Навлеци на wi-fi ?

K0ceTo

Registered
Как мога да поверя колко и какви копютъра са ми закачени на лай фая и съответно да банна тези които не ми допадат? Че старият съквартирант ни раздаваше паролата наляво надясно и сега не знам колко души го ползваме тоя нет :D
 
Tp Link другото май е DL 524.. не знам дали това ти трябва :). Досега никога не съм се занимавал с нищо дето няма кабел :D
 
Рутера не е ли при теб физически ?
Ако е при теб вържи се с един кабел към него, логни се в него, смени паролата и го рестартирай.
Така ще си сигурен, че никой осве теб + на който дадеш новата парола няма да ползва wi-fi..
Обикновенно адреса му е 192.168.0.1 а юзъра и паролата са написани на него... от долната му страна.
Също така, като влезеш в админ панела му би трябвало да има таб където да видиш активните конекции към него.

п.п. Заглавието на темата кърти :) "навлеци..." :D :D
 
Ако искаш да ги дразниш може да ги ограничиш по мак адрес.
Така и да знаят паролата не могат да се логнат.
 
admin каза:
Ако искаш да ги дразниш може да ги ограничиш по мак адрес.
Така и да знаят паролата не могат да се логнат.
:twisted: :twisted: :twisted:
 
Един приятел си беше настройл рутера да показва уеб страниците на хората които се прикачват към него на обратно. Беше голям фън. :D Снощи четох документацията на рутера ти, но беше много късно и ме домързя да пиша тук.

Би трябвало да имаш достъп до рутера си през http://192.168.0.1 и през менюто да видиш къде показва накачилите се хора. Както админ каза от горе има място където може да ограничаваш достъпа по MAC адрес което е много добро решение. :)

ftp://files.dlink.com.au/products/DI-524/Manuals/DI-524_G2_Manual_3.00.pdf
 
Ако пък решиш да дразниш абсолютно всичките си съседи може да вземеш един як рутер с голям обхват, да го настроиш да е свободен достъп без парола но по МАК.

След това им режеш кабелите за интернет (с изключение на твоя) и глей какво става.

:)

В кръгът на шегата разбира се.
Аз лично съм само по мак ограничение. Нямам парола на рутера.
 
Благодаря за отговорите, би трябвало вече да зна всичко което ми трябва. Проблемът е, че потребителското име написано на рутера е "admin" и пише паролата да остане празна. Така пише и в инструкциите. Само, че не става. Един вид тов знчи че бившия съквартирант е сменил паролата и потребителското име и сега мога само от него да ги науча?
 
Не не, разрових се з нета, оказа се че user без парола е работата, мерси, верно има два компютъра допълнително закачени май. В момента си тренирам английския мъчейки се да разуча менюто :D
 
Аз пък ако имах такива маймуни на моя рутер - щях да ги снифя(да вяда паролите и въобще всички данни, които минават през рутера, дори в кои страници влизат)
 
Понеже до колкото разбрах не разбираш много от рутери за момента. Затова най-добре на първо време си промени паролата и го ресетни, за да не може никой да ползва нета ти(ако не си му го дал). После ако искаш вече си прочети малко из нета MAC адреса и го нагласи.

@rosko wireshark е много добра програма ;)
 

Горе