Един адрес два документа

Search Engine Optimization. Оптимизиране, популяризиране и позициониране на сайт за търсачки.
Post Reply
User avatar
desita74
Нов
Нов
Posts: 112
Joined: Sun Jan 04, 2009 10:11 pm
Location: РУСЕ

Един адрес два документа

Post by desita74 » Wed Apr 08, 2015 8:44 pm

Защо при изписване на адреса на сайта ми с www и без www се получават два файла. Случайно го забелязах в бутончетата към социалните мрежи, които в единият случай показват цифри, а в другият са нули. С други думи все едно имам два адреса на едно и също нещо. И за това не би ли следвало чичко Гугъл да ме санкционира. Как да оправя тази "бъркотия".???

User avatar
dakata__92
Шаман
Шаман
Posts: 3159
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 124

Re: Един адрес два документа

Post by dakata__92 » Wed Apr 08, 2015 9:04 pm

desita74 wrote:Защо при изписване на адреса на сайта ми с www и без www се получават два файла. Случайно го забелязах в бутончетата към социалните мрежи, които в единият случай показват цифри, а в другият са нули. С други думи все едно имам два адреса на едно и също нещо. И за това не би ли следвало чичко Гугъл да ме санкционира. Как да оправя тази "бъркотия".???
htaccess пренасочване на http://www. към http:// би трябвало да няма проблем с гугъл.

User avatar
desita74
Нов
Нов
Posts: 112
Joined: Sun Jan 04, 2009 10:11 pm
Location: РУСЕ

Post by desita74 » Wed Apr 08, 2015 9:10 pm

във файла htaccess какво трябва да се пише ???
Не се ли получава дублиране н асъдържанието при това положение

User avatar
dakata__92
Шаман
Шаман
Posts: 3159
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 124

Post by dakata__92 » Thu Apr 09, 2015 7:34 am

desita74 wrote:във файла htaccess какво трябва да се пише ???
Не се ли получава дублиране н асъдържанието при това положение
Ти пренасочваш всичко и по този начин реално нямаш http://www.example.com а само http://example.com като предното с www се редиректва към вторият вид на url-то. Постави това в htaccess файла на главната роот директория на сайта. Впрочем тъй като се ползва R=301 ако искаш да направиш повече тестове когато премахваш кода чисти бисквитките и историята на браузъра тъй като този редирект се запаметява от браузъра ти и е нужно да се почисти за да си тестваш нормално.

Code: Select all

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.(.+) [NC]
RewriteRule ^(.*) http://%1/$1 [R=301,NE,L]

User avatar
desita74
Нов
Нов
Posts: 112
Joined: Sun Jan 04, 2009 10:11 pm
Location: РУСЕ

Post by desita74 » Thu Apr 09, 2015 7:49 am

Ето какво имам в мой сайт ,който е на WordPress


# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

# END WordPress
а ето какво имам на сайт правен на PHP

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^traveltourismblog.com$
RewriteRule ^/?$ "http\:\/\/www\.traveltourismblog\.com" [R=301,L]

Така ли да ги оставя или да сложа твоя код.

User avatar
dakata__92
Шаман
Шаман
Posts: 3159
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 124

Post by dakata__92 » Thu Apr 09, 2015 8:23 am

Просто добави към този код моят. Над или под него и пробвай дали ще пренасочи сайта от www към връзката без него.

Post Reply