Добавяне на RAM памет?

Всичко за извъндизайнерският профил на Вашият компютър
Post Reply
User avatar
canon1d1v
Нов
Нов
Posts: 67
Joined: Fri Nov 13, 2009 1:10 am

Добавяне на RAM памет?

Post by canon1d1v » Fri Aug 22, 2014 10:52 am

Здравейте!

Един познат ми даде паметта си от стария си компютър.
Сложих я на моя, но не се показва че има добавена?
На РС-то имам 4 слота, старата ми е 2х2ГБ, а новата 2х1ГБ(еднаква честота са - 800МHz).
Старата е в слотове със жълт цвят, а новата я поставих в слотове с черен цвят.
Дъното ми подържа памет до 8ГБ.
Казаха ми , че може да е от Уиндолса?
Аз съм с ХР.
АЗ съм по - сколен да мисля, че е от БИОСА(някаква настрйка там)?
Някой ако е имал подобен проблем , моля да сподели как го е решил?

БЛАГОДАРЯ на всички , които ще помогнат!

joTunkiq
Потребител
Потребител
Posts: 826
Joined: Tue Dec 25, 2012 10:03 am
Answers: 142
Contact:

Post by joTunkiq » Fri Aug 22, 2014 11:03 am

Едва ли е от Биоса, тъй като сам каза, че платката ти поддържа до 8 ГБ .. следователно БИОСА го знае това .. :D Както и да е, един приятел имаше същия проблем и мисля че е така защото беше на XP 32 бита и то горкото разпознаваше едва 3 или 4 ГБ, но решението беше да си сложи windows 64 бита(защото компа му е 64 битов, а той караше на 32 бита, при това XP) и така му разпозна цялата рам.

Сега може да пробваш да си сложиш XP 64 бита( SP2 64!, защото SP3 64 бита няма) и може да се оправи. Ако не пробвай с windows 7 както направи това приятелче.

Според мен е това, но може и да греша, така че ако някой знаеш по-добре от мен, нека обясни по-подробно :) :?: :lol:

User avatar
embaka
Гуру
Гуру
Posts: 2045
Joined: Sun May 04, 2008 8:43 pm
Answers: 105
Location: В. Търново
Contact:

Post by embaka » Fri Aug 22, 2014 1:44 pm

XP 32 бита разпознава до 3GB рам, слагаш 64 бита уиндоус 7 и забравяш

Post Reply