Google забраняват размяната на линкове

Search Engine Optimization. Оптимизиране, популяризиране и позициониране на сайт за търсачки.
Forum rules
Моля, маркирайте отговора на потребитeля, който най-много ви е помогнал за решаването на проблема/въпроса Ви!
Повече за системата за оценяване може да прочетете тук: viewtopic.php?f=28&t=130265
Svetoslav
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 196
Joined: Thu Feb 08, 2007 1:30 am
Location: гр. Плевен

Post by Svetoslav »

Google ще те защитят като просто сложат онези 10 статии в суплиментал резултс защото са дулицирани и те го знаят. А колкото до реципрочните линкове : ако наистина си мислиш,че размяната на линкове е основата на линк билдинга май живееш в 2003та. Ако искаш мога да ти показжа сайта, по който сега работя - не съм разменил нито един линк, сайта е в car hire сектора - място където много малко хора линкват към теб "ей така" и въпреки всеичко сме на 1,2 или 3то мчсто за 50 - 60 нак-търсени ключови думи с конкуренция средно 2 000 000 резултата.
Frik
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 124
Joined: Sun Mar 25, 2007 2:35 pm
Location: София
Contact:

Post by Frik »

Ще споделиш ли сайта? И ако може и тайната за това, защото ей сега ще пускам нов проект (сайт) и мие нужно нещо такова, да ме изтласка на първо място по една търсена дума...?
Admin
Site Admin
Site Admin
Reactions: 0
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin »

Frik wrote:Ще споделиш ли сайта? И ако може и тайната за това, защото ей сега ще пускам нов проект (сайт) и мие нужно нещо такова, да ме изтласка на първо място по една търсена дума...?


Можеш да бъдеш сигурен, че размяната на линкове не е била основата на SEO.

Тук се говори за схеми за линкване.

Има сайтове с разменени 100 линка с други сайтове и това не може да ги вдигне в резултата.

Тайната винаги е била в съдържанието на сайта и не трябва да се забравя, че от доста време има и човешки фактор в класирането .

Не всичко се определя от ботовете и доколкото знам гоогле наема много хора,
които да проверяват резултатите от търсенето.
User avatar
adrian
Шаман
Шаман
Reactions: 0
Posts: 3227
Joined: Sat May 27, 2006 7:28 pm
Answers: 370
Location: София

Post by adrian »

Аз само едно не разбрах, вече какво става...аз примерно имам сайт и искам да сложа линк към web-tourist. Това, забранено ли е или не...или незнам какво...прочетох всички мнения до сега и още повече се обърках... :!:
User avatar
pricecompare
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 27
Joined: Wed Jun 20, 2007 2:03 am
Contact:

Post by pricecompare »

Не е забранено да линкваш към ресурси които биха били ценни за посетителите ти Забранено е да участваш в схеми с размяна на линкове с цел манипулиране на резултатите на търсачката
User avatar
iwanov
Шаман
Шаман
Reactions: 0
Posts: 3045
Joined: Wed Nov 01, 2006 9:18 pm
Answers: 192
Location: Варна

Post by iwanov »

Сега това така ли да го разбира ,да речет туриста няма кирия да размени банер на главната страница с photoshop-bg.com или с it-place.net ?
User avatar
lamer
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 63
Joined: Mon Dec 03, 2007 3:10 pm

Post by lamer »

Слагаш линковете в флаш файл и избягваш ботовете. НО само ботовете!
imotcc
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 19
Joined: Sun Jul 26, 2009 11:00 pm
Location: София
Contact:

Post by imotcc »

Добре имам един такъв въпрос. Гоогле как определя кои сайтове са ферми и кои не? В смисъл сайтове като бгтоп и прочея, които събират линкове за какви ли не сайтове от всякаква тематика няма ли опасност гоогле да реши, че те са ферми и от там всеки, които участва в тях да пострада?

Всеки един от тези подобни сайтове те карат да разменяш линк с тях и по този начин става една мрежа.........
elunez
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 18
Joined: Wed Jun 30, 2010 10:00 pm

Post by elunez »

http://elunez.com/all-about-link-farm-sites/ - Тук бях писал какво представляват линк-фермите. Нищо няма да ви стане със сайта ако разменяте линкове.

Сега ще се опитам да обясня за какво иде реч в темата.

Въпроса със SERP класацията е доста интересен - попринцип, който има пари може да се класира където поиска, ако не стане с пари, ще стане с много пари. Тоест ще купува линкове в high PR страници, за да може да дръпне в серпа. Точно това Google не иска да става, защото наистина който има пари- може да излезе напред като купи няколко линка от хубави related страници, а целта на Google не е такава. Именно затова ако купувате линкове или трафик, ще трябва да слагате NOFOLLOW атрибут. За размяната на линкове няма никакви проблеми, нищо лошо няма в това, не се залъгвайте от темата.

Общо взето ЛИНК-ФЕРМИТЕ са - Пускам си един Wordpress MU и си хоствам 20 wp блога с related keywords, които линкват към главния сайт, качвам всичко на различен хостинг и бутам малко "тъпи" линкове от trusted социални мрежи. Общо взето това са линкфермите, само че от доста време никой не използва програми за масово създаване на блогове, а цъка с wordpress.com или blogger.com и подобните други платформи. Целта на такива сайтове е да се вдигне главния сайт, тоест сателитен сайт, но с много по сложна структура, ето ви пример за доста сложна схема от сателитни блогове, които образуват отворен linkwheel
http://www.blackhatworld.com/blackhat-s ... isite1.jpg

Това да ви прилича на размяна на линкове? Ако поне 3 души от този форум могат да направя това нещо ,евала ;]
aradia
Нов
Нов
Reactions: 0
Posts: 2
Joined: Tue Dec 13, 2011 12:23 am

Post by aradia »

Темата е стара,но размяната на линкове поне от 2011г.,ако не и по-рано,не е добра практика.Има наблюдения ,че и тристранното разменяне не е добро.Решението е купуване и продаване или хаотични линкове.
Locked