Проблем с рандом генератор (while)

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
SuCcEsS
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1625
Joined: Sat Mar 17, 2007 10:42 am
Answers: 64
Location: Царево

Проблем с рандом генератор (while)

Post by SuCcEsS » Mon Oct 16, 2017 2:44 pm

Рандом генератора дава една и съща стойност на всеки цикъл някакви идеи как да стане?

Code: Select all

$za2 = rand(1, $z);
$1=1;
while( $i1==1) {
if ($za2==1){ if ($chek1 == "false"){$za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==2){ if ($chek2 == "false"){$za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==3){ if ($chek3 == "false"){ $za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==4){ if ($chek4 == "false"){ $za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==5){ if ($chek5 == "false"){$za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==6){ if ($chek6 == "false"){$za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==7){ if ($chek7 == "false"){$za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==8){ if ($chek8 == "false"){$za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==9){ if ($chek9 == "false"){$za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==10){ if ($chek10 == "false"){$za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==11){ if ($chek11 == "false"){$za1 = rand(1, $z); }else{$i1 = 0;}}
if ($za2==12){ if ($chek12 == "false"){ $za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==13){ if ($chek13 == "false"){$za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
if ($za2==14){ if ($chek14 == "false"){$za1 = rand(1, $z); }else{$i1 = 0;}}
if ($za2==15){ if ($chek15 == "false"){$za1 = rand(1, $z);}else{$i1 = 0;}}
}

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3278
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 126

Post by dakata__92 » Mon Oct 16, 2017 5:55 pm

[php]
<?
$z = 15;
$za2 = rand(1, $z);
$i1=1;
while ($i1 == 1) {
switch ($za2) {
case 1:
if ($chek1 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 2:
if ($chek2 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 3:
if ($chek3 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 4:
if ($chek4 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 5:
if ($chek5 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 6:
if ($chek6 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 7:
if ($chek7 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 8:
if ($chek8 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 9:
if ($chek9 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 10:
if ($chek10 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 11:
if ($chek11 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 12:
if ($chek12 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 13:
if ($chek13 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 14:
if ($chek14 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
case 15:
if ($chek15 == "false") {
$za1 = rand(1, $z);
} else {
$i1 =0;
}
break;
}
}
[/php]

imagination
Нов
Нов
Posts: 72
Joined: Fri Jan 31, 2014 9:11 pm
Answers: 10

Post by imagination » Tue Oct 17, 2017 6:05 pm

Това е достойно за govnokod.ru :shock:

Fakeheal
Гуру
Гуру
Posts: 2704
Joined: Sat Apr 17, 2010 6:37 am
Answers: 351
Location: /r/eyebleach
Contact:

Re: Проблем с рандом генератор (while)

Post by Fakeheal » Tue Oct 17, 2017 8:39 pm

SuCcEsS wrote:Рандом генератора дава една и съща стойност на всеки цикъл някакви идеи как да стане?
Как реши, че е рандом генератор?

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3278
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 126

Post by dakata__92 » Wed Oct 18, 2017 6:29 pm

imagination wrote:Това е достойно за govnokod.ru :shock:
Да така си е, но като не му се знае как е изградена системата просто се примиряваш. :D

Post Reply