Пиксели в сантиметри

Всичко за Adobe продукта. Уроци и въпроси.
User avatar
GaTio2
Гуру
Гуру
Posts: 2256
Joined: Sun Jan 06, 2008 7:37 pm
Answers: 66
Location: Бяла
Contact:

Post by GaTio2 » Wed Mar 21, 2012 9:41 pm

http://store.picbg.net/pubpic/A0/C5/81e ... 62a0c5.png
ето го оригинала с 3.2 MPX камера е правено и да няма естествена светлина :D та моля... направете я както трябва :)

User avatar
LiOL
Турист
Турист
Posts: 229
Joined: Sun Dec 17, 2006 9:28 pm
Answers: 16
Contact:

Post by LiOL » Wed Mar 21, 2012 11:12 pm

Много е тъмна снимката ... бая черна боя ще отиде за да се напечата това и ще излезе много тъмно, трябва да я изсветлиш тази снимка според мен.

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2783
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 107

Post by djman » Thu Mar 22, 2012 5:43 am

Vladkata wrote:Аз картинката горе за какво съм я пуснал...

8MPX прави снимки с резолюция ~3502x2336, което дефакто е 8.18MPX и по принцип обектива е 5.8-34.8 милиметров 1:2.8-4.8. Снимката, която беше постната горе беше 3600х3600, което значи че камерата е поне 10MPX...

За актуален размер имам предвид като сложиш превю на изображението на 100%, а не на 16% :}...
Снимката 3600х3600 е кропната (12х12 см, 300 pixels/cm), затова се е получило 3600х3600 (или ок. 12 МР), но оригинала няма как да познаеш. Може да се изкара и 100 МР снимка, като оригинала е 3, друг е въпроса има ли смисъл :D Надявам се схвана какво имах предвид)

Gatio2, снимката освен че е тъмна е и с лошо качество, няма какво много да се прави по нея...

User avatar
GaTio2
Гуру
Гуру
Posts: 2256
Joined: Sun Jan 06, 2008 7:37 pm
Answers: 66
Location: Бяла
Contact:

Post by GaTio2 » Thu Mar 22, 2012 7:07 am

ами освен качвам я и това е, ще го питам този от книжарницата какво ще каже, а аз нарочно искам да е тъмна :)

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Thu Mar 22, 2012 9:35 am

занеси я 3мп във фотото те ще я оправят, може до а5-а4 формат спокойно от 3 мп (3милиона пиксела са си доста)
аз наскоро извадих 6MP снимка в а3 формат с перфектно качество ,но при това качество което си показал светлината е ужасна и снимката ще излезне доста зле,вземи някой да те снима или на самоснимачка но поне на добра светлина (пък като искаш shadow effect си я обработи,но като снимаш при лоша светлина качеството става направо :!: )

Vladkata
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1575
Joined: Sun Nov 21, 2010 7:50 pm
Answers: 70
Location: Sofia
Contact:

Post by Vladkata » Thu Mar 22, 2012 9:54 am

Първо досега не съм говорил какъв размер е оригинала, а ти говоря за актуален размер на снимката. Ето за това нещо:
Image

Като го кликнеш и преглеждаш изображението в размер 100% по осите X и Y, а не Fit To Screen размер. Предполагам екрана ти не е с резолюция 3600х3600 и затова не си преглеждал снимката под 100%. Същото нещо е и в Adobe Photoshop:
Image.

Говоря ти за този актуален размер, ти си ме разбрал погрешно. И това имаше смисъл, за да му обясня за качеството, ама никой като не слуша...

По темата: май най-добре ще е да ходиш и във фото да си го отпечаташ, както каза @Hous.

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2783
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 107

Post by djman » Thu Mar 22, 2012 11:34 am

Е ти ме изкара съвсем неразбиращ, аз точно 100% кроп гледам, все пак се занимавам с фотография и знам ЩО-ГОДЕ нещата... Програмиране може да не знам, но нещата свързани със снимки са ми много ясни.

Ти каза "Като гледам е снимано с 10-12 MPX камера" което ме наведе на мисълта че знаеш оригинала колко на колко е. И аз му казах че качеството е лошо.

И аз подкрепям @Hous.

User avatar
GaTio2
Гуру
Гуру
Posts: 2256
Joined: Sun Jan 06, 2008 7:37 pm
Answers: 66
Location: Бяла
Contact:

Post by GaTio2 » Thu Mar 22, 2012 12:12 pm

бяхте прави, човека от книжарницата каза, че нищо няма да излезе... ще направя нова и отивам пак :D :) благодаря ви

Vladkata
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1575
Joined: Sun Nov 21, 2010 7:50 pm
Answers: 70
Location: Sofia
Contact:

Post by Vladkata » Thu Mar 22, 2012 2:56 pm

djman wrote:Е ти ме изкара съвсем неразбиращ, аз точно 100% кроп гледам, все пак се занимавам с фотография и знам ЩО-ГОДЕ нещата... Програмиране може да не знам, но нещата свързани със снимки са ми много ясни.

Ти каза "Като гледам е снимано с 10-12 MPX камера" което ме наведе на мисълта че знаеш оригинала колко на колко е. И аз му казах че качеството е лошо.

И аз подкрепям @Hous.
Не съм те изкарал неразбиращ, а просто казах че не си ме разбрал правилно. Аз съдих за MPX по тези размери, мислех че това е оригинала.

Post Reply