Минаване на windows 1251

themes , модове , проблеми , инсталация
Post Reply
User avatar
hackera
Гуру
Гуру
Posts: 2264
Joined: Wed Mar 21, 2007 4:46 pm
Answers: 39
Location: София
Contact:

Минаване на windows 1251

Post by hackera » Mon May 14, 2007 5:10 pm

Здравейте има следният въпрос как да сменя чарсета на windows1251 кой файлове трябва да променя на сайта?

User avatar
FirstBlood
Турист
Турист
Posts: 561
Joined: Fri Feb 16, 2007 9:23 am
Answers: 14
Location: София,България

Post by FirstBlood » Mon May 14, 2007 5:15 pm

В head пишеш това:

Code: Select all

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">

User avatar
hackera
Гуру
Гуру
Posts: 2264
Joined: Wed Mar 21, 2007 4:46 pm
Answers: 39
Location: София
Contact:

Post by hackera » Mon May 14, 2007 5:36 pm

FirstBlood wrote:В head пишеш това:

Code: Select all

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">


Чакай да се разберем аз питам за php fusion

User avatar
Galli
Гуру
Гуру
Posts: 2012
Joined: Sat Nov 11, 2006 6:02 pm
Answers: 359

Post by Galli » Mon May 14, 2007 6:15 pm

Значи в locale\Bulgarian\global.php (Bulgarian е папката на езика, който ползваш) намираш този ред

Code: Select all

$locale&#91;'charset'&#93; = "UTF-8";
и го правиш

Code: Select all

$locale&#91;'charset'&#93; = "windows-1251";
За базата данни трябва да си внимателен, защото ако го смениш може да заминат всички новини (не съм много сигурен в това), затова си експортирай базата данни преди това.
Код за сменяне на чарсета на БД.

Code: Select all

ALTER DATABASE името_на_БД CHARACTER SET cp1251;
За таблиците

Code: Select all

ALTER TABLE името_на_таблицата CHARACTER SET cp1251;
или

Code: Select all

ALTER TABLE името_на_таблицата CONVERT TO CHARACTER SET cp1251;
И още. В maincore.php преди ?> сложи тези редове

Code: Select all

$chars="SET CHARACTER SET cp1251";
mysql_query&#40;$chars&#41;; 

User avatar
FirstBlood
Турист
Турист
Posts: 561
Joined: Fri Feb 16, 2007 9:23 am
Answers: 14
Location: София,България

Post by FirstBlood » Mon May 14, 2007 7:48 pm

hackera wrote:
FirstBlood wrote:В head пишеш това:

Code: Select all

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">


Чакай да се разберем аз питам за php fusion

Извинявай...не съм видял името на раздела...

User avatar
hackera
Гуру
Гуру
Posts: 2264
Joined: Wed Mar 21, 2007 4:46 pm
Answers: 39
Location: София
Contact:

Post by hackera » Mon May 14, 2007 8:05 pm

Да , но като го напрвя това с интернет ехплорер ми е на БГ а с другите брозери ми е половината превод другите са некви въпроситерни! Защо така ми се поучава?

User avatar
EmPowerYou
Турист
Турист
Posts: 478
Joined: Mon Oct 23, 2006 7:19 am
Answers: 13

Post by EmPowerYou » Fri May 25, 2007 10:41 pm

Galli пробвах по твоя начин, но всичко беше на шлъокавица...

Post Reply