Идея: IT обяви за работа

Дали ако има обяви за работа това би допринесло за по-голяма ангажираност на програмисти и фирми?

  • Да, това ще е от полза за общността

    Votes: 1 33.3%
  • Не, безсмислено е

    Votes: 0 0.0%
  • Не съм сигурен

    Votes: 2 66.7%

  • Общо гласове
    3

Ticketa

Registered
Разглеждайки туриста и липсата на ангажираност освен за ИТ общността т.е. обучение на програмисти, се зачудих .. дали не е добра идея Уеб туриста да предлага опция за Обяви за работа.
Но конректено:
- Фирма търси програмист.......
- Програмист търси работа на свободна практика
- Програмист търси работа на договор
- Програмист търси работа на почасови задачи

някакви такива. Да знам. Има джобс.бг и т.н., но защо да не се опита един по различен поглед, туриста освен за обучение да се превърне и в платформа, в която да се срещат компаниите и програмистите?
Така Х фирмата ще провери (стига да желае) този програмист умее ли да програмира, има ли някаква активност и ако да - какво прави, как си задава въпросите, умее ли да се надгражда (прогресира) и т.н.

Ще има взаимстване. Съответно, ако се окаже добра идеята.... Винаги може да се сложи лимит за фирмите или хората да имат максимум 5 обяви, всички други да бъдат платени (старите да не могат да се изтриват)

Това е допълнителен приход за Туриста, който ще бъде от полза за неговия статут на живот.
 
1. Х фирмата няма да си играе да проверява дали човека е активен или колко знае, защото IT фирми рядко наемат директно. Повечето минават през агенции за наемане, които просто имат спецификацията и я праскат по форумите. Който го интересува, ще им пише на лично, въпреки че се оставят имейли и номера в темата.
1.1. Да речем, че фирма директно пусне обява. Никой няма времето да разглежда потребители. Има си интервю за тази цел. Да не говорим, че проверяването на даден потребител може да окаже обратен ефект върху него. Не винаги държанието по форумите ни е прилично и Х фирмата може да счете дори опитен програмист като човек, който няма да пасне на останалите от екипа.
2. За да стане дадена услуга платена, то активността в този уеб сайт трябва да е значително по-голяма, за да си заслужава някой да си дава парите.
3. Програмист да търси работа по-може.

Като цяло има такъв раздел във форума, който се казва Freelance. Няма много популярност. Ако се преименува на Обяви за работа, може да има по-голяма популярност, но като във всеки друг форум, съм 99% сигурен, че ще е масово някой да дойде, да изпляска обявата, която е пуснал в джобса и да си продължи с Фейсбук и кафето.
 

Горе