Разлики между vue.js и angular технологични рамки

Ticketa

Registered
Какви функции имат?
Каква е структурата, парадигми на развитие и какви модели използват?
Каква е средата около нея?
За какви проекти са подходящи и защо?
Какъв трябва да е опитът на дивелъпърите, които ще го използват?
Имат ли защита от XSS?
Какви добри практики може да се ползват при различните рамки на vue.js и angular (в зависимост от версията)
 
Ще споделя една тема, като текст тук, която смятам, че ще ти даде някакви насоки. Не съм писал аз текста, но като обяснение не е лоша.

https://bccrwp.org/compare/vue-vs-angular-vs-react-in-2019-answered-a7db83/


Време е да поставим големия въпрос да си починем веднъж завинаги.
Vue Vs React Vs Angular

Тези фронтални рамки отдавна се борят, за да бъдат първият избор в съзнанието на всеки програмист. Всяка отделна рамка непрекъснато се подобрява, за да се впише в най-новите стандарти.
Отговор

В края на този пост ще ви дам конкретен отговор според мен, каква е рамката и следващите няколко параграфа ще обсъдим защо е така. За разлика от всички останали статии в интернет, които го играят безопасно, като казвате: „Зависи от това, което искате да научите и т.н.“. Ще ви дам ОТГОВОР. Да тръгваме.
упорит

Когато екипът, който стои зад рамката, има визия или гласът на рамката трябва да се държи или да се развива, обикновено разработчиците стават по-лесно да вземат рамката или да допринесат за нея.

По този въпрос Vue и Angular печелят спора. Тези две цели са да бъдат рамки на първо място, а библиотеките на второ място. Тези рамки са определени от ясна визия и се стремят да продължат напред с тази мисия.

Реагирането обаче е първо библиотека, а след това рамка. Тоест има стотици хиляди разработчици, изграждащи библиотеката, в която се чувстват подходящи. Това прави още по-трудно да получите ясна документация за това какво е и да получите правилни актуализации за промененото.

С Evan You, който ръководи визията на Vue JS, усещам, че рамката си е създала име в най-кратки срокове и вече е в конкуренция с Angular и React.
Виртуален DOM

В този случай Vue и React имат вид надмощие. Тъй като и двете рамки имат виртуален DOM. Angular има собствен начин за отразяване на данните. Angular използва истинския DOM за извършване на своите операции. Имаше няколко хълцания за ъгловия подход към управлението на DOM, но това се промени с времето.

Vue, от друга страна, беше заета да преименува виртуалния DOM, което го прави още по-бързо и ефективно от преди.
размер

Едно нещо, за което светът обикновено се съгласява, е по-голямо, е по-добро. Но в случай на Javascript рамки, по-малкият е по-добър. Засега, когато се сравнява, Vue има най-малкия размер, той успява да удиви общността, когато Евън Ти обяви, че следващата версия на Vue потенциално може да стане още по-малка.

Подобни значителни предимства, когато става дума за еволюция и изобретение, винаги поддържа Vue свеж и по-продуктивен.
Управление на държавата

В този раздел Vue и React вземат печалбата. Тези две рамки имат изградена структура за управление на държавата и оптимизирана да съответства на съответната рамка. С React работи с Redux, Vue работи с Vuex.

От друга страна, ъглова, се нуждае от поддръжка за външни библиотеки като GraphQL, за да реализира такива функции.
Документация и общност

Това е един от най-големите фактори, които допринасят за разработчик дали да вземе рамката или не. В този раздел както Vue, така и Angular вземат преимущество.

Документацията за Vue и Angular бяха в екстаз. И двамата предлагат много ясна документация и имат английски първи подход. От друга страна, реагирайте, с няколко разработчици, работещи върху няколко различни функции, е малко по-трудно да поддържате подходяща документация за всичко това.
Езикови бариери

Някои хора предпочитат Angular за Typescript, а някои хора избягват Angular по същата причина. Подобен е случаят с React и JSX. Най-голямата причина за най-ниската крива на обучение на Vue е, че удивителната му съвместимост използва Typescript или Javascript като предпочитан език за скриптове. Също така не е необходимо разработчиците да се запознаят с JSX или друг сложен синтаксис, тъй като структурата на шаблоните е много директен HTML, в допълнение с директивите на Vue.

Разработчиците, които са взели Vue, го обичат. С най-ниската си крива на обучение и изключително обмислена гъвкавост, Vue е победител, когато става въпрос за дебата за това коя Front-End Framework е най-добрата за 2019 година.

Съгласни ли сте или не сте съгласни? Уведомете ме в коментарите.

Ако сте харесали публикацията, плесница и коментар стигат дълъг път.
 
Това е счупен машинен превод...фронтални рамки? управление на държавата? "ъглова" вместо Angular? и още куп други лексикални и граматични грешки…

Като потърсите заглавието на английски, ще намерите това - https://medium.com/@chsvk/vue-vs-angular-vs-react-in-2019-answered-4ec8dc96e602
Което изглежда да е оригиналната статия.
 
За функциите, структурата и парадигмите е писано в официалните им страници.

Подходящи са за приложения, където back-end-а е изграден като API... някой може да спомене SPA, ама и там разликата в приложенията може да е от земята до луната. Да ползваш Angular за странички от по 3-4 таба с 2-3 AJAX заявки, си е самоубийство, ползвай чист JS.

Ако дивелпъра без проблеми разбира документацията, значи е ок.

Имат защита от XSS, "<script>" се ескейпва при интерполация.

Добрите практики се създават от екипите, които ги ползват... добра практика в моя проект може да е лоша практика в твоя. Това всъщност важи навсякъде, API, framework, език...
 

Горе