phpbb интеграция помощ за логин

Проблеми, въпроси, модове и темплейти.
Post Reply
User avatar
KyMyHuCT
Нов
Нов
Posts: 95
Joined: Thu Sep 20, 2012 4:01 pm
Location: България
Contact:

phpbb интеграция помощ за логин

Post by KyMyHuCT » Thu Dec 20, 2018 1:47 pm

Здравейте незнам темата в правилният раздел ли е ако не е моля да бъде преместена
та въпросът ми е имам сайт интегриран с phpbb 3.2 и имам проблем с логина който е в сайта а не в форума ето го и самият код

Code: Select all

<?php
$chas = date &#40; "H&#58;i" &#41;;
if &#40; $chas <= 18  &#41; &#123; $pozdrav ="Добър ден";   &#125;
if &#40; $chas >= 18  &#41; &#123; $pozdrav ="Добър вечер"; &#125;
if &#40; $chas <  12  &#41; &#123; $pozdrav ="Дoбро утро";  &#125;
if &#40; $chas <  6   &#41; &#123; $pozdrav ="Добър вечер"; &#125;

// Ако потребителя не е логнат, показва логин формата.
if &#40;$user->data&#91;'user_id'&#93; == ANONYMOUS&#41; &#123;
?>

<span  style='float&#58;left; position&#58;relative;color&#58;#585858;'><img src='temp/icons/NGHwxdr.png' style='vertical-align&#58;middle'>В момента разглеждате сайта/форума като гост и нямате достъп до всички негови функции.</span>

<form style="float&#58;right;" action="<?php echo ''.append_sid&#40;"forum/ucp.$phpEx", "mode=logout", true, $fatal_session_id&#41;.'' ?>" method="post">
<input type="button" class="button small blue" value="Вход" onclick="javascript&#58;location.href = '<?php echo $siteurl; ?>/forum/ucp.php?mode=login'" />
<input type="button" class="button small orange" value="Регистрация" onclick="javascript&#58;location.href = '<?php echo $siteurl; ?>/forum/ucp.php?mode=register'" />
<input type="button" class="button small gray" value="Забравена парола" onclick="javascript&#58;location.href = '<?php echo $siteurl; ?>/forum/ucp.php?mode=sendpassword'" />
</form>

<?php
// Ако потребителя е логнат, показваме потребителско меню.
&#125; else &#123;
	
echo "<div style='float&#58;left;'>";

// Изкарва аватар на потребителя
if &#40;$user->data&#91;"user_avatar"&#93; != null&#41;&#123; 
echo '<a id="forum-link" title="Аватар" href="'.$forum_path.'/ucp.php?i=profile&amp;mode=avatar"><img src="'.$forum_path.'/download/file.php?avatar='.$user->data&#91;'user_avatar'&#93;.'" style="margin-top&#58;3px; vertical-align&#58; middle;" width="30" height="30" /></a>';
&#125; else &#123;
echo '<a id="forum-link" title="Аватар" href="'.$forum_path.'/ucp.php?i=profile&amp;mode=avatar"><img src="engine/images/noavatar.png" style="margin-top&#58;3px; vertical-align&#58; middle;" width="20" height="20" /></a>'; // Ако потребителя няма аватар
&#125;
?>
<a id="forum-link" title="Настройки" href="/forum/ucp.php"><img src="temp/icons/msg.png" style="margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;"/> <?php echo $pozdrav; ?>, <b style='color&#58; #<?php echo $fatal_user_color;?>'><?php echo $fatal_username; ?></b></a>
<a id="forum-link" title="Лични съобщения" href="<?php echo $siteurl; echo "/forum/ucp.$phpEx?i=pm&folder=inbox";?>"><img src="temp/icons/mail.png"  style="margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;" /> <?php echo $fatal_new_pm; ?> нови </a>


</div>
<div style='float&#58;right;'>
<?php
$level = $fatal_group_id;
if &#40;$level == 5&#41; &#123; // Не пипай тези групи
echo  "<a id='forum-link' title='Админ Панел Сайт' href=\"$siteurl/admin\"><img src='temp/icons/icon-admin.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' /> Админ Панел Сайт</a>"; 
&#125;
if &#40;$level == 5&#41; &#123; 
echo  "<a id='forum-link' title='Админ Панел Форум' href=\"$siteurl/$forum_path/adm/index.$phpEx?sid=$sid\"><img src='temp/icons/icon-manager.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' /> Админ Панел Форум</a>"; 
&#125;
if &#40;$level == 5&#41; &#123; 
 echo "<a id='forum-link' title='Модераторски Панел' href=\"$siteurl/$forum_path/mcp.$phpEx?sid=$sid\"><img src='temp/icons/icon-officer.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' /> Модераторски Панел</a>"; 
&#125; 
if &#40;$level == 5&#41; &#123;
 echo "<a id='forum-link' title='Потребителски Панел' href=\"$siteurl/$forum_path/mcp.$phpEx?sid=$sid\"><img src='temp/icons/user-icon.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' />   Потребителски Панел</a>"; 
&#125;
else if &#40;$level == 4&#41; &#123;
 echo "<a id='forum-link' title='Модераторски Панел' href=\"$siteurl/$forum_path/mcp.$phpEx?sid=$sid\"><img src='temp/icons/icon-officer.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' /> Модераторски Панел</a>"; 
&#125; 
else if &#40;$level == 2&#41; &#123;
 echo "<a id='forum-link' title='Потребителски Панел' href=\"$siteurl/$forum_path/mcp.$phpEx?sid=$sid\"><img src='temp/icons/user-icon.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' />   Потребителски Панел</a>"; 
&#125; // Добавени групи
else if &#40;$level == 17&#41; &#123; // Сървър Администратор
 echo "<a id='forum-link' title='Потребителски Панел' href=\"$siteurl/$forum_path/mcp.$phpEx?sid=$sid\"><img src='temp/icons/user-icon.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' />   Потребителски Панел</a>"; 
&#125;
else if &#40;$level == 23&#41; &#123; // V.I.P
 echo "<a id='forum-link' title='Потребителски Панел' href=\"$siteurl/$forum_path/mcp.$phpEx?sid=$sid\"><img src='temp/icons/user-icon.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' />   Потребителски Панел</a>"; 
&#125;
else if &#40;$level == 24&#41; &#123; // Дизайнер
 echo "<a id='forum-link' title='Потребителски Панел' href=\"$siteurl/$forum_path/mcp.$phpEx?sid=$sid\"><img src='temp/icons/user-icon.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' />   Потребителски Панел</a>"; 
&#125;
else if &#40;$level == 26&#41; &#123; // Отговорник
 echo "<a id='forum-link' title='Потребителски Панел' href=\"$siteurl/$forum_path/mcp.$phpEx?sid=$sid\"><img src='temp/icons/user-icon.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' />   Потребителски Панел</a>"; 
&#125;
else if &#40;$level == 28&#41; &#123; // Поддръжка
 echo "<a id='forum-link' title='Потребителски Панел' href=\"$siteurl/$forum_path/mcp.$phpEx?sid=$sid\"><img src='temp/icons/user-icon.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' />   Потребителски Панел</a>"; 
&#125;
else if &#40;$level == 29&#41; &#123; // Uploader
 echo "<a id='forum-link' title='Потребителски Панел' href=\"$siteurl/$forum_path/mcp.$phpEx?sid=$sid\"><img src='temp/icons/user-icon.png' style='margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;' />   Потребителски Панел</a>"; 
&#125;
echo'<a id="forum-link" title="Изход" href='. append_sid&#40;"$forum_path/ucp.$phpEx", "mode=logout", true, $user->session_id&#41; . '><img src="temp/icons/exit.png" style="margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;" /> Изход</a>';
?>

</div>
<?php
&#125;
?>
след като го поставя в ерор лога ми дава грешката на редът който е за изход от профила и да кажа че използвам версия php 5.6
някой ако може да помогне ще съм му много благодарен може и друг логин не ми е проблем стига да работи ,благодаря ви предварително

User avatar
Ticketa
Турист
Турист
Posts: 371
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 23
Location: in /root
Contact:

Re: phpbb интеграция помощ за логин

Post by Ticketa » Thu Dec 20, 2018 7:30 pm

абракадабра сим салабим....

Реда този ли е?

Code: Select all

echo'<a id="forum-link" title="Изход" href='. append_sid&#40;"$forum_path/ucp.$phpEx", "mode=logout", true, $user->session_id&#41; . '><img src="temp/icons/exit.png" style="margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;" /> Изход</a>';
Грешката каква е? Напиши я тук:


Включвам магическата формула и излиза следният резултат:

Code: Select all

echo '<a id="forum-link" href="' . append_sid&#40;"&#123;$phpbb_root_path&#125;ucp.$phpEx", 'mode=logout', true, $user->session_id&#41;. '"><img src="temp/icons/exit.png" style="margin-top&#58;-3px; vertical-align&#58; middle; margin-left&#58;5px;" /> Изход</a>';

User avatar
KyMyHuCT
Нов
Нов
Posts: 95
Joined: Thu Sep 20, 2012 4:01 pm
Location: България
Contact:

Post by KyMyHuCT » Fri Dec 21, 2018 5:44 am

това е грешката която пише в error лога

Code: Select all

&#91;21-Dec-2018 07&#58;40&#58;53 Europe/Sofia&#93; PHP Notice&#58;  Undefined variable&#58; user in /home/players/public_html/inc/login.php on line 9
&#91;21-Dec-2018 07&#58;40&#58;53 Europe/Sofia&#93; PHP Notice&#58;  Trying to get property of non-object in /home/players/public_html/inc/login.php on line 9
&#91;21-Dec-2018 07&#58;40&#58;53 Europe/Sofia&#93; PHP Notice&#58;  Use of undefined constant ANONYMOUS - assumed 'ANONYMOUS' in /home/players/public_html/inc/login.php on line 9
&#91;21-Dec-2018 07&#58;40&#58;53 Europe/Sofia&#93; PHP Notice&#58;  Undefined variable&#58; user in /home/players/public_html/inc/login.php on line 27
&#91;21-Dec-2018 07&#58;40&#58;53 Europe/Sofia&#93; PHP Notice&#58;  Trying to get property of non-object in /home/players/public_html/inc/login.php on line 27
&#91;21-Dec-2018 07&#58;40&#58;53 Europe/Sofia&#93; PHP Notice&#58;  Undefined variable&#58; fatal_user_color in /home/players/public_html/inc/login.php on line 33
&#91;21-Dec-2018 07&#58;40&#58;53 Europe/Sofia&#93; PHP Notice&#58;  Undefined variable&#58; fatal_username in /home/players/public_html/inc/login.php on line 33
&#91;21-Dec-2018 07&#58;40&#58;53 Europe/Sofia&#93; PHP Notice&#58;  Undefined variable&#58; phpEx in /home/players/public_html/inc/login.php on line 34
&#91;21-Dec-2018 07&#58;40&#58;53 Europe/Sofia&#93; PHP Notice&#58;  Undefined variable&#58; fatal_new_pm in /home/players/public_html/inc/login.php on line 34
&#91;21-Dec-2018 07&#58;40&#58;53 Europe/Sofia&#93; PHP Notice&#58;  Undefined variable&#58; fatal_group_id in /home/players/public_html/inc/login.php on line 40
&#91;21-Dec-2018 07&#58;40&#58;53 Europe/Sofia&#93; PHP Fatal error&#58;  Call to undefined function append_sid&#40;&#41; in /home/players/public_html/inc/login.php on line 77

User avatar
djman
Гуру
Гуру
Posts: 2783
Joined: Sat Sep 12, 2009 8:07 am
Answers: 107

Post by djman » Wed Jan 02, 2019 9:21 am

Добре де, грешките съвсем ясно показват какви са проблемите. :roll:

На ред 9 ползваш $user - ама той къде е дефиниран? Няма го.
На ред 77 ползваш функция, която не е дефинирана - append_sid().
Предполагам ти липсват няколко инклуда.
Другите грешки предполагам можеш да разбереш сам. :wink:

Post Reply