Допълнително поле при регистрация в phpbb3

Проблеми, въпроси, модове и темплейти.
Post Reply
User avatar
stalliondrift
Нов
Нов
Posts: 5
Joined: Wed Oct 09, 2013 9:27 pm
Location: София
Contact:

Допълнително поле при регистрация в phpbb3

Post by stalliondrift » Wed Jan 21, 2015 1:33 pm

Добавих доп. поле при регистрация, но не знам как да го направя така, че когато е въведена грешна стойност, да те връща в регистрацията, докато не въведеш правилната стойност.
В момента каквото и да въведеш в полето, го приема за вярно и както можете да си представите, това не е голяма анти-бот защита.

Stanimirvoivoda
Нов
Нов
Posts: 30
Joined: Fri Nov 28, 2014 7:33 pm

Post by Stanimirvoivoda » Wed Jan 21, 2015 11:52 pm

Проверка на поле:

Code: Select all

if ($submit && $submit != null) {
        if($from == null || $email == null || $subject == null || $code_1 == null || $message == null)
        {
            echo "<div class='error'>Моля, попълнете празните полета!</div>";
        &#125;

?

Ако пък не си сложи captcha ако е за ботовете :)

User avatar
stalliondrift
Нов
Нов
Posts: 5
Joined: Wed Oct 09, 2013 9:27 pm
Location: София
Contact:

Post by stalliondrift » Thu Jan 22, 2015 12:51 am

Captcha има, но те се регистрират въпреки това.
А този код в кой файл трябва да иде? И има ли значение дали в началото или в края на файла?

uphero
Потребител
Потребител
Posts: 710
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 31
Location: Казанлък
Contact:

Re: Допълнително поле при регистрация в phpbb3

Post by uphero » Thu Jan 22, 2015 6:19 am

stalliondrift wrote:Добавих доп. поле при регистрация, но не знам как да го направя така, че когато е въведена грешна стойност, да те връща в регистрацията, докато не въведеш правилната стойност.
В момента каквото и да въведеш в полето, го приема за вярно и както можете да си представите, това не е голяма анти-бот защита.
Ама ти сериозно ли си добавил хомо форума в подписа си?

Stanimirvoivoda
Нов
Нов
Posts: 30
Joined: Fri Nov 28, 2014 7:33 pm

Post by Stanimirvoivoda » Thu Jan 22, 2015 9:56 am

Омг това за phpbb3 ли ти трябваше аз съм тъп!
Ето ти това :
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=2439



Аве да те питам вярно ли форума е твой :?
:D :mrgreen: не че нещо ама не съм виждал такъв а ако има ще е хубаво да го защитиш мн добре защото ще има мн хора които ще искат да го шитнат :)

Защита:
Начин първи: htaccess на админ акаунта:


Отворете файла: includes/functions.php и намерете следния код:

Code: Select all

$result = $auth->login&#40;$username, $password, $autologin, $viewonline, $admin&#41;;
Под него на нов ред добавяте:

Code: Select all


if &#40;$user->data&#91;'user_id'&#93; == 2&#41;
&#123;
$ipa = getenv &#40;'REMOTE_ADDR'&#41;;
if &#40;$ipa != "tvoeto ip tyka " && $ipa != "tvoeto ip na dryg" && $ipa != "tvoeto ip na dryg"&#41;
&#123;
$user->session_kill&#40;&#41;;
$user->session_begin&#40;&#41;;
exit&#40;"Get lost !!!"&#41;;
&#125;
&#125;

Начин втори: - .htaccess на админ панел.

Code: Select all

Order Deny,allow
Deny from all
allow from ip to ti

User avatar
stalliondrift
Нов
Нов
Posts: 5
Joined: Wed Oct 09, 2013 9:27 pm
Location: София
Contact:

Post by stalliondrift » Thu Jan 22, 2015 8:49 pm

Първо, не е в подписа.
Второ, да, мой е. Голяма работа. Не ви карам да се регистрирате и ако не ви харесва, просто не го посещавайте. То така или иначе гостите имат достъп само до 3 раздела, така че няма да намерите нищо интересно.
Трето, не е само "хомо". Ако се разтърсите из нета какво значи ЛГБТ, ще разберете, че не е само "хомо".
Четвърто, не виждам темата на форума какво общо има с темата, която съм пуснал тук.
Пето, всеки ден си правя бекъп на БД, имам БД на всички файлове на форума и не ми дреме - дори и някой да го свали, после за по-малко от 5 мин. възстановявам всичко.
Шесто, неколкократно се опитваха и все безуспешно. Хоства се не при случаен човек и ако някой се опита да му прецака сървъра, после много съжалява.
Седмо, с писане в htacess вече се отървах от двама недоброжелатели и съм ги баннал на няколко принципа, вкл. и 123.123.*.* плюс 123.123.123.123-123.123.456.789, така че ще видят достъп през крив макарон.
Осмо, някой ще ми отговори ли в кой файл трябва да иде кодът, който СтанимирВойвода е дал или не? Лесно мога да питам и в phpbb group, но смятах, че с българи по-лесно ще се разберем какво точно искам да се случва и по-бързо ще ми отговорят. Ако не е така, казвайте и да не си губя времето да пиша повече тук.

Post Reply