Проблем с пикселизиране на обекти ?

Уроци и разработки по FLASH и Action Script
Post Reply
confiscate
Турист
Турист
Posts: 540
Joined: Sat Jan 27, 2007 6:45 am
Answers: 10

Проблем с пикселизиране на обекти ?

Post by confiscate » Sun Jul 29, 2012 4:33 am

Здравейте ,

Може ли да Ви попитам , защо когато слагам картинки във флаш се пикселизират и как може да се избегне този проблем ?

Начина по който ги слагам е с влачене върху сцената. Някъде съм чувал , че трябва с импорт. Там ли е проблемът ?

Благодаря предварително !!!

Поздрави :)

M1tq96
Турист
Турист
Posts: 373
Joined: Fri Nov 11, 2011 7:04 am
Answers: 39

Post by M1tq96 » Sun Jul 29, 2012 7:42 am

мисля ,че не е т'ва проблема, но при мен никога не е имало такъв проблем , защото аз когато правя нещо и го екпортвам от Фотошоп , винаги го правя в двоен размер.Смисъл ако мислиш сцената във Флаш да ти е 300х200 , от Фотошоп екпортни сичко с двоен размер и самата сцена с двоен размер .. ии и няма да имаш този проблем .. :lol:

Vladkata
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1575
Joined: Sun Nov 21, 2010 7:50 pm
Answers: 70
Location: Sofia

Post by Vladkata » Sun Jul 29, 2012 10:47 am

Import->Import to Stage, не знам защо го правиш с влачене. Виж си големината на сцената.

User avatar
gryp
Турист
Турист
Posts: 572
Joined: Sun Jan 06, 2008 8:50 pm
Answers: 17
Location: Сандански

Post by gryp » Mon Jul 30, 2012 12:35 pm

Дай propertis на картинката и после отметка на Allow smoothing.

Това обикновено се получава когато смениш реалния размер на картинката

Post Reply