Сайта не се отваря през HTTP

Всичко за извъндизайнерският профил на Вашият компютър
Post Reply
chepa
Потребител
Потребител
Posts: 746
Joined: Fri Aug 14, 2009 3:01 pm

Сайта не се отваря през HTTP

Post by chepa » Fri Apr 24, 2015 10:09 pm

Не знам дали проблема идва от самия xampp или не, но не мога да си отворя сайта през HTTP. Когато пробвах през HTTPS и разреших достъпа до сайта ор браузара стана, но не мога да карам всеки да минава през това. На рутер съм и съм forward всички портове. С локалното ип 192.168.1.100 и с localhost всичко е ок, но стигне ли се до ип адреса ..... От какво може да е проблема?

Извинявам се ако не е за тук темата.

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3259
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 126

Re: Сайта не се отваря през HTTP

Post by dakata__92 » Sat Apr 25, 2015 6:49 am

chepa wrote:Не знам дали проблема идва от самия xampp или не, но не мога да си отворя сайта през HTTP. Когато пробвах през HTTPS и разреших достъпа до сайта ор браузара стана, но не мога да карам всеки да минава през това. На рутер съм и съм forward всички портове. С локалното ип 192.168.1.100 и с localhost всичко е ок, но стигне ли се до ип адреса ..... От какво може да е проблема?

Извинявам се ако не е за тук темата.
Виш сега от обяснението ти разбирам следното. Ползваш компа си за хостинг и стартиране на някакъв сайт. Тъй като ти се логваш директно от типа http://70.256.20.150/index.php Тъй като браузърите желаят да са сигурни, че сайта който достпват няма да ни зарази ни предупреждават. Как да решиш този проблем? Най-лесно е да го качиш на безплатен хостинг и да си го достъпваш с име на домейна. Реално погледнато ако става дума за качен на хостинг сайт отново ти казвам достпвай го с името на домейна не с ip адреса.

chepa
Потребител
Потребител
Posts: 746
Joined: Fri Aug 14, 2009 3:01 pm

Post by chepa » Sat Apr 25, 2015 9:23 am

Може и аз да не съм обяснил като хората, тъй като бях малко изнервен, но да горе долу си ме разбрал. Мисля, че проблема не е в браузара, а че нещо блокира някакъв порт за достъп. Когато го отворих през https://123.123.123 примерно ми се появи предупреждение, че сайта може да е злонамерен, но аз разреших достъпа и ми го отвори. Докато през http://123.123.123 изобщо не зарежда

Code: Select all

Няма достъп до тази уеб страница

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
Повторно зарежданеПодробности

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3259
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 126

Post by dakata__92 » Sat Apr 25, 2015 9:34 am

chepa wrote:Може и аз да не съм обяснил като хората, тъй като бях малко изнервен, но да горе долу си ме разбрал. Мисля, че проблема не е в браузара, а че нещо блокира някакъв порт за достъп. Когато го отворих през https://123.123.123 примерно ми се появи предупреждение, че сайта може да е злонамерен, но аз разреших достъпа и ми го отвори. Докато през http://123.123.123 изобщо не зарежда

Code: Select all

Няма достъп до тази уеб страница

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
Повторно зарежданеПодробности
https криптира и защитава връзката вероятно затова от там се логва защото сваля в браузъра сертификата.

systems
Турист
Турист
Posts: 279
Joined: Fri Sep 28, 2012 7:04 pm
Location: ..

Post by systems » Sat Apr 25, 2015 12:13 pm

А защо неотвориш в рутера следните портове: 80 8008 443 ?
Така като напишеш локалния или реалния ип би трябвало да ти отваря сайта със
http:// и https://

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3259
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 126

Post by dakata__92 » Sat Apr 25, 2015 12:16 pm

systems wrote:А защо неотвориш в рутера следните портове: 80 8008 443 ?
Така като напишеш локалния или реалния ип би трябвало да ти отваря сайта със
http:// и https://
Прав си но май по-доброто решение е един безплатен хостинг и това е :)

User avatar
vasilev
Потребител
Потребител
Posts: 632
Joined: Sat Feb 07, 2009 12:41 pm
Answers: 25
Location: Everywhere
Contact:

Post by vasilev » Mon Apr 27, 2015 11:38 am

дай конфига на апача:)

и най-вече тук какво пише:

Listen ???:80


SSL се използва когато вече имаш сертификат за домейн. С ИП няма как да стане. Така че първо подкарай 80 след това 443..

raiden
Гуру
Гуру
Posts: 2182
Joined: Fri Dec 08, 2006 8:13 am
Answers: 190
Location: Варна

Post by raiden » Tue Apr 28, 2015 3:55 pm

Щом през частния адрес го отваря, а през публичния - не, то най-вероятно интернет доставчика ти блокира порт 80.

Post Reply