Проблем с coockies

Проблеми, въпроси, модове и темплейти.
Post Reply
User avatar
comics
Нов
Нов
Posts: 121
Joined: Sat May 15, 2010 5:27 pm

Проблем с coockies

Post by comics » Sun Feb 10, 2013 4:49 pm

Здравейте, имам проблем с coockiе-тата, опитах да интегрирам phpbb и joomla и всичко се получи перфектно освен бисквитките .. смисъл логвам се в joomlа трябва да се логна и в phpbb и т.н. не мога да ги настроя нещо ..

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Sun Feb 10, 2013 7:23 pm

Мисля,че има едно alternative authentication или нещо такова,плъгин който ти позволява за "интегрираш" логин системите им.Потърси в нета такова нещо.Или пък някой съфорумник може да го е правил вече...дано :)

User avatar
comics
Нов
Нов
Posts: 121
Joined: Sat May 15, 2010 5:27 pm

Post by comics » Sun Feb 10, 2013 7:28 pm

Това представлява плъгин за joomla или за Phpbb

User avatar
Hous
Гуру
Гуру
Posts: 2538
Joined: Sat Mar 22, 2008 9:19 pm
Answers: 111
Location: У нас

Post by Hous » Mon Feb 11, 2013 12:57 pm

Разгледай се в нета.Иначе мисля,че е това:
Click
Зависи от версията на phpbb и joomla до колкото знам,за това преди да пробваш погледни коя версия ползваш и за коя е модула! :)

User avatar
comics
Нов
Нов
Posts: 121
Joined: Sat May 15, 2010 5:27 pm

Post by comics » Mon Feb 11, 2013 9:23 pm

Аз именно това ползвам, но кукитата нещо не мога да ги оправя..

User avatar
GOTI
Турист
Турист
Posts: 370
Joined: Wed Aug 01, 2007 9:58 pm
Location: София
Contact:

Post by GOTI » Tue Feb 12, 2013 7:16 am

Включени ли са кукитата на phpbb ?
Админ панел - Основни - КОНФИГУРАЦИЯ НА СЪРВЪРА - Бисквитки

User avatar
comics
Нов
Нов
Posts: 121
Joined: Sat May 15, 2010 5:27 pm

Post by comics » Wed Feb 13, 2013 6:44 pm

Ами да, попълнил съм ги и съм изключил сигурността, защото не знам за какво е, а и не вярвам да е от това..

А трябва ли данните на joomla ( за coockie-тата) да са същите като тези на phpbb-то .. защото сега вмомента са ми същите като във форума ..

домейн : .mysitename.com
име: Phpbb_ ... по дефоут ми е това и не съм го бутал, защото не знам какво да сложа..
път : /

User avatar
GOTI
Турист
Турист
Posts: 370
Joined: Wed Aug 01, 2007 9:58 pm
Location: София
Contact:

Post by GOTI » Thu Feb 14, 2013 12:51 am

Просто пробвай да изключиш кукитата от форума. Но не само да ги изключиш ами и да ги изтриеш ( за всеки случай ги запази някъде ). В повечето от случаите кукитата на форума пречат дори и при чиста инсталация, дори и изключени те пак пречат незнайно защо :shock:

Махни ги обнови всичко и виж, Joomla-та си я остави както си е. Ако не съдействат махни настройките и от Joomla.

User avatar
comics
Нов
Нов
Posts: 121
Joined: Sat May 15, 2010 5:27 pm

Post by comics » Thu Feb 14, 2013 10:01 am

Т.е. просто премахвам данните от полетата ? не виждам опция за изчистване

Post Reply