WordPress - Всичко за блог системата

OpenCart WordPress Joomla Mambo IPB E107 и т.н.
arthackers
Нов
Нов
Posts: 38
Joined: Mon Dec 27, 2010 6:35 am

Post by arthackers » Mon Dec 27, 2010 5:00 pm

Защо? Няма нужда от латиница, и на кирилица може, проблема не е от енкодинга а от .htaccess файла, който попринцип е скрит от cpanel file manager. Качи нов през filezilla като вътре трябва да има:
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress


100% няма да имаш повече грижи. Ако друг проблем с кирилицата> Настройки>Reading > Encoding for pages and feeds и трябва да ти е UTF-8
Поздрави.

signboard
Нов
Нов
Posts: 191
Joined: Thu Jan 22, 2009 8:14 pm
Answers: 10
Location: София

Post by signboard » Wed Dec 29, 2010 9:56 am

arthackers wrote:Защо? Няма нужда от латиница, и на кирилица може, проблема не е от енкодинга а от .htaccess файла, който попринцип е скрит от cpanel file manager. Качи нов през filezilla като вътре трябва да има:
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress


100% няма да имаш повече грижи. Ако друг проблем с кирилицата> Настройки>Reading > Encoding for pages and feeds и трябва да ти е UTF-8
Поздрави.
Благодаря, при мен ги има и двете, и ацес файла и настройката, в най-новия ми сайт става номера, излиза на кирилица :-) В други стари мои сайтове, не иска, ще търся къде е проблема, може да е от версията на вордпрес.

montana
Потребител
Потребител
Posts: 653
Joined: Fri Sep 25, 2009 12:34 pm

Post by montana » Thu Mar 17, 2011 3:58 pm

Как е по добре да са линковете за гугъл

saita.com/заглавие-на-тема


или да ползвам Cyr-To-Lat plugin за

saita.com/zaglavie-na-tema

StrashnaAgencia
Нов
Нов
Posts: 2
Joined: Thu Mar 17, 2011 3:51 pm

Post by StrashnaAgencia » Thu Apr 07, 2011 2:05 pm

Струва ми се че ако питаш по принцип е добре да пренасочиш въпроса си във форума. В други части ще намериш повече отклик и предложения.

Gamerz
Турист
Турист
Posts: 543
Joined: Fri Dec 18, 2009 6:41 pm

Създаване на нова страница

Post by Gamerz » Sat Feb 25, 2012 2:49 am

Някой можел и да ми каже как да направя примерно профилите да не ми ги отваря saita.com/wp-admin/profile.php , ами искам да си ми го зарежда директно от saita.com/profile.php как да стане това?

digitAL
Нов
Нов
Posts: 90
Joined: Fri May 02, 2008 10:27 am

Post by digitAL » Wed Apr 25, 2012 9:20 am

Искам да попитам следното:
Понеже ще сменям хоста на сайта си, какво трябва да направя за да мога да прехвърля сайта какъвто е сега с публикациите си на другия хост?
По-точно как да прехвърля БД-то и ако трябва още нещо моля кажете :)
Благодаря!

User avatar
lubo91
Потребител
Потребител
Posts: 914
Joined: Thu Mar 01, 2007 6:22 pm
Answers: 23
Location: Свиленград

Post by lubo91 » Tue May 01, 2012 1:34 pm

На някой да му се намира темата Starkers ?

User avatar
eros
Потребител
Потребител
Posts: 760
Joined: Fri Jun 26, 2009 11:34 am
Contact:

Post by eros » Wed Jun 13, 2012 7:29 am

Здравейте, с доста усилия подкарах слайдера на сайта ми. Темата ми е Resizable ,но се чудя защо неиска да показва картинките,седят само прозорчета без картинки. Ако някой може да ми помогне да пише,ще постна каквото каже :)

User avatar
teroristd
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1769
Joined: Thu Feb 18, 2010 11:50 am
Answers: 83

Post by teroristd » Thu Nov 15, 2012 8:43 am

Здравейте, да не отварям нова тема ще попитам тук. Имам достъп до един сайт базиран на wordpress, в смисъл права на админ имам без достъп до хостинга. Трябва да направя някои промени като да добавя нова страница но имам опция да ползвам само някакви шаблони, например нюс пейдж, архив и т.н те се намират в секция атрибути и мога да ги избирам от падащо меню. Имам ли възможност да направя нов такъв шаблон без да имам достъп до сорса? Тези които има не ми вършат работа.

User avatar
eddyy93
Потребител
Потребител
Posts: 1421
Joined: Mon Jun 06, 2011 10:32 am
Contact:

с

Post by eddyy93 » Thu Nov 15, 2012 9:26 am

teroristd wrote:Здравейте, да не отварям нова тема ще попитам тук. Имам достъп до един сайт базиран на wordpress, в смисъл права на админ имам без достъп до хостинга. Трябва да направя някои промени като да добавя нова страница но имам опция да ползвам само някакви шаблони, например нюс пейдж, архив и т.н те се намират в секция атрибути и мога да ги избирам от падащо меню. Имам ли възможност да направя нов такъв шаблон без да имам достъп до сорса? Тези които има не ми вършат работа.
Сега това което ще кажа е може би неочаквано, с риска ще го кажа.

Пробвай да си вкараш един шел код, през ъплоад формата (ако има такава) във админ панела и след това ще си имаш достап до файловете на хоста. Разбира се формата от админ панела ако е защитена за определени файлове няма как да стане, но ако позволява PHP, ще стане.

Post Reply