Идея за скриване на символ или добавяне към променлива?

C++ JAVA
Post Reply
novakabg
Турист
Турист
Posts: 337
Joined: Fri May 13, 2016 12:29 pm
Contact:

Идея за скриване на символ или добавяне към променлива?

Post by novakabg » Wed Feb 06, 2019 8:52 am

Здрвейте, приятели.

Имам една црифричка която искам да скрия и успявам но има и знак, но знака остава по моят начин.

Code: Select all

$text = ltrim(number_format(100.00, 0), '0'). "cm";
echo $text;
При код, 000.00 всичко работи но ми се иска cm да не се вижда :D тука обаче не мога да ползвам проверка if(){} :)

Code: Select all

$text = ltrim(number_format(000.00, 0), '0'). "cm";
echo $text;
Благодаря предварително :))) за помоща![/code]

joTunkiq
Потребител
Потребител
Posts: 826
Joined: Tue Dec 25, 2012 10:03 am
Answers: 142
Contact:

Post by joTunkiq » Wed Feb 06, 2019 10:49 am

тука обаче не мога да ползвам проверка if(){}
Що пък да не можеш ? :idea: Предполагам самата цена /стойност ти идва от променлива и я хакаш в другите функции?

Code: Select all

$moqtaVelikaCena = 0; // може и да е 100.13 

$text = ltrim(number_format($moqtaVelikaCena, 0), '0')."cm"; 
echo $text; 
Ако е така, направи си проверка ..

Code: Select all

$moqtaVelikaCena =number_format($moqtaVelikaCena, 0);

echo "<br>".  &#40;&#40;double&#41;$moqtaVelikaCena>0 ?  ltrim&#40;$moqtaVelikaCena, '0'&#41; &#58; $moqtaVelikaCena &#41;. "cm"; 
П.с ако не искаш да се показва "cm" просто го включи в проверката.. или пък си направи отделна проверка..

Code: Select all

$text = ltrim&#40;number_format&#40;000.00, 0&#41;, '0'&#41;;
if&#40;$text > 0&#41; $text .= "cm";
:idea: :?:

novakabg
Турист
Турист
Posts: 337
Joined: Fri May 13, 2016 12:29 pm
Contact:

Post by novakabg » Wed Feb 06, 2019 1:14 pm

Това което си написал е супер и е точно но нещо не се получава при мен.

Код:

Code: Select all

echo ltrim&#40;number_format&#40;100, 0&#41;, '0'&#41; . 'x' . ltrim&#40;number_format&#40;100, 0&#41;, '0'&#41;. 'x';

идеята ми е че като стане 0 някой от цифрите остава x100x а се мъча да скрия и x.

При горният код резултата е 100x100x но когато някой от 100 стане 0 резултата става x100x което няма много логика и идеята ми е да се скри и X и резултата да остане 100x :)

Мерси за отделеното време за помощ!

joTunkiq
Потребител
Потребител
Posts: 826
Joined: Tue Dec 25, 2012 10:03 am
Answers: 142
Contact:

Post by joTunkiq » Wed Feb 06, 2019 1:40 pm

Това което си написал е супер и е точно но нещо не се получава при мен.

Код:

echo ltrim(number_format(100, 0), '0') . 'x' . ltrim(number_format(100, 0), '0'). 'x';
Не се получава щото си го правиш по твоя начин :) Показах ти как да го направиш с проверка, за да избегнеш "cm" след стойност.


[php]$text1= ltrim(number_format(000.00, 0), '0');
if((double)$text1 > 0) $text1 .= "cm";


$text2= ltrim(number_format(000.00, 0), '0');
if((double)$text2 > 0) $text2 .= "cm";


$text3= ltrim(number_format(000.00, 0), '0');
if((double)$text3 > 0) $text3 .= "cm";

echo $text1 . $text2 . $text3 ;[/php]

http://sandbox.onlinephpfunctions.com/c ... c1b182e842 - пробвай тук

П.с. може да пробваш да ги бухнеш в array и с implode да си извеждаш, щот така : " $text1 . $text2 . $text3 " нещо не ме кефи, особено ако утре решиш да добавиш още 10 променливи. :?:

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3024
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Wed Feb 06, 2019 2:19 pm

Кой те излъга че не можеш да ползваш проверка if там? :D :D

[php]

$var = 000.00;

$text = ltrim(number_format($var, 0), '0') > 0 ? ltrim(number_format($var, 0), '0'). "cm" : null;
echo $text;

// връща null


$var = 100.00;

$text = ltrim(number_format($var, 0), '0') > 0 ? ltrim(number_format($var, 0), '0'). "cm" : null;
echo $text;

// връща 100cm

[/php]

$text = ( условие ) ? (какво да върне при true) : (какво да върне при false);

В твоя случай проверяване дали е по-голямо от 0. Ако е добавя cm ако не е връща null.

novakabg
Турист
Турист
Posts: 337
Joined: Fri May 13, 2016 12:29 pm
Contact:

Post by novakabg » Wed Feb 06, 2019 10:37 pm

Супер сте хора, аз просто не знаех че така може да се прави проверка :)

Post Reply