Нямам интернет след преинсталация на winXP

respec7_m3

Registered
Здравейте,
След преинсталиране на winXP не мога да се свържа с интернет. Инсталирах някакви драйвери, но не знам дали съм инсталирал драйвера за мрежовата карта. На виваком съм и съм на АДСЛ интернета, а не на оптичен. Искам да попитам, това че долу в лентата имам 2 компютърчета със червено хиксче върху тях, означава ли, че имам драйвери за интернет, но просто не съм си настроил връзката или трябва да видя модела на лан картата и да инсталирам нови драйвери?
 
Утиваш на My Computer - десен бутон - Manage -> Device Manager и ще ти зареди драйверите. НЕ трябва да имаш въпросителни ? жълти на заредените устройства. Ако имаш въпросителни драйверът за устройството липсва или не е правилният.
 
благодаря колега, след малко ще проверя това нещо, защото в момента нямам възможност и ще пиша какво е станало. Преждевременно ако някой се сети за нещо друго нека да пише.
 
respec7_m3 каза:
благодаря колега, след малко ще проверя това нещо, защото в момента нямам възможност и ще пиша какво е станало. Преждевременно ако някой се сети за нещо друго нека да пише.
Принципно понякога се получава да подава удивителни някъде, при което отново трябва да провериш драйвера ли е проблемен, конекцията ли (портове) чудесии, и вероятно да инсталнеш друг драйвер или преинсталнеш този. Случвало ми се е заради ъпдейт на системата конекциите към някои драйвери да се базикат от регистрите и прочие и след преинстал си работи нормално. Провери случайно и да нямаш втора качена интернет карта заместваща оригиналната вградена, което също може да доведе до объркване на системата, тъй като ако си заредил драйвера на оригиналната пък тя е изгоряла а на втората не е качен ще ти дава тези две хиксчета долу. Случва се често при изгоряли карти това недурзомение понеже ако преинсталкаш комп на друг човек и не си го отварял след преинстал се показва едно голяма (АХААА и сега си е*а родата.) :D
 

Горе