Player_pz » Sat Oct 22, 2005 1:37 pm

Дай линк към най-новия DC++ да си го доунлоадна .....

Player_pz
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1985
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 12
Location: Пазарджик

Post by Player_pz » Sat Oct 22, 2005 2:46 pm

Ама аз нямам какво всъщност да кача , тези два гига .............
може ли ако имам диск в компа от него да теглят ?

User avatar
staf
Шаман
Шаман
Posts: 4254
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 9

Post by staf » Sat Oct 22, 2005 4:25 pm

Player_pz wrote:Дай линк към най-новия DC++ да си го доунлоадна .....
Може и 1GB да шарнеш, тегли от тука : http://dcplusplus.sourceforge.net/index.php?t=2&s=1

Player_pz
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1985
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 12
Location: Пазарджик

Post by Player_pz » Sat Oct 22, 2005 4:33 pm

А добре , на мене ми беше проблема само това ,нямам излишни гбайтове а и все пак трябва да качвам само папки в които няма папки
иначе щях да кача много неща....мерси .........ако случайно изтегля нещо с вируси как да се предпазя ,нещо като защитна стена да предложиш ?

Player_pz
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1985
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 12
Location: Пазарджик

Post by Player_pz » Sat Oct 22, 2005 4:39 pm

А откъде мога да се регистрирам ?

User avatar
staf
Шаман
Шаман
Posts: 4254
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 9

Post by staf » Sat Oct 22, 2005 5:16 pm

Player_pz wrote:А добре , на мене ми беше проблема само това ,нямам излишни гбайтове а и все пак трябва да качвам само папки в които няма папки
иначе щях да кача много неща....мерси .........ако случайно изтегля нещо с вируси как да се предпазя ,нещо като защитна стена да предложиш ?
Няма значение коя папка ще шарнеш, може папка на някоя игра или програма няма никакво значение какво е http://ns.go-link.net/dc/

Post Reply