Преинсталиране на Windows с флашка

Всичко за извъндизайнерският профил на Вашият компютър
Post Reply
User avatar
emcuemnecu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1766
Joined: Sat Jul 28, 2007 4:15 pm
Answers: 14
Contact:

Преинсталиране на Windows с флашка

Post by emcuemnecu » Sat Jul 30, 2016 11:18 pm

Здравейте. Поради липса на сд ром на компютъра. Разполага само с 4 входа за usb. Направих уж буутваща флашка,влизам в Биоса,но не се получава,не иска да буутва от флашката. Може ли съвет? Да вмъкна,че компютъра е празен.
Ето какви опции имам..
Image
Както се вижда имам доста ubs,пробвах с всичките варианти,но не иска. Дано да помогнете.

systems
Турист
Турист
Posts: 278
Joined: Fri Sep 28, 2012 7:04 pm
Location: ..

Post by systems » Sun Jul 31, 2016 1:31 pm

От снимката не се виждат устроиствата които показва в боот менюто на биоса
но ако флашката е правилно направена би трябвало да я показва като устроиство в биоса.

User avatar
teroristd
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1769
Joined: Thu Feb 18, 2010 11:50 am
Answers: 83

Post by teroristd » Mon Aug 01, 2016 5:15 am

Преди време съм инсталирал windows 7 на такъв лаптоп. За да се получи има една врътка. В биоса се прави една промяна, мисля че в advanced менюто, се сменя една опция от AHCI на IDE или обратното. След това правиш вече First boot device на removable device или USB. После след инсталацията си ги връщаш както са си били. Без тази врътка флашката не захапва дори да е била инсталирана правилно.

User avatar
emcuemnecu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1766
Joined: Sat Jul 28, 2007 4:15 pm
Answers: 14
Contact:

Post by emcuemnecu » Wed Aug 03, 2016 9:13 pm

При мен няма такъв вариант за смяна? Разгледах биоса основно?! Сменях какво ли не и не иска , не иска .. Има 4 входа за usb , няма сд , но не иска да тръгне да зарежда от флашката ? Възможно ли е да не съм я направил както трябв буутваща ? Не знам къде е проблема .. По-принцип докато работи се вижда как върти флашката, свети, но ..

Прави опити да зареди старата операционна система,която е ХР,но не знам ключа и не ме допуска, иска ключ за активация и съм до там. Service pack 3 windows xp

Post Reply