Geolocation

Post Reply
explozen
Турист
Турист
Posts: 420
Joined: Thu Feb 10, 2011 7:15 pm
Answers: 13

Geolocation

Post by explozen » Thu Aug 31, 2017 5:57 pm

Здравейте,

Правя една система със която взимам latitude и longitude на потребителя и запазвам във БД.
След това ги вадя на google maps. Проблема е че всичко работи супер на iPhone но на Android не взима latitude и longitude.
Когато зареди сайта под Android пита дали да разреша локацията но след
като ги разреша няма никакъв резултат...
Ще съм благодарен ако някой знае от какво идва проблема :)

n641951363
Нов
Нов
Posts: 31
Joined: Tue Aug 29, 2017 12:35 pm
Contact:

Post by n641951363 » Fri Sep 01, 2017 4:54 am

Дай някакъв код който ползваш.
На какъв телефон и на какъв браузър тестваш ?

Edit:
https://caniuse.com/#feat=geolocation
Явно geolocation под opera mini не се поддържа а под останалите изисква HTTPS

explozen
Турист
Турист
Posts: 420
Joined: Thu Feb 10, 2011 7:15 pm
Answers: 13

Post by explozen » Fri Sep 01, 2017 6:43 am

n641951363 wrote:Дай някакъв код който ползваш.
На какъв телефон и на какъв браузър тестваш ?

Edit:
https://caniuse.com/#feat=geolocation
Явно geolocation под opera mini не се поддържа а под останалите изисква HTTPS
https имам...
Код за взимане на локацията:
[js]<script>
var x = document.getElementById("demo");

function getLocation() {
if (navigator.geolocation) {
navigator.geolocation.watchPosition(showPosition);
} else {
x.innerHTML = "Geolocation is not supported by this browser.";}
}

function showPosition(position) {
x.innerHTML="<input type='hidden' value='" + position.coords.latitude +
"' name='user_latitude'><br><input type='hidden' value='" + position.coords.longitude + "' name='user_longitide'>" ;
}
</script>[/js]
[html]<button id="clickButton" onclick="getLocation()">Обнови позицията си</button>[/html]

n641951363
Нов
Нов
Posts: 31
Joined: Tue Aug 29, 2017 12:35 pm
Contact:

Post by n641951363 » Fri Sep 01, 2017 7:17 am

https://jsfiddle.net/641951363/m1d6vek0/
Тествано на Samsung S8+ под chrome и firefox.
Всичко работи както трябва под https
Проблема явно е или на друго място в код-а или в SSL-а
Предполагам ако ти е ревокнат сертификата номаре с гео локацията може и да не стане или пък ако ползваш TLS 1.0.

какво ти изкарва като грешка ?

Fakeheal
Гуру
Гуру
Posts: 2706
Joined: Sat Apr 17, 2010 6:37 am
Answers: 351
Location: /r/eyebleach
Contact:

Post by Fakeheal » Fri Sep 01, 2017 7:30 am

Това е старичко wrapper-че, но 99% сигурна съм, че работеше под андроид.

https://github.com/FakeHeal/jQuery.Geol ... olocate.js

User avatar
lam3r4370
Шаман
Шаман
Posts: 3424
Joined: Wed Aug 20, 2008 4:12 pm
Answers: 131

Post by lam3r4370 » Fri Sep 01, 2017 11:07 am

Code: Select all

 
navigator.geolocation.watchPosition&#40;showPosition,errorcb&#41;;
function errorcb&#40;error&#41; &#123;
    console.log&#40;error.code, " ", error.message&#41;;
&#125;
Виж каква е грешката

explozen
Турист
Турист
Posts: 420
Joined: Thu Feb 10, 2011 7:15 pm
Answers: 13

Post by explozen » Sat Sep 02, 2017 5:08 pm

n641951363 wrote:https://jsfiddle.net/641951363/m1d6vek0/
Тествано на Samsung S8+ под chrome и firefox.
Всичко работи както трябва под https
Проблема явно е или на друго място в код-а или в SSL-а
Предполагам ако ти е ревокнат сертификата номаре с гео локацията може и да не стане или пък ако ползваш TLS 1.0.

какво ти изкарва като грешка ?
Същата работа :idea:

iPhone: http://prikachi.com/images/864/9174864E.png
Android: http://prikachi.com/images/863/9174863k.png

И как ще е ревокнат сертификата при положение че под ios работи перфектно?

Edit: Забелязах че под mozilla работи. Явно е от версията на chrome...

Post Reply