Изтриване на кеш браузер на потребители.

Post Reply
novakabg
Турист
Турист
Posts: 337
Joined: Fri May 13, 2016 12:29 pm
Contact:

Изтриване на кеш браузер на потребители.

Post by novakabg » Thu Sep 28, 2017 8:05 am

Здравейте, бих искал да знам как мога да изтрия браузереното кеширане на потребители при смяна на дизайна.
Кеширам под .htaccess.
Знам за метода .css,.js?v=1.0 но бих искал нещо друго.
Идея за метод :) ?!

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3011
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Thu Sep 28, 2017 8:25 am

Най-добрият начин е с версии, както си написал. Можеш примерно на накараш кода да се зарежда всеки час:

Code: Select all

<script type="text/javascript" src="js/myscript.js?v=<?php echo date&#40;'YmdHis'&#41;; ?>"></script>
Няма начин браузърът да ти позволи да му изтриеш кеша.


Доста от моите клиенти вече знаят за:

Code: Select all

Ctrl+F5


така че скоро ще живеем в по-добър свят ;]

User avatar
Fakeheal
Гуру
Гуру
Posts: 2674
Joined: Sat Apr 17, 2010 6:37 am
Answers: 350

Post by Fakeheal » Thu Sep 28, 2017 9:35 am

Не е ли CTRL+SHIFT+F5?

А защо искаш да триеш кеш?

novakabg
Турист
Турист
Posts: 337
Joined: Fri May 13, 2016 12:29 pm
Contact:

Post by novakabg » Thu Sep 28, 2017 10:32 am

Редовно правя промени по дизайнат, което е лошо разбира се.
И забелязах че при някой не става и помни дизайн на няколко дни дори седмици.

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2783
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 107

Post by djman » Thu Sep 28, 2017 8:44 pm

novakabg wrote:Редовно правя промени по дизайнат, което е лошо разбира се.
И забелязах че при някой не става и помни дизайн на няколко дни дори седмици.
А защо не искаш с версии?

User avatar
anonimen
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1524
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 162
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Post by anonimen » Thu Sep 28, 2017 8:54 pm

Имаше вариант вместо фиксирано кеширане за Х време да връщаш 304 Not Modified ако документът не е променян след последното кеширане. Такъв метод устройва ли те?

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2783
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 107

Post by djman » Fri Sep 29, 2017 7:35 pm

Ето четиво по темата ("най-доброто" решение в края на отговора): https://stackoverflow.com/a/23604412/1365831

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3011
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Tue Oct 03, 2017 8:55 am

Fakeheal wrote:Не е ли CTRL+SHIFT+F5?

А защо искаш да триеш кеш?
И двете трият кеша. Имаше някаква разлика.

Мисля, че със SHIFT караше браузъра да не кешира съдържанието на заредената страница. Така че при следващо зареждане да изисква отново съдържанието.

Post Reply