Смяна на езика чрез jQuery

Post Reply
dunix
Турист
Турист
Posts: 570
Joined: Wed Jul 25, 2007 5:55 pm
Contact:

Смяна на езика чрез jQuery

Post by dunix » Fri Mar 03, 2017 11:27 am

Здравейте,
Нещо не ми се получава смяната не езика чрез заявка.
Ползвам следния код:
[html]
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/j ... ery.min.js" ></script>
<ul id ="current_language">
<li data-value="bg">BG</li>
<li data-value="en">EN</li>
</ul>[/html]


[js]$('#current_language').on("click", "li", function(){
$.ajax("update_s.php",{method:"post", data:{val:$(this).attr("data-value")}});
});[/js]

[php]<?php
// update_s.php

session_start();
if (isset($_POST["current_language"])){
$_SESSION["current_language"] = $_POST["current_language"];
}[/php]

Целта ми е като дам BG да промени $_SESSION['current_language'] от bg на en или обратното. Зависи кой език си избрал. А от там променя и селектираните полета от таблицата.

User avatar
lam3r4370
Шаман
Шаман
Posts: 3424
Joined: Wed Aug 20, 2008 4:12 pm
Answers: 131
Contact:

Post by lam3r4370 » Fri Mar 03, 2017 11:46 am

Ами то го променя сигурно, въпросът е, че трябва да презаредиш страницата или да заредиш наново съответните полета, защото в сесията няма как да се подмени автоматично

dunix
Турист
Турист
Posts: 570
Joined: Wed Jul 25, 2007 5:55 pm
Contact:

Post by dunix » Fri Mar 03, 2017 11:52 am

направил съм си
[php]$default_language = "bg";
$currentlanguage = isset($_SESSION['current_language']) ? $_SESSION['current_language']: $default_language;
echo $currentlanguage;[/php]

и в echo не го променя дори при презареждане на страницата.

uphero
Потребител
Потребител
Posts: 710
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 31
Location: Казанлък
Contact:

Post by uphero » Fri Mar 03, 2017 4:26 pm

Преди да кодиш каквото и да е се запознай с
https://www.google.bg/search?q=hreflang

Post Reply