Електронен четец в малкия джоб?

Reader

Registered
Тайвански изследователи вече преговорят откриетието им да бъде пуснато на пазара

Електрониката може да бъде произведена и от коприна, а устройствата за четене ще могат да се побират във вътрешния джоб на якето. Това може да стане възможно благодарение на откритието на група изследователи от Националния университет Цин Хуа в Тайван.

Произведената по този начин сгъваема електроника впоследствие може да бъде използвана при направата на дисплеите на електронните четци. Новата технология превръща течната коприна в мембрани, които функционират като изолационни материали за гъвкавите транзистори. Изобретателите вече са в процес на преговори за пускане на системата на пазара.

"Не бяхме сигурни дали това ще бъде най-добрият материал, но след няколко месеца тестове, осъзнахме, че е доста подходящ", казва Хуан Джен-Чанг, един от професорите в Националния университет Цин Хуа. Преди няколко години от компанията Eleksen опитаха да направят електронни контролери от тъкан, но не успяха да получат подкрепа за идеята, въпреки първоначалния ентусиазъм.

Източник: Reader.bg
 
Това ли представлява устройството
29701-253096.jpg
 
Още глупости отстрана на производителите. Правят безсмислени устройства само и само да наситят бранша със стока и на свой гръб да вадят "луди" пари.
 

Горе