Е тва сме ние

Статус
Not open for further replies.
Много Ви се радвам като започнете да говорите какво било по Живково време. Все едно аз да взема да говоря какво било по времето на Наполеон. :D
 
mania каза:
Много Ви се радвам като започнете да говорите какво било по Живково време. Все едно аз да взема да говоря какво било по времето на Наполеон. :D
Абе виж че е било по-добре си е било...Майка ми е разправала едно време с 10 стотинки са ги пращали на даскало и са им стигали... Вярно имало е доста ограничения , аз за това не искам да се връща това време... Най-добре за нашата държава е социал-демокрация...Admin много добре се изказа, няма човек в политиката който да не краде , знам и аз да съм , и ти и той ще крадем но поне трябва да се прави нещо за този народ... та ние станахме една от най-изостаналите нации...Единственото което ми харесва от тези избори е че поне повече няма да гледам оня Станишев...
 
mania, това е лошото, че всеки възрастен гледа какво е било по Живково време.
И се почват едни мрънкания и самосъжаления, как тогава всичко е било цветя и рози.
Аз винаги съм бил против да се гледа в миналото.
Така де, кво ме интерисува кво е било по време на Живков, нали не съм бил жив тогава.
Мен ме интерисува какво е сега и какво ще е бъдещите 4 години.

Нека си крадат, във всяка страна крадат, ама поне да оставят и за нас :D
 
Време е друграят ви Ленин да си каже думата...
Изгледал съм десетки филми за периода 1917-1989
За хората които не знаят 1917 е годината на Болшевишката(Октомврийската Революция), предизвикана от хората, на които им е писнало да бъдат управлявани от монарси. Ленин е бил много, ама прекалено много доверчив човек и е поверил на наследника си (макар че не го е смятал за такъв) Сталин много голяма власт в Болшевишката партия. И тъй, когато Ленин се разболява и почва да получава постоянно сърдечни удари, Сталин вече си гласи новата партия и малко преди Ленин да умре той сам осъзнава, че е направил грешката да даде на Сталин толкова власт. Сталин обаче почва бързо да действа, избива всичките си врагове (ако ще да са политици, интелектуалци, писатели) абе на режима "Есть человека, есть проблем, нет человека, нет проблема" Отваря много нови лагери в Сибир, Украйна и т.н.т Може би малко от вас са чували за така наречения "Украински Глад", не се сещам през коя точно година беше, но е при упрвалението на Сталин, 2-3 милиона човека просто са умирали по улиците от ГЛАД, от чист ГЛАД... Няма да говоря какъв параноик е бил също така Сталин, карал е да пробват храната му преди да я яде, ако се осъмни в преданоста на някой, веднага нарежда да го убива, бил е чисто психо, организирал е дела срещу бивши приятели и ги е гледал от тайни места тези дела и се е наслаждавал на това да ги унижава хората.
Както той пак казва "Представям си един хубав ден, като организирам дело, срещу някой враг на партията"... И така и така Сталин накрая става топ убиец на 20-ти век, при неговото управление, по официални данни са били убити, изпратени в лагери, разстреляни около 10 милиона човека (всъщност са доста повече)...


Но да се върнем към това защо всички деца мислят, че Хитлер е голямото зло?! Хитлер е австриец (селянин, така да го наречем), бил е манипулиран като дете от баща си (бит), бил е умен, но мързелив, от малък четял книги за войни, битки и т.н.т Участвал е в първата световна война, като такъв който носи съобщения межу окопите, тежко под голям обстрел, два пъти е раняван и веднъж обгазяван. Там той решава, че Германия заслужава да властва на света.
Едва ли малко от вас знаят, но Хитлер и Сталин са били нещо като съюзници, но Хитлер май се откроява като по-хитър, когато иска да нападне Полша, той предлага на СССР да подпишат пакт за НЕнападание между страните им, но всъщност целите му са други. Сталин си мисли, че го е надхитрил с този пакт, но времето ще покаже, че Сталин жестоко се е лъгал. Когато Германия напада СССР Сталин до последно не може да повярва, че Хитлер би направил такова нещо, когато наистина го разбира, той се оттегля 3 месеца в своята дача (вила), докато войските на Хитлер напредват.
Спасението му се оказва руската зима и малко крайната политика на Хитлер.
Както повечето от вас знаят, руската зима е супер тежка и германците били слабо подготвени за нея (за разлика от руснаците). Единствено политиката на хитлер за избиването на евреи, цинаги и хомосексуалисти му попреичла да спечели много привърженици в СССР, които не обичали Сталин.
И така се стига до обрата на войната в Сталингард (няма да разкавам тука, защото цял роман ще напиша).
Да стигнем до края на войната, когато Третият Райх е разгрумен. Сталин се връща в СССР, като победител и както той самият казва "Победителите не ги съдят", ето защо и до днес Хитлер е обвиняван за повечето злини, но Сталин е истинският злодей и когато Сталин получава удар и умира, руският народ е съкрушен. Сякаш наистина ся вярвали в неговата безсмъртност.

:)
Едва ли някой ще си направи труда да го прочете, но бях длъжен да го напиша :)
 
Dj_BalthazaR каза:
Защо трябва да гласувате за тези, които нищо не направиха БСП, НДСВ, Синята колалиция..?
Гласувахте, видяхме ги какво направиха - нищо, освен да крадат!
Нека сега да се даде път на другите - ГЕРБ, РЗС, Лидер и т.н.
Като не направят и те нищо на следващите избори и за тях няма да се гласува.
Аз също мисля така, трябва да се види кой как управлява, няма само едни и същи всеки път, ако на народа му хареса, ще гласува на другите избори пак за него, нали... :?:
 
На народа му трябва един лидер, нищо повече, човек който да го убеди, че глас народен - глас божий, но нямаме такъв лидер вече... :?
 
Ъъъ хора... защо коментирате изборите? Повечето дето пишат в темата са под 18 години и НЯМАТ право на глас. И аз си имам мнение за всичко това, но не го споделям. Не случайно е решено, че на възраст под 18 години човек не е готов да има реално виждане по политическите въпроси.

А сега се говорят предимно глупости и клишета чути от тук от там. Нека се затвори тая тема и който има мерак да седи пред телевизора и да си се тюхка. Изчакайте следващите избори, повечето от вас ще им е дошъл реда да се включат тогава.
 
И защо хората да нямат право да си изкажат мнението? Това тук не са парламентарни избори, това е коментар на тях, нима непълнолетните нямат право да изкажат мнението си за този, който техните родители и съграждани са избрали да ги управлява? Нали и те зависят от този избор, за БОГА?!
 
Ти можеш да си имаш мнение. Но нямаш база на която да съставиш РЕАЛНО мнение по въпроса, мнение което да можеш да защитаваш пред другите. Твоето мнение нищо не значи. Ти си зависим от резултатите от избора, ама си непълнолетен, родителите ти имат грижата да изберат този който ще е най-добре за теб. Не ти.
 
Че няма, няма
Не виждам какво ни пречи поне да се изкажем по надлюдения

Ако можех щях да гласувам за герб или за лидер
Просто от каквото гледам и чета
 
alex95_bg_2 каза:
Че няма, няма
Не виждам какво ни пречи поне да се изкажем по надлюдения

Ако можех щях да гласувам за герб или за лидер
Просто от каквото гледам и чета

Защото се говорят неща които утре ще погледнеш и ще ти се сторят смешни и ще съжаляваш че си изказвал такива мнения.
 
K0ceTo каза:
Ти можеш да си имаш мнение. Но нямаш база на която да съставиш РЕАЛНО мнение по въпроса, мнение което да можеш да защитаваш пред другите. Твоето мнение нищо не значи. Ти си зависим от резултатите от избора, ама си непълнолетен, родителите ти имат грижата да изберат този който ще е най-добре за теб. Не ти.
Мислиш ли, че АЗ нямам реално мнение по темата, прочети предните страници и какво съм писал и пак ми твърди, че нямам реално мнение по темата. Не искам да влизам в спорове с потребителите, отначало като пуснах темата си мислих, че никой няма да отговори, но стана интересно и искам да може да я продължим, ако може без спорове и офтопици. ;)
Живял съм къде, къде при някои от този форум и мисля, че съм компетентен по много теми за политиката
 
Виж, аз съм се интересувал по въпроса. Много. Обикалях книжарници за да си намеря "Капиталът" и "Манифестът на ком. партията", чел съм и продължавам да чета много истории и анализи и това прави ли ме разбиращ по темата? Не разбира се, за да можеш да дадеш мнение за това колко са онеправдани работниците първо трябва самия ти да попаднеш в света на работещите. Иначе не става.

И да, твърдя, че ти нямаш ни най-малко понятие по темата. Повтаряш исторически факти които си прочел по книгите или си гледал по филмите. Ама историята всеки я знае, тя си е такава каквато е. Отворил си тема за политика, не за история. Започни да четеш научна литература, а не да гледаш филмчета и да се пробваш да определиш кой е бил лошия и кой добрия.
 
Няма да споря повече с тебе, ти си чети книгите там, аз няма да се занимавам повече с остроумници, морски :eek:
Ако наистина си от Варна дай да пием някъде по една бира да видим аджаба кво толкова НЕ разбирам, да ме научиш
 
Lenin каза:
Няма да споря повече с тебе, ти си чети книгите там, аз няма да се занимавам повече с остроумници, морски :eek:
Ако наистина си от Варна дай да пием някъде по една бира да видим аджаба кво толкова НЕ разбирам, да ме научиш
Да залагам ли, че си от БНС ? :D
 
Хмм интересна тема се заформя интересното е ,че прочетох в някой коментари ,че е по "лесно да не се гласува".Разбира се по лесно е мама и тати да ви храни цял живот по лесно е и да не ходите на работа има много лесни неща.За тези който не гласуваха мога само да кажа ,че провалят не само България ,а и самите себе си.Тези който не могат да поемат отговорност за избора който поемат независимо дали е добър или не.А относно победата на ГЕРБ за разлика от другите БСП,ДПС и т.н е съвсем заслужена.Мижави партии като лидер и т.н създадени от БСП за да разводнят вота между ГЕРБ и БСП и съответно да намалят тяхната разлика не се получи което много ме радва особенно горкичкия Емил Кошлуков(приятел на СтаниШЕФ) много е приятно изненада ,че няма нито един депутат в парламента.Не се получи защото българите избраха промяната,българите избраха ГЕРБ.На това гласуване(тези който гласуваха)около 52% доказахме ,че можем да се убединим около една обща цел и това е промяната.Това и е целта на ПП ГЕРБ която спечели съвсем заслужено и ще спечели уважението на всички песимисти и на всички който продължават да хулят срещу нея съвсем скоро ;) .Също така не разбирам какъв ви е проблема срещу Костов и отново го свързвате с '97?Костов е много умен и много хитър политик.Този човек докато беше на мандат увеличаваше заплатите с 20% какво искате повече?Моля ви не говорете неща който са без факти.Разбира се не съм убеден дали Бойко ще се коалира със синята коалиция ,но на този етап е най добре да е с нея.Поздравявам всички България с заслужената победа на ГЕРБ и нека да получим тази промяна коята искаме.Размазващата победа на ГЕРБ(като самостоятелна партия) а не с 403903 партии в коалиция говори съвсем ясно как българите са избрали правилното нещо от години насам.Честито на всички :).
 
Lenin каза:
И защо хората да нямат право да си изкажат мнението? Това тук не са парламентарни избори, това е коментар на тях, нима непълнолетните нямат право да изкажат мнението си за този, който техните родители и съграждани са избрали да ги управлява? Нали и те зависят от този избор, за БОГА?!

как ще си изказваш мнението? говорим за Комунизъм там такова нещо няма нали знаеш :)

бтв прочетох мненията ти и не разбрах защо харесваш комунизма след като никога не си живял по това време и не харесваш времето на Сталин, а нима всички останали не са били като него ( е вярно не са убили 20 милиона човека )
 
Статус
Not open for further replies.

Горе